Thursday, April 03, 2008

Naughty!


Herşey Kürklü Merkür' ü seyretmemizle başladı. Bir grup kafa dengi kız. Oyunun futuristik bir distopya olması filan gibi entelektüel konular tabii önemliydi ama (sırıtılıyor burda) takıldığımız bir başka konu erkek oyuncuların sunuluş biçimiydi. Şimdi bu gözler erkeklerin nasıl desem sunuluşuna çok alışık değil. Kadınlarınkine alışık. Her biçimde her şekilde görsel malzeme yapılmış kadına alışık. Ama straight bir insan olunca (yani karşı cinsten etkilenen) kadınların sunduğu görsellik pek de alakadar etmiyor bu gözleri. O yüzden görsel malzeme olarak sunulan erkek görünce gözüne ışık tutulmuş tavşana dönmemiz normal. Gerçi oyun bir bakıma ho.mo.e.r.otik bir oyun.. Ama straight kadınlar için de bayağı seyirlik malzeme sunuyor.

Neyse ne diyordum, bizde bu oyunu konuşurken erkekleri metalaştırma fikri oluştu kafamızda. Bir çeşit keyifli intikam gibi. Kadınların üstündeki metalaştırılma yükünü biraz da erkeklere yükleyelim, onlar da metalaşsın, boylarının ölçüsünü alsın hem de gözlerimiz bayram etsin gibi bir düşünce :)

Böylece erkekler de kendilerini beğendirme telaşına düşecekler. Birbirleri ile rekabete zorla sokulacaklar. Belki manikürle pedikürle ve adını anmayı istemediğim diğer proseslerle tanışacaklar yani gönüllü ve periyodik acıyla.. Göbekli erkekler rahatça bira içemeyecekler, içince suçluluk duygusu ile kıvranacaklar. Gazetelerdeki tırıvırı bilgilerin beşi kadınlara güzellik sırrı veriyorsa beşi de erkeklere saç dökülmesine karşı neler yapması gerektiğini öğütleyecek.

Uzatmıyım bildiğimiz Hammurabi kanunu mantığı. Kadınlar metalaştığında ne oluyorsa, erkeklere de o olacak. Mükemmelleşme yarışında kadınlar yalnız olmayacak.

Şimdi buna iki yanlış bir doğru etmez kadınlar da metalaşmasın diyen politik doğrucular çıkacak elbet. Ki gönül ister tabii bunu, kimse metalaşmasın, hoş değil. Ama mevcutta kadın metalaşmasına dur diyemiyorsak erkekleri empatiye ancak böyle ulaştırabiliriz.

Hımm diyeceksiniz ki peki metalaştırabildiniz mi? Biz öyle yaptığımızı sandık, yani Kürklü Merkür oyuncuları için fecii şekilde fiziksel muhabbetlere girdik, projeyi konuştuk vb fakat proje bir arkadaşımızın eşiyle konuşurken "Acaba şu oyuncunun burcu nedir?" diye sorması ile feci şekilde darbe aldı. Eşi gülüp "biz asla kadın muhabbeti yaparken kadının burcunu veya herhangi bir insani özelliğini konuşmayız, düşünmeyiz, siz bu işi beceremeyeceksiniz, böyle metalaştırma olmaz " demiş. Düşündük te doğru.. Yapamadık yani.. Project mayhem has failed :)

Siz yine de demoralize olmayın kadın okuyucularım, deneyin. Son sayfa güzellerine bakarken oluşturduğumuz komplex duygusundan başka kaybedecek nemiz var? :))

6 comments:

rtt said...

ben de erkekleri metalaştırma, obje haline getirme fikrine çok açık bir insanım... bu projenin eskişehir ayağını oluşturabilirim hatta :D hatta hatta daha da abartıp olayı kadınların son sayfa ve kapak güzeli olmasından sıkıldım...
mesela neden cosmopolitan da hep bir kapak kızı oluyor? ama fhmde de hep kapak kızı oluyor :S yoksa biz de mi kadın fotoğraflarına bakmaktan hoşlanıyoruz? anlayamıyorum... tamam erkek vücudu çok estetik bişi değil sonuçta ama istediğim şey şişman erkeklerin kapakta olması değilki :S of :)

Miss ZsaZsaZsu said...

