Monday, August 21, 2006

Yuhh!



Dün hayatımın en dumur akşamlarından birini yaşadım.. İnsan kilo alınca ayağı büyüyor yaa :((( Ayak ta kilo alırmıymış.. Gerçi farkediyodum tabii de, dün 38 numara spor ayakkabısı alınca bi şok oldum.. Sen yıllarca 35-36 giy (hatta genelde 35) sonra 38 numaraya terfi et..Ayakkabı bir yabancı geldi bana, o kadar olur.. Zaten spor yaparken spor ayakkabımın ayağmı acıtmasından, zor giymemden tabii ki belliydi bu, ne şaşıyorum ki.. Eh daha da kilo artışı ile ilgili başka birşeyin gözüme sokulmasına gerek yok.. Gidecek bu kilolar yolu yok. O kadar!!!
Ayakkabı alışverişinden sonra iştahım bir kapandı ki, zorla birşeyler yedim gece acıkmıyım diye.. Yok yok, daha fazla şey kaldıramayacağım, bitecek bu iş, kararlıyım..

14 comments:

tontontombo said...

Şimdi bu yazını okuduktan sonra ne düşüneceğimi bilemedim, benim 40 numara ayaklarım biraz daha kilo alırsam 41 42 mi olucak, ben nerde ayakkabı bulacağım? zayıflarsam küçülür mü bu kürek ayaklarım?
.

Talisman said...

:) Selam tontontombo,
Aslında bu insanın hep olduğu kilosundan farkı birden çoğalırsa sanırım daha çok olan birşey.. tabii bir de boyla da alakalı. Şöyle özetliyim, benim boyum 1,60 ve normalde kilo 80 civarında seyreder..di.. Yani şişmandım bayağı ama o seviyeye de vücut alışmıştı, ayyakkabım da 35-36 idi, sonra bir sene içinde 20 kilo birden aldım, bünye bunu kaldıramadı.. Umarım kilo verince eski hallerine dönerler. Senin 40 numara olması boyundandır diye düşünüyorum, bir de ne kadar kilo fazlan olduğuna bağlı tabii.. Yani demek istediğim aşırı kilo fazlası varsa, ayakların küçülmesi sözkonusu olur herhalde.. Ben de bilmiyom ki, dumur bir olay işte :))

isola said...

alalal nasıl yav bir de şey olmasın? spor ayakkabıları (en azından yürüyüş ayakkabıları benim bildiğim) ((gerçi çoğu zaman da bir şey bilmediğim ortaya açıkıyor ya neyse)) normal numaradan 1-1,5 numara büyük olması gerekir falan diye biliyorum ben?
benim de ayak 38 numara normalde lakin bir 40,5 numaralı emektar ayakkabım var yürüyüşlerde kullandığım, bir de 39 yeni... hatta o bile sıkıyor diye 40'ı almayı düşünmüştüm başta ama sonradan iyi ki almamışım diyorum ayakkabı yayılıyor nasılsa :P hmm yani demek istediğim spor ayakkabının doğasında yok mudur o büyük olması gerekliliği? bön müyüm yoksa ne :))

beni aydınlatın.. :D

bir de ayakların şişmesi de cabası tabii. yürüyüşler beni mahvediyor bazı bazı. döndüğümde ayak ağrısı çektiğim bile oldu. direkt kaldırıyorum, ayaklarımız taşımıyor anacım kilolarımızı!

isola said...

hatta babam bu sene normal giydiği numarada spor ayakkabısı almıştı da ayağını vurdu ayakkabı, halen de vurmaya devam ediyor :P niye dar geliyor diye söylendi durdu.. "acep dünya genelinde spor ayakkabı kalıplarının küçülmüş olma ihtimali var mıdır?" diye sorsam hepten komik olacağımı biliyorum neyse sormuyorum.

Talisman said...

