Monday, March 17, 2008

Beebeeeeğiiimmm!!

Nereye gitsem ne yapsam Emre Aydın' ın "Bebeğim" şarkısı da bana eşlik ediyor.. Çılgınlık bu.. Bir de Lifeless Dead (Mad Season), bir de "Blues From An Airplane" Jefferson Airplane' den.. Sonuncusu bir erkek şarkısı aslında ama olsun.. Delice güzel.. (Do you know how sad it is to be a a man alone)
Bana artık kendimi toparlamamı söyleyip duruyor herkes. Ben de diyorum, demek yetmiyor. Bir de kendimi sahtekar gibi hissetmeme neden olan birşey var, onu söyliyim kurtulayım bu histen.. Şöyle ki buraya acaip bunalımlı şeyler yazıyorum ya, her zaman mutsuz değilim, yani yazarken çok fena şekilde bu bunalımı hissediyorum, zaten bu tip yazılarım hep içimden dışarı kaçıyor asla planlayıp yazmıyorum. Ama arada pek neşeli olduğum zamanlar da var mesela bugün bir arkadaşımın doğum gününü kutladık, pek şendim.. Kalabalıklar içinde rol yapıyorum maske takıyorum vırt zırt da diyemem, çünkü cidden eğleniyorum. Maske filan hak getire, direk çocuk gibi neşeli oluyorum bazen.
Genele bakınca bir sancı var ama.. Bir düzensizlik, bir hor kullanma, vücudu ve zamanı.. Mesela asla erken (erkenden kastım 24,00 filan) yatamamak, sabah kahvaltıda Kit Kat ve badem yemek, durup dururken evde içmek gibi (evde içmem ben normalde) ya da gündüz vakti işte yani, öğlen kendini tuvalete kapayarak boşluğa bakmak gibi.. (Bu zamanlarda aklıma hep American Beauty geliyor.) Bir başıbozukluktur gidiyor dostlarım. Genelde herkese olur ama benimki artık istisna değil kural halinde. Ne yapıyorum, nasıl yaşıyorum, kimim ben? Meçhul bunlar. Hele ne istiyorum konusuna hiç girmeyelim. Zerre fikrim yok.
Nasıl bu hale geldim? (hehe cümleye bak, abicim süper bir drama queen im ya ben, hastayım kendime, bak bak ne diyo? Gözler uzaklarda dalgın, dudaklar büzülmüş, titrek bir sesle "Nasıl bu hale geldim ben tanrım" hehehehe ya bu halim bana bazen pek komik geliyor. Sevimli de.. Çünkü çocuk. Ergen daha yavrum yaa..)
Gerçekten dünyada en zor şeylerden biri ebedi ergen olmak, yıllar geçmiş sen hala bi anlamlandıramamışın bu yaşamı. Hala öfke, çocuksu nefret, "Bu mu yani? Böyle olmamalıydı" duygusu. Bir büyü be .. Büyümek süper birşey olduğundan değil ama bir değişiklik olur, değişiklik iyi mi peki konusuna da bir girme.. Bir tut kendini..
Bu manyak ruh halinden kurtulup insan gibi sinema yazısı filan yazmak istiyorum..

18 comments:

M.M.K. said...

Ya işte ben de öyleyim ya! Noldu ki bize acaba? Yazmaya da ara verdim uzunca hep ağlak yazmak istediğimden; bana mısın demedi...
Neyse, çıkış yolu bulan heber versin:P

sherlotte holmes said...

kadar
o kadar
o kadar iyi...
ne diyim

http://benbigun.blogspot.com/2007/11/velhasl.html

buranın 4. paragrafında demek istediğim şey, bu okuduklarımdan duyduğum şeyle aynı...

talisman'ım (evet benim talisman'ım) hakikaten güzel.