Kozmetik endüstrisine göz atacak olursak erkeklerinde son 6,7 yılda 'metalaşıp', 'objeleştiğinin' farkına varabiliriz:

"Last year, $4.8 million was spent on male grooming products in the U.S., a 7 percent increase over the year before and a whopping 42 percent increase from 2001" [source: Euromonitor, London]

Ancak ne kadar güzelleşseler de bence asla bir kadın vücudunun estetiğini yakalayamazlar. Bunu 'straight' bir kadın olarak söylüyorum ;)

-Haşemasını biraz daha sıkı sarıyor-

fish said...

fikir güzel..şahsen desteklerim..zaten karşıyım da bu kadınların tek taraflı metalaştırılmasına ve buna bazı hemcinslerimizin resmen gönüllü olmasına..

ama çok kısa soluklu olur...sebebi ise erkekleri metalaştırmaktaki zorluk değil,kadınların duygusal zekalarını yok etmedeki başarısızlık olur..

bi yere kadar duygusuz düşünebiliyoruz nitekim :P

ayrıca erkekler de bir yere kadar göze hitap ederler kanımca...işkenceye gerek yok şimdi :PP

Anonymous said...

bu erkeklerin metalaştırılması fikrini bir zamanlar bende ortaya attımmdı ama kimse iplememişti :p demekki fikrin bir bayan tarafından dile getirilmesi daha çok cezbedici olmuş :D

gaykedi said...

intikamm..erkeklerde metalaşsın...hatta erkek genelevleri açılsın :p

bakınız küçük iskender'in ütopyasına;

"ben, sex-shop'ların, komünist partinin, müslüman demokrat partinin, rock partinin, çeşit çeşit gay barların açılmasını, askerliğin kaldırılmasını istiyorum türkiye; bu topraklarda nobel, oscar, lsd, özgürlük ve sik anıtlarını görmek istiyorum" "#"

Anonymous said...

Ozellikle kadin yonetmenlerin filmlerinde belli oluyor bu tavir, insan izlerken oh be, sonunda! diyor. Hele bir filmde, senin gibi sinefilinin yaninda ayip oluyor bunu demek ama hangi filmdi unuttum, Keanu Reeves'in bir karesi vardi, neyse ayrintisina girmeyeyim burada simdi :), kendisini zerre kadar begenmememe ragmen izlerken bu ne abi ya demek durumunda kalmistim. Kamera resmen gozuyle oksuyordu Reeves'i, dunya ahret bacim olsun, nesi var nesi yok ortaya dokulmustu. Kesin kadindir yonetmeni dedik sinemada, ki oyle cikti. :) Bir yengec olan Sezen Aksu da cok iyi yapar bu erkegi metalastirma isini, sevgililerinden bir sikayet de duymadik simdiye kadar, demek ki erkek milletinin hosuna gidecek bir sey bu :)

Yalniz surada bir cizgi cekmek istiyorum, erkekleri metalastirmaya sonuna kadar varim, biz bol kanvas giyip `aa hayatim valla cok yakisti sana` deyip onlara dar kotlari giydiri giydiriverelim mesela :) ama bu progres esnasinda kolayca isler cigrindan cikabilir. Erkek milleti metalasirken yahut metalastirilirken kadinlar ornek alinirsa, yani kadin gibi metalastirilirsa yahut kadinlastirilarak metalastirilirsa o zaman bunun kadinlara bir faydasi olmaz. :) O yuzden erkekleri metalastirirken erkeklerin kadinlari metalastirdigindan farkli bir yol bulalim kendimize, erkekleri kendi stilimizde metalastiralim. Her ne kadar siz basaramadik falan deseniz de arkadaslarinizla erkekleri kadin gozuyle metalastirmada bence guzel bir adim atmissiniz, Hurriyet'te oyle bir arka sayfa haberi ciksa mesela, boga burcu erkek guzelleri diye, baslarinda da viking sapkasi olsa hepsinin. :P