:))) Isolacım, umarım dediğin gibidir.. Çok güldüm.
Ama şey doğru yani spor ayakkabısı daha büyüyor olabilir normal numaradan ama benim spor ayakkabım dar geldi, daha önce gayet normal oluyorlardı, onlar da spor ayakkabısı olduğu için ve sonradan dar gelmeye başladıklarından sanırım bende gene bir büyüme var..:) Çünkü 1 sene önce normal giydiğim ayakkabıları şimdi oflaya puflaya zor giyiyorum, bir de ayağımı yara yaptılar, su topladı filan.. yani belki 2-3 numara değil ama sanırım az büyümüşler..:) Ne yapalım, bu da geçer.. Sonuçta geçsin diye yaptığım bir alışveriş bu da..
Bu arada nasıl fırsatçı satıcılar olduğunu gördüm, birine fitness ayakkabısı sordum, gidip en pahalı ayakkabıyı getirdi, ben biraz kıllandım, sonra bir başkasına gittim, o bir öncekine benzer ayakkabılara aslaa olmaz deyip daha pahalı bir ayakkabı çıkardı, sonunda reebok a gittim, ordaki tip diğerlerine göre ucuz bir ayakkabıyı gösterdi, üstünde de "Training" yazıyordu zaten yani fitness a uygun anlamında, ordan aldım ben de.. Dedim ne uyanıklar var ama ben papuç bırakmaam.. Ucuz papuç alırım :))

isola said...

ahh tamam pardon yaa :( haklısın o zaman. aklım beş karış havada okumuşum postunu. valla diyetten açlıktan be talisman, normalde böyle bir insan değilimdir yani :D eski ayakkabılarının zor olduğundan bahsetmişsin meğer..
valla o zaman doğrudur ne diyem... kiloya göre şişilik de fazla oluyordur belki?

yalnız satıcılar cidden ayrı alem. sorduğumuz ayakkabının beyaz regni kalmamıştı hemen yan tarafta da ayakkabı dünyası var gidin bakın kesin bulamazsınız "piyasada yok bunlar!" bile dedi utanmadan. gittik baktık aynı ayakkabı 25 kağıt daha ucuz hem aradığımız o piyasada bulunmayan(!) beyaz renk hem de taksitli... adam tek çekime farklı rengi daha pahalıya satıyordu bir de. hayır bir de kendilerine öyle güvenir edada söylüyorlar ki alalal yok mu cidden bir daha bulamıycam diye üzülüyor insan :D

manyaklar...

Talisman said...

Kesinlikle yaa.. Dikkatli olmak gerek bu çakallara karşı. :)

Nilay said...

Talismancim cok haklisin, ben kilo aldiktan sonra ayaklarim 1 numara buyudu. Simdi de kuculmuyor. Ayrica yas gectikce de ayak buyuyor sanirim. Ayak bu, buyur. Uzulecek birsey yok. Yeterki bedenler incelsin...

Talisman said...

Amanınn demek küçülmüyor Nilay haa.. hay allah.. Neyse naapalım..Göbeğim küçülsün de ayağım da kusur kalsın :))

Unknown said...

kararından cayma destekçinim.
Bu son diyet
Bitecek bu eziyet

Burcu said...

benim ayağım 75kilo ciwarlarında 39 numaraydı,sonra 90lara çıkınca 40 oldu,şimdi 61de 38.5 a indi :) yani kilo alıp wermelerde sürekli değiştiğini bende şaşırarak izledim.saçma geliyor insana ama yaşayınca demekki oluyor diyorsun :) o yüzden yazını gülümseyerek okudum insan ekndi başına geleni başkalarının da yaşadığını görünce değişik hissediyor kendini daha iyi hissediyor demek daha doğru. hani gariplik bende değilmiş demekki gibi :)

isola said...

hımmm spor ayakkabıyı ben de boşuna 39-40 giymiyormuşum demek ki... :D

red said...

ayakkabının eli olur mu ki?
olursa öpmek isterim
o ayakkabıyı da diyet kardeşi yapmak istiyorum
marka model versene onun adına üye olayım foruma :D

yaa sen üzülmüşken böle deli gibi konuşmak garip kaçıyo belki ama
seni böle kararlı yapan olay beni sevindirdi

hadi kardiş kır şu şeytanın ayağını :D
ayakkabısını dicektim :p

bu arada çok ilginçtir ve kimse inanmaz
ben de ortaokuldayken 44 giyerdim şimdi 42 oldu ayağım
şimdi dediğim yaklaşık 10 yıldır falan :s

Talisman said...

Çok Teşekkür ederim Dali.. Ben de aynen destekçinim :)
Karmançorman insan gerçekten bir sıkıntıyı yaşarken bu abuk şey bir benim başıma gelir diyor, yanlız olmadığını anlayınca biraz rahatlıyorsun :)
Red Kit sen hoşgeldin bakayım o ayakkabıyı sana hediye etcem ayağım küçülünce, çok sevdin ya :))) Şaka şaka, sağol dostum desteğin için..