No More Virgilius said...

talisman, sen benim psikolojimi bozuyorsun. Hep mücadele halindesin, uyumsuz bir yaşam sürüyor, maskeler ardına gizlenip olduğun gibi görünmekten kaçınıyorsun. Özgüvensizsin, ama küçük ve ortaboy dağların mütevazi yaratıcısı gibi ortalarda geziniyorsun, sexistsin ama iyi bir kız olduğundan porno izlemiyorsun. Herkesin derdine dermansın, dünya tatlısı bir şirin yaratıksın, ama kendi kanamasını durduramayan kocaman yaradan ibaretsin sen. Mutsuzsun, çekişkiler yumağında neşe şarkılarıyla kendini avutan.

Ne olacak senin bu halin talisman?
Seni okuyanlar da potansiyel depresif hale geliyor, farkında değil misin? Halbuki Biz senden film eleştirileri istiyoruz, spor salonu maceraları bekliyoruz, alkol komalarının yolunu gözlüyoruz, hayal dünyasındaki şoförlerin karıştığı maddi hasarlı trafik kazaları ve monica bellucci'nin siyah saçları arasında kuracağın korelasyonları Cronenberg filmleri bağlamında ele almanı arzu ediyoruz...

p.s.1- ay çok eğlendim bunu yazarken. :-)
p.s.2- biliyorum bir kedin bile yok, ama hadi gülümse. :-)

Talisman said...

Melih,
Demek bunalımdan yazmıyordun, ben de ne oldu bu çocuğa diyordum. Boşver bunalınca da yaz, terapi gibi oluyor bir nevi :)
Çıkış yolunu en son apandisitini patlatma olarak belirledim.. Zorunlu kısa istirahat. (Bu arada bunu bir yerde okudum ama katiyen nerede olduğunu hatırlamıyorum. Hırsız değilim benn :))
Svg..

Talisman said...

Sherlotte ummm..
Sağol herşey için..

Talisman said...

Virgilius,
Peçete??
Bloguma boşalmışsın da.. :)))
Ya kişisel tatminini psikolojik sado mazoşizmden daha güzel şeylerle sağlasan ya..Ne demek koca bir yaradan ibaretsin, bir de kendime drama queen diyorum..
Yalnışlarını da düzelteyim elim değmişken:
Maske demişsin valla burası en maskesiz yerim, maske olsa sen bu kadar malzeme toplayamazdın zati.. :)
Sexist in anlamını hala anlayamamışsın yaa :) Açıklayıcı post yazıcam sonunda o olacak..
Özgüvene çok güldüm, o doğru :))
Bu arada beni bir stereotype a oturtamadığını görüyorum, sırıtıyorum..

No More Virgilius said...

Talisman, sen benim otopsimi oturduğun tribünde uslu uslu izlemek yerine göğüs kafesinin nasıl açılacağından, beynin tartıldığı terazinin kalibrasyonuna kadar her şeye müdahale edersen, ben de gelir buraya... neyse:)
şakası bir yana, burada maskesiz olduğunu elbette biliyorum, şüphe etmedim zaten.
Stererotype meselesinde ise çalışmalarım devam ediyor:)
p.s. en azından gülümsedin... Bir gün kedin de olur :)

gaykedi said...

Bu manyak ruh halinden kurtulup insan gibi sinema yazısı filan yazmak istiyorum..

manyak olan ruh halin mi? yoksa manyak sen misin talisman :p

Kültür Mantarı said...

bu şarkıdan kurtulmak için çivi çiviyi söker taktiği izlenmeli ve sabah uyanınca ilk iş mahsun kırmızgül den den


bebeğim benim , bebeğim benim.
ilk göz ağrım devdiğim benim..


şarkısı dinlenmeli. geriye ne emre kalır ne aydın.

valla bak.

