Tuesday, January 04, 2011

Bir kere değse idi nefesin nefesime


Pek mutsuzum.
Yok akıllanmıyorum. Ben işte böyle zor vazgeçen bir insanım.
Saçlarımı seviyorum. İyice fazlalaştılar, (maşallah) beni gizliyorlar, koruyorlar sanki. Canım isteyince içlerinde kayboluyorum. Yüzümü saklıyorlar. Vahşi çalılık gibiler, arsız sarmaşık gibi ya da. Elimi içlerine sokuyorum, parmaklarıma dolanıyorlar.
Kendimi hep acınası taraf gibi görüyorum ilişkilerimde. Bu aşağılık kompleksinin sonu gelmeyecek mi? Ne dipsiz bucaksız şeymiş. Bunca terapi parasını tatil yapmaya versem dünyayı dolaşırdım. Kendimi çok suçlu da göremiyorum. Sonuçta etrafın feedback i de bu şekilde. Ya da ben olağanüstü algıda seçicilik yaparak, ciğeri beş para etmez insanların laflarına değer veriyor ve olumlu her tür feedback' i bu uçsuz bucaksız boşlukta yok ediyorum. Şımarık da denebilir bana. (yine olumsuz)
Hep kitaplarda, filmlerde dizilerde suç. Lanet olsun tümüne.
Mesela ben dün Gilmore Girls' de Lorelai ile Luke un ilk öpüşmesini görmesem kesin bu kadar leyla olmazdım. Gerçek olmayan tonlarca şeyi kafama soktum düzenli olarak. Taa ilkokuldan beri. Lanet olsun lan.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PXhJ95_1I48

13 comments:

gregor samsa said...

"Hep kitaplarda, filmlerde dizilerde suç. Lanet olsun tümüne....Gerçek olmayan tonlarca şeyi kafama soktum düzenli olarak. Taa ilkokuldan beri. Lanet olsun lan."

yürü beee Talis kim tutar seni (araba gaz yemiyorsa arkadan itip vurdurabiliriz)

EKMEKÇİKIZ said...

Taliscim, bırak gitsin!
:)

gregor samsa said...

Talis bırakacaksan ve gidecekse bari koy götüne öyle gitsin :)

Anonymous said...

Talisim ya, yine ayni seyleri izliyoruz! Ben de birkac haftadir Gilmore Girls'e sardim. Gerci Luke'u sevmiyorum ben, zavalli Lorelayl'i itin seyine sokup sokup cikartti adam dizi boyunca. Harap etti gul gibi kizi. Bir kere neden sekiz sene bekliyorsun, belli ki o senden hoslaniyor sen ondan hoslaniyorsun. Sekiz sene beklemenin alemi ne? Dana. Hadi onu gectik, en ufak zorlukta kizi terk etmeye kalkmalar nooluyor oyle? Onu da gectik, kizim varmis benim diye dugunu neden erteliyorsun, ne alaka? Lorelayl'dan iyi anne mi olur lem, bir de karistirmiyorsun kizinla olan iliskine. Evleneceksin onunla dana, ne senin bu yaptigin simdi? Yok bacim yok, bu Luke bildigin gavur. Iki cekic tutmayi biliyor tamam, eli is goruyor ama, hoslandigi kadinin etrafinda sekiz sene kosup da sirf `yemedigi` icin kendini omur boyu Lorelayl'in evinin catisini tamir etmeye adamis adamlara, ne kadar da hos olsalar peh ve dahi poh diyoruz artikin. (Bence Lorelayl Max ile evlenmeliydi, ruya gibi adamdi o be. Kristofir bile fena degildi sonradan sonradan. Luke'ten daha kotusu Luke'ten bir oncekiydi.)

Ayrica Luke okuz ya da onu oynayan adam. En son sezon Lorelaylim ne icli icli `I will always love uuu` diyor, Luke sanki Tarabya'da ucuncu sinif bir pavyonda birazdan konsomasyona da cikacak assolist istek parcasini calmis gibi basini salliyor kiza. Emek emek yaptigin chippuhlar basinda paralansin hissiz adam.

Talisman said...

