Monday, March 31, 2008

Anneeee


Annem geldi.

Anne gelince ne olur herkes bilir değil mi? Ev evmiş gibi kokmaya başlar, apartmana yayılan ev yemeği kokusunun sizin daireden gelme olasılığı oluşur birden.. Nazlanılır. Bir anda çocuk olunur.. Zaten büyümemiş bir hormonlu ergenseniz daha da güzel, alabildiğine şımarılır, gülünür, "Annee benim doğduğum geceyi anlatsanaa" şeklinde masal formatında doğum hikayesi dinlenilir. (Sahiden benden başka kimse var mı , kendi doğum hikayesini anlattırıp duran?) Velhasıl güzeldir, sarmalayıcıdır..

Annem bir de benim eski bebeğimle, küçükken en çok sevdiğim oyuncağım olan minik fili getirmemiş mi? Bir sevindim bir sevindim. Bebeeğiiim diye diye bebeğimi getirttim memleketten :)) Bunu kastetmemiştim ama olsun.

Annem bir de komik sağolsun, geçen gün dışardan geldi, suratında sinirli bir ifade:

- Talisman
- Efendim annee
- Niye her tarafa strasbourg Cafe açılmış?
- Neeee? :))))
- Strasbourg Cafe, her tarafta var, ucuz sebze aldığım marketin yerine de açmışlar..
Annem öyle emin ki kendinden bir an şüpheye düşüyorum yahu yıllardır StarbuckS hatta fiyatları yüzünden Starfucks diye bildiğim kafeler Strasbourg Cafe olmasın?
- Starbucks olmasın onlar annee
- E Strasbourg yazıyo kızıımm..
Burda kopuyorum ben..Sahiden Starbucks da abarttı, yakında sitenin bahçesine açacaklar bir tane.. Yankee go home diyoruz kendilerine..
Annemin bizim site ile ilgili de hoş bir hikayesi var, bundan 3 sene önce fellik fellik ev arıyoruz, şu an oturduğumuz yere bakıyoruz. Annem kapıda soruyor genç bir çocuğa:
- Bu sitenin güvenliği var mı oğlum?
Buraya kadar normal bir soru gibi gelebilir ama annem bu soruyu sitenin güvenlik klubesinin önünde ve güvenlik görevlisine soruyor..
Velhasıl anneli günler başladı.. Beynimin buna tepkisi ne olacaktı, serotonin salgılamaya sonunda başlayacak mıydı yoksa inatla kendini depresyona mı verecekti?
Ama bu gelecek maceranın konusuu..
Dıt dıdı dıtttt dıt dıdı dıttt..(Kara Şimşek bitiş müziği)

14 comments:

Anonymous said...

Benim hiç annem olmadı biliyormusun :/ !!!

Öyle sarılıp koklayacağım,başımın üstünde taç yapacağım.Anneler kutsaldır.Bahsettiğin gibi onlar geldiği zaman eve neşe gelir,mislik gelir,düzen,tertip gelir,ar namus haya gelir.

Benim hiç annem olmadı :(

Yetimhaneden alındığımda idrak edemez yaşlardaydım.Yetimhane müdürü bıyık altından gülerken hadi yırttın eşek herif zengin insanlara düştün derken ne olduğunu anlayamadım.

Benim hiç annem olmadı :(

Üvey annem bakkalın çırağı gibi koştururdu beni sağa sola.Arkadaş toplantılarında duyuyordum üvey babamın miras gösterecek bir erkek evlat için beni aldıklarını.

Çok duygulandım bilemessin.Annen olduğu için çok şanşlı gördüm seni.Çok isterdim bir annem olsun ama komik gaflar işlesin beni neşelendirsin.

Şimdi okuyan herkese sesleniyorum.Mademki okuyorsunuz annelerinize sahip çıkın.Onların bir dediğini bir etmeyin.Yeter be bile demeyin.

Biliyorum böyle şeyler buraya yazılmaz ama içlendim birden.Kabuk bağlanmayam yaralarım sızlıyor anne diyen birilerini duyunca :(

Lütfen anlayışla karşılayın.Hor görmeyin.Birde bunun bir nisan şakası olduğunu unutmayın :)

Nasıl yediniz dimi?

No More Virgilius said...

Annen mevcut depresyonlarına iyi gelecektir, çünkü sende öncekilerden tümüyle farklı depresyonlar yaratacak kaldığı süre boyunca yaşayacakların:)

ayrıca yeni depresyonların seni çok kızdıracak ve öfkelendirecek, ama ağlatmayacak veya mide spazmları geçirmiyeceksin.

