Monday, October 19, 2009

Sıkıldım.


- Belim iyi, maşallah, soranlara teşekkürler. İlk iş günleri çok kötüydü ama, gece eve geldiğimde ağlıyordum acımdam. Of neyse ki iyi şimdi. Allah kimseye vermesin, çok pisti çok. Bir de insanda "hiç iyileşemeyecek miyim lan ben?" psikolojisi uyanıyor, o fena. Neyse iyice geçsin gitsin inşallah.Amma inşallah maşallah dedim haa, Allah kıs kıs gülüyordur bana.


- Sevgilime gıcık oluyorum. Böyle klasik ve karikatürize bir kadın haline gelmiş olmak istemiyorum ama beni benim aradığımdan daha az aradığı hissiyatındayım. Arada ufalıyorum adamcağızı. Yakın bir arkadaşım, erkeklerin hep öyle olduğunu, bu sevmediklerini göstermediğini filan söyledi. Ama bana neee? Bana ne? Ben göstersin istiyorum, o kadar. Aklıma gelen herşeyi hiç filtresiz söylediğim için sevgilim de bu durumun fazlasıyla farkında ama ben agresifleştikçe o da inat ediyor, birazcık "trouble in paradise" durumu. Neyse bakalım. Uzlaşmacı filan olamam, pasif agresif de olmam, "he canım, oldu canım" deyip içimde negatif hisler de besleyemem. Barut gibiyim yaa, karşıma çıksa direk yumrukluycam. Biraz da görememekten oluyor aslında. Off off bir make up sex bile yapamıyoruz ya, ben daha ne diyim. Şimdi böyle deyince de "haha sevişmemek sinir yapmış" diyenler çıkar belki. Şimdiden o diyenlerin taaaa.... Önlemimi alayım, neme lazım.


- Şu keywordlerle bloguma gelenler hakkında hiç yazmadım ama iki tane örnek beni çok güldürdü. Onları yazmak istiyorum.Biri "ben de varım pornoya" diyerek gelmiş bloga. Yürü be diyorum kendisine, kim tutar seni. Yani çok çocuksu ve coşkulu geldi bana. Bir de "mariya hi diye çıldıran adamı dinle" var. Heheheh kimdi o adam sahiden, ben de bilmiyorum, ama şarkıyı anladım.


- Sıkıldım ben aslında. Genel anlamda. Hastalıktan "Filmekimi" ni de kaçırdık. Çok oturmuyum dediğim için sinemaya gidemiyorum. Uzun süre o perdeyi görememek bende çok pis sinir yapıyor. Gerçekten bağımlılık gibi. İstiyoruum, istiyoruum. Bir sürü istediğim film var. Haneke' nin son filmi, Park Chan Wook' un son filmi, Zeki Demirkubuz' un "Kıskançlık" filmi, "Up".. Daha bir sürü aklıma gelmeyen film. "Çağan Irmak, "Mustafa hakkında herşey" ayarında film yapmış" diyenler var, "Karanlıktakiler" i de merak ediyorum. Hufff.. House da başlamadı. Hayat damarlarından biri kopmuş Türkiye gibiyim dostlarım.

Böyleyken böyle.

37 comments:

JoA said...

mariya hi ne yahu, çıkartamadım ben:(

Talisman said...

Ya hani bir şarkı var, bi adam,
"Mariya hii, mariya huu mariha hiii mariya huhhuuu" filan şeklinde sesler çıkarıyor, tarif etmek zor :))

JoA said...

ayyyyyhhhhhh, çatlayacaktım gülmekten. mariya huhhhuuuuuuu:))) bu ne beeaaaa:)

hmm, demek barışıldı. demek kiiiiii.... kih kih kih (yeterince liseli kız modu yaşadım, hemen yaşımın olgunluğuna döneyim :-P)

Talisman said...