Emre KORLU said...

taliss "oyunun en güzel yerinde zil çalınca üzülürdük ya öyleyim..."şarkının sonunda bu cümle geçiyor ya..ama sen bu şarkıdaki gibi olma oyunun en güzel yerinde zil çalsa bile takma girme derse:):)

ati said...

talisim ne diyim allah sosyalite versin, çık gez dolaş bak doğum günün ne güzel geçmiş ki zaten iyi ki doğmuşsun. iyi bu da yeni blogum

tavsan said...

insan gibi kismina takildim ben. ben de zaman zaman normal insan gibi yemek istiyorum diyorum. onceleri zayif ama ne yedigini kontrol etmeyen insanlar cok sayida saniyordum, sonra sayilarinin gittikce azaldigi gordum..
insan gibi? hangi insan gibi? hepimiz insan gibi olmak istiyoruz da, bu insan kim?
ve fakat surekli depresyonda olmak tehlikeli birsey; normal nasil olur unutuyor insan, algisi degismeye basliyor; depresyondaki halini normal sanmaya, alismaya basliyor.
bir de hani ne istedigini cozmus ve bunu yapan insanlardan kac tane var gercekten? biri birsey desin. yalniz ben bu aralar tekmetokat Oky'den ders almayi dusunmeye basladim; arada o da karanlik diyarlarda yasasa da basarili proceleri var adamin ve para kazaniyor yahu istedigi konuda calisip?

Dikkat! biyo var ! said...

Kültür mantarıııı
"Devdiğim" ney yaaa
Klavye Q mu usta?
Hahhahhaa

Talis,sen yaz biz okuyalım bebeğim.


Talise hitap edilen buradaki "bebeğim"yazıyla ilişkilendirilip,şarkıya laf atılmış olunup
Bebeğim,şeker,cici,bebiş diyenlerden nefret ediyorum biline!

teyzenteyfik said...

Sıkma canını, okşa patlıcanını :P

gregor samsa said...

talis bir mail adresi alabilirmiyim, pucca dan cd geldi:)

Talisman said...

Gaykedicim,
Manyağım tabee, sorulur mu? :) Ama beni böyle seviyorsun itiraf et, hadi hadi söyle, sana hastayım dee :))

Kültür Mantarı,
Hoşgeldiniz.. Emre Aydın ı gerçekten seviyorum ben, o yüzden ona öyle hunharca yakıştırmalar yapamam, üzgünüm..

Gay-yorcum,
Girdim derse valla, ya da ders bana girdi, oldu birşeyler hehehe

Meleğimm,
Pek güzel pek güzel demek sonunda yeni blogunu oluşturdun. Misafir olacağım en yakın zamanda :)

Tavşancım,
Şu söylediğin çok doğru:
"ve fakat surekli depresyonda olmak tehlikeli birsey; normal nasil olur unutuyor insan, algisi degismeye basliyor; depresyondaki halini normal sanmaya, alismaya basliyor. "
Ben çıktım sanırım ama emin de değilim :)
Sağol gülüm..

Biyo selam,
Ben severim bebeğim lafını.. Abartılmazsa tabii.. Her lafın sonuna gelmezse iyi olur ama içten bir şekilde söylenirse de hiç fena durmaz arada..
Bebiş başka bir konu ama.. :)

Teyzen,
Hoşgeldin :) Okşadım, süper oldu :))

Gregor,
Yok yahuu o DVD yi sen kazandın, şaka yapıyodum ben.. Ama adresi vereyim gene..
talisman12@gmail.com

rtt said...

ayyyhh kendime benzeyen bir blog yazarı buldum :) çok mutluyum bi öyle bi böyle "salıncakta gibi" süper süper...iş yapasım yok nedense

Arzu Çur said...

Merhaba,

Nerde duydum anımsayamıyorum ama dün gece TV'de bi programda duydum.. Bir filmde miydi? yok, onu da anımsayamadım. "Anormal, renkli gözlük takmış normaldir" gibi bi laf.

Takmayın Talisman, herkesin normali kendine velhasıl. Herkesin mihenk taşı, rendesi, aynası kendisi.

Jefferson Airplane'den o şarkıyı bulup dinledim.

Sevgiler,