Olsun, anneler iyidir :)

Arzu Çur said...

Annenizin tadını çıkaracaksınız elbette. Hepimiz biliyoruz bunu, hiç ikilemlere düşürmeyin bizi de kendinizi de. Annenin tadını çıkarma denen şeyin içinde onun hallerinden şikayet etmek bile vardır hem.

rtt said...

ayh o anneli günleri ben de pek bi severim. daha doğrussu severdim, şimdi sevmiyo muyum? seviyorum da anneli günler diye bişi yok artık hep annemleyim ondan hep kavga var :S
starbucks her yere açıldı da bi ısrarla benim fukara şehrime açılmıyo :P

Öykücü said...

Oh be depresif olmayan komik bir yazı:)))))))

İçindeki komiğin genlerini kimden aldığı belli:))Bu sitenin güvenliği var mı kısmına çok güldüm:)) Allah uzun ömür versin teyze:))

Annene selam söyle,bol bol anne yemeği ye ve daha sık yaz,lütfen:))

Öptüm..

Emre KORLU said...

aman be o güvenlikçide üniforma giymiyordur..teyzem doğru söylemiş:)anneni bol bol öp talis ama kızdırma..yani hep böyle neşeli yazılar yaz:)

elektra said...

aaaa ne sevindim talis, gözün aydııın. şu anda saçını okşayıp her seferinde aynı heyecanla doğum hikayeni anlatan bir anne ne kadar iyi gelir eminim sana. bir de evi ev kılan yemek kokuları. ııımmmh. harika. selamlar annene:)

Anonymous said...

amanda aman nisan gelmiş peşinede talis i takmışşş
iyide etmişşş
oda yetmemiş talis anneyi de almış gelmiş
amanda aman bu nisan niye bu kadar geç kalmış ....
:D

talis neşeli bir yazı ile geri dönmene sevindim neşen daim olsun

gaykedi said...

taliss gibi taliss sonunda, miss miss :p

Talisman said...

Umarr,
İlk önce ciddiye aldım, yazı ilerlerken bu bildiğim Umar değil sanırım dedim, sonlara doğru çakmaya başladım :))
Pis kandırıkçıı :)
Nasısın yaa çoktandır görüşmedik :)


NMV,
Yok yahu sanırım ben annemde depresyon yaratıcam, kadıncaızı her gece "Anne ben nası bi çocuktum? Anne beni ilk gördüğünde ne hissettin? İlk doğduğumda çirkin miydim? " filan gibi anlamsız sorulara muhatap edip duruyorum, sabırlı da maşallah.. :)

Arzu Çur,
Hoşgeldiniizz.. Kara Kule okuyorsunuz siz :) Yaşasın.. Doğru çocukluğa kaçısın tadını çıkarıyorum :)

Bss,
Hoşgeldiniz siz dee :) Starbucks açılmasın boşverin, çılgınca pahalı..

Öykücüüaaa,
Naapan? Böyle de laubali oldum birden :))
Anneme selamını söyliycem.. Daha sık yazcam mı bilmiyom? İnşallah..


Gayyorcuum,
Yazarım yazarım ama neşeli olur mu söz vermiyim.. Ben de bilemiyorum ki..

Elektracımm,
Sağol canımm..Selamını ileteceğim.

Diagonall,
Sağol gülüm.. Nisan geldi fena da olmadı hani..


Gaykedi,
Ehehehee (şımarma gülüşü) :)

kedi said...

:)))

(İtiraf:Kıskançlıktan bişii yazamadım)

Anonymous said...

Umar

son derece geri zekalıca bir yorum olmuş.

Annesi olmayanlarıda düşünmeliydiniz
kaba insansınız ve bencil

ati said...

selam talis filin mi vardı senin. :)

benim bi oyuncak ayım vardı kendim kadar böyle elleri cırtcırtlı, birleştirilebiliyo, kucağına bi oyuncak köpek verirdim. yavru niyetine.

annem hala saklıyo, onları. bi de aynen bıraktığım gibi sarılmış vaziyette :)

ati said...

ayrıca benim doğum hikayemi hep babannem anlatırdı. annem "biz seni hastaneden aldık" veya "çöpten çıktın geldin sen" gibi cevaplardan öteye geçmediği için babannemin anlattıkları hep daha süper gelmişti. her seferinde bişeyler ekleyip çıkarıyo ama olsun. :)