Valla taze barıştık. Çok tatlıydıı, canım benim.
Ama maalesef uzakta olduğundan en güzel kısmı kaçırıyoruz. Hüüü. :)
Yine de benim sinirler bir pamuk oldu :)

JoA said...

yaz deftere talisciiim:)

Talisman said...

Buldum Joa' cım buldum:
Şarkının adı: Dragostea Din Tei
Söyleyen : O-Zone
:))

JoA said...

tarif edilebilir bir şarkı da olsa bilemezmişim. ilk defa dinledim:) hatta klibini bile izledim.sarı tişörtlü çocuk çok komik:)

bak bir de aklıma ne geldi: "alo" diyor ya hani. tıpkı "alooo, galahsi tahsi, araba yoh"taki gibi:)

Talisman said...

Aha ben de onu bilmiyorum. :)

JoA said...

zeki alasya-metin akpınar'ın deliler oyunundan:)

Talisman said...

Joa' cım, Franz Ferdinand seviyomusun sen? Ulysses i dinliyom şu an. Çok güzel yaa.
Aha chat e çevirdim burayı.

JoA said...

ilk defa dinledim şimdi. ne cahil kalmışım:( güzelmiş ama. taliscim, bu çocukların hepsi çıtır yahu, kendimi yaşlı hissediyom:)

Talisman said...

Yaşlı da ne demek estağfurullah.
Bunlar çıtır ama pek çirkinler yavrularım. Hepsi bir ayrı yamuk :) hehehe.

JoA said...

yok yahu, annem bile söylüyor artık. demek ki bir yerden sonra kuzguna bile yavrusu güzel görünmüyormuş:) ha bu arada kıskançlık'ı görmeyi ben de çok istiyorum. fakat hemen hemen her sinema girişimim hüsranla sonuçlanıyor. du bakalım nolcek. (gerçekten chat'e çevirdik ortalığı)

Talisman said...

Hehe boşver çevirelim ne olcak.
Neden başarısız oluyor? Yani gidemiyorum anlamında mı? Film mi kötü çıkıyor?

JoA said...

bi kere benimki gelmiyor türk filmlerine. yönetmenlerin adında bile meymenet olmadığını iddia ediyor.

arkadaşlarımın çoğu, çağan ırmak olmadıkça izlemezler türk filmi. anca gider ıssız adamları filan görürler, hıh.

tek başıma gideyim diyorum, olmuyor bir türlü. nokta'ya gitmeye kalkmıştım mesela. benden başka giden yok diye salonu açmadılar.

bazı filmleri alıp evde seyredeyim diyorum, genelde yorgunluktan uyuyakalıyorum.

ha tabii benim sinemaya ne kadar zaman ayırabildiğim de ayrı bir sorun. ben film olsam beni döverim.

işte böyle taliscim. yani biraz daha zorlarsam "bu ülke beni anlayamadı"ya veya "acıların kadınıyım"a bile bağlarım olayı:)

evli adam said...

sen şimdi harbi harbi aramıyor diye mi çıkıştın adama. vay anam vay. iyi sabırlıymış adam.

makeup sex de bonus oluyor mu peki, vermezlerdi okulda makeuplarda bonus.

evli adam said...

"seninki" haklı Joa. Bir Çağan Irmak olur olsa olsa. Gerisi olmaz. Hele Nuri Bilge Ceylan demeyin adama, uzak filmini izledim yıllar önce daha da izlemem hiçbir filmini.

JoA said...

çağan ırmak da izlemez "benimki". hak veriyorum o konuda. çok kız filmi gibi geliyor bana da. "uzak" konusunda seninle aynı fikirdeyim de "üç maymun"u merak ediyorum.

evli adam said...

sakın gitmeyesin. biz yarıda çıktık dayanamayıp. gene de sen bilirsin. varsa boş vaktim diyorsan.

Talisman said...

Joa' cım,
Ne demek başkası gitmiyor diye açmadılar. Onlar da garipmiş, ben bir sürü filmi tek başıma izledim. Hatta birinde 12 filan seansıydı sanırım, uyumuşum ben, nerdeyse sinemada yatıyordum :) Bu arada film izlerken uyumayı severim ben, acaip rüyalar görürsün.
Seninki de önyargılı olmasın yaa, iyi işler de yapılıyor son dönemde :)

Talisman said...

Evli Adam,
Aramıyor diye kızmanın nesi garip anlamadım. Bizimkisi uzun mesafe ilişkisi ve hep telefondayız. Normalde birbirimizi görebilsek ok ama bu durumda aramaması sorun. Ben aramazsam o da sorun, o erkek o arasın gibi birşey değil. Böyle son dönemde moda geyik, "ay aman erkeklerinizi bunaltmayın, aramadı diye başının etini yemeyin" filan şeklinde, sen de ondan etkilenmişsin sanırım.

Evli adam ve Joa,
Kafadan harcamışınız tüm Türk yönetmenleri. Bir kere Reha Erdem var, Zeki Demirkubuz var. Zeki D. nin Kader filmini sevmeyen biri çıkar mı? Zor. Ferzan Özpetek var, "Cahil Periler", Fatih Akın, "Duvara Karşı", tek tek film olarak, "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak". Daha aklıma gelmeyenler de vardır. Sırf Türk diye neden kötü olsun? Bu arada Evli, bunların içinde enn zayıf halka, "Çağan Irmak". Bir kere "Issız Adam" gibi bir garabet yaptı, O bayılınan "Babam ve Oğlum" da gelmiş geçmiş en ajite filmlerimizden ve o "babanı yarıp geç oğlum" şeklindeki korkunç sahne bile yeter. Ama "Mustafa Hakkında Herşey" candır tabii, o harika. Hem aldatma filan da var içinde Evli Adam, seyret bence.

EKMEKÇİKIZ said...

Taliscim,
Ben de tam "Karanlıktakiler"ı gördüm, "Mustafa Hakkında Herşey" ayarında değil, ucundan dönmüş demeye gelmiştim ki ne göreyim? Bir dolu sinema, müzik geyiği dönmüş burada.
"Kıskanmak" ve "Up" benim de merak listemde ve maalesef ben de Filmekim'ini pas geçiyorum. Neyse ki, acayip bir teselli buldum, bu sene oğlum Filmekim'ci oldu! :-)

Bir de, Türk filmleriyle yönetmenlerini ne abartmak, ne de tek kalemde harcamak yanlısıyım. Bizden insanlar, bizi anlatıyorlar, ayna tutuyorlar. İzlemek, gerekirse eleştirmek, gerekirse alkışlamak belki onları da daha kaliteliye götürür.

Talisman said...

Ekmekçikızcım,
"Karanlıktakiler" ucundan dönmüş haa, hay Allah. Gene de ucundan dönmüşse bile Issız Adam' dan iyidir kesin :)
Ben de aynı fikirdeyim ne Türk diye öveceksin ne de Türk diye yereceksin. Seyredip kararını vereceksin. Tabii "Hababam Sınıfı Oynaşta" filan tarzı Mehmet Ali Erbil filmlerine filan şans vermeye gerek yok da, diğerleri neden olmasın? :)
Oğlunun "Filmekimli" olması ise eminim daha da farklı bir zevktir. Hep diyorum senin çocuklara bayılıyorum zaten. :) Işıklı, güzel çocuklar.
Öperim.

hafif abi said...

Canım Talis Apla,

"Karanlıktakiler"i zahmet edip de sinema salonunda seyretmeye değmez diyeyim, başka da birşey demeyeyim. Dersem "bir kısım Türk sineması bir kalemde harcanacak gene çünkü!

hafif abi said...

Açılan tırnak itinayla kapatılır:

...sineması"

evli adam said...

fatih akını ayıralım zaten, şimdi tek tek sayınca olmuyor ama geneli kötü. Çağan Irmak potansiyel vaadediyor, mustafa'sını seyredeli çok oldu, ondan beridir takipteyim, izlerim. Sırf türk diye izlememe durumunu da nerden çıkardın, güzel film yapan herkes izlenir.

geyik modalara takılmam ben, aklın yolu bir, aramıyor yeterince diye kafa ütülenmeeeeez.

Talisman said...

İki gözüm Hafif Abim,
Hoşgeldin. İyice hevesim kaçtı şu filme karşı. En iyisi korsandan edineyim, sora sinemada küfür etmiyim. :)
Sevgiler abim.

Evli Adam,
Aklın yolu bir değil, her ne kadar inanılmaz gibi gelse de, seninle aynı ilişki anlayışında olmayan insanlar var. Yaaa. Bence de garip.
:)

JoA said...

talisciiiim, harcama beni, türk sineması külliyen berbattır demedim, sevgili yârim hazzetmiyor dedim:) ha ama çağan ırmak'a ve n.b. ceylan'a laf ettim, o doğru. bu arada sen maşallah ne kadar aktif oldun böyle yahu, sidebar bilem değişmiş:) öperim pamuk olduğunu tahmin ettiğim yanacıklarından.

Talisman said...

Joa' cım,
Yanlış algılamışım, çok pardon.
Seni harcamak aklımdan geçmez :)
Sidebar ı değiştirdim çünkü bir sürü sevdiğim bloga çeşitli diğer bloglar üzerinden gidiyordum, böyle daha pratik olacak, gene unuttuklarım vardır hoş :)

Ooops said...

Very! Very! Very nice photo with a cherry! Nice pic!!!

JoA said...

taliscim, pardonluk bir durum yok yahu. muzırlık edip takılayım dedim azıcık sana, hepsi o:) çok yorgunum, sanırım uyuyacağım birazdan. öğrendim ki insanın kanını ozonla temizliyorlarmış. böyle bir dinleniyor, bir gençleşiyor, dinçleşiyormuşsun ki sorma. ondan mı yaptırsak acep? muhabbetle...

Öykücü said...

:) Talcim,

Geçmiş olsun..

Sen de Onu arama.Ama o evde oturup aramicam aramicam gibi değilde plan yap arkadaşlarınla çık onu aramayı unut:)) Ne hissettiğini anlasın.O aradığında da meşgul ve eğleniyor olursan daha da sinir olacak ve senin ne hissetmiş olabileceğini anlayacaktır..

Ay Güzin Abla gibi oldum.Bu dediklerim işe yaramaz ya da ters teperse bana küfürlü yorum bırakabilirsin:))

Öptümm.

Anonymous said...

Talisim ya gecmis olsun canim, ben de belimi incittim, yatiyorum ne zamandir, yazdiklarinin hepsini ben de hissettim, haklisin dinlenince geciyor ama gecti diye kendini salma, dikkat et, sonra benim gibi tam iyilesmisken bir daha yataga dusme.

Oykucunun tavsiyesi gercekten ise yariyor, tecrubeyle sabittir. :)

JoA said...

hoppalaaaaaaaa, nolooor sizin bu bellerinize kuzum? sana da geçmiş olun p.a.cim.

Anonymous said...

Tesekkurler Joa :)

Talisman said...

Öykücü' m,
Hehe çok hoş.
Ben pek yapamıyorum öyle, direk kızıyorum :) Ama güzel bir zorla empati yaptırma yöntemi olabilir. Ama aldırmazsa o fena :) Dur bir daha arıza çıkarırsa bu yöntemi deniyim ben :)
Sağol canım.

Talisman said...

Ah canım Passive' im, blog ikizim benim. Demek senin de başına bu gıcık şey geldi. Çok geçmiş olsun. Allah ikimizi de hemencik iyi etsin inşallah.
Öpüyorum seni canım.