:)
Gregor,
Dünyanın aslında ne menem bir yer olduğunu, insan ilişkilerini yeni yeni anlayan birinin arkasına roket taksan ne olacak? Elveda ay, elveda feza :)

Ekmekçikızcım,
Ben bıraksam o gitmiyor, ben bırakmasam da canıma okuyor. Ne biçim iş bilemedim.

Gregor 2:
Rahvan rahvan di mi :) Sana vıcık vıcık bir cevap veriyorum, Kazım Koyuncu söylüyor:
"Sevmesem öyle kolay çekip gitmek , yaralı bir kuuş gibii"
Aha bu da linki:
http://www.youtube.com/watch?v=v23JADgScEk

Anonimus um,
Keşke ismini de bağışlasan ama galiba Passive sin :))
Ben daha sonraki bölümleri izlemedim hala, yıktın hayallerimi. Ben de gerçek hayatta Luke gibi biri yok diye yırtınıyordum. Bu anlattıklarına bakılırsa bol bol var. Yani kadının hayatına bir yere kadar dahil ol, çatısını onar, kaloriferinin havasını al (ühüü) ama daha fazlasına gelince tırsıp kaç. Bu erkekler çok salak haa, ulan senin ömrün uzuyor düzenli ilişkiye girince, kadınlar harap oluyor. Hala kadınlar bu işler peşinde ya ben ona şaşıyorum. Bir de Ece Temelkuran bir yazısında, "kendilerine umut verilmediği halde hala umut besleyebilen canlı türü" demiş kadınlar için. Çok doğru. Bi salaklık almış başını gidiyor ama zehirliyorlar bizi işte. Off of bu arada gerçekten Luke dan önceki tam bir jerk tü. Iyyy.. Neymiş aynı yatakta yatamazmış da ya odaya Digitürk, yok yaa.. Bak sinirlendim şimdi. Neyse sakinleşeyim.
Öperim Anonimuscum.

Anonymous said...

Hizli hizli yaziyorum yorumlari, bir sey unuttum derken bir bakiyorum ismimi yazmamisim. Useniyorum tekrar ben Passive Apatheticim demeye (anlamissin zaten, bir onceki posttaki anonim yorumu da ben yazmistim bu arada, eheh :) )

Hiii, ya tekrar izliyorsun zannetmistim ben! Cok ozur dilerim, spoylir uzerine spoylir vermisim! Evet, baslarda Luke fena degil, hatta ideal erkek gibi duruyor ama Lilium hep diyor ki `erkeklerin hepsi aynidir, sadece kaporta degisiktir`. Oyle iste, hepsi ayni.

Dun seni ruyamda gordum!! Bir otobusteyiz, siz meger Ever'la bir yerlere gidiyormussunuz yemege, otobuse girince seninle gozgoze geliyoruz, o anda birbirimizi taniyoruz, cigliklar sarilismalar falan. :)) Neyse, ruya daha uzayip gidiyordu fantastik bir sekilde. Mutlu ve rahattin ruyada, o kiytipiyozu birakmistin, uzerimden bir yuk kalkti diyordun :)) (ahah, kendimi kizinin `boyu devrilesice o adam`la beraber olmasini istemeyen anneler gibi hissediyorum su an:) ).

Sevgiler, opucukler.

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Noni said...

Talismanım sen kendini sevmeye devam et, ve her zaman iyiyi hakettiğine inan, değersiz (veya en azından seni kötü hissettiren) herkesi de dittirle hayatından!

hafif abi said...

elini sallasan ellisi, ayağını sallasan ayaklısı.... dermişiiiiiim... (kafayı yedim de ondan öyle diyom canım talisman aplam. sen bana bakma.)

bu arada pa hanımcığımı yakalamış oldum burada. vefasız dost imiş bu alemde kendüsü.

Anonymous said...

talisss!!!!!!
ben seni hep takip ediyorum. ama artık sessizce. neden susuyorum bilmiyorum ama bu sefer bir ses etmek istedim. hatırlarmısın beni limonağacı :)

Anonymous said...

Talis,
Yine kayboldun, maillerine de cevap vermiyorsun. Kızacağım ama, aaa.

PA

No More Virgilius said...

Taliş seni ısırmak istiyorum ama sen yoksun.
Saklandığın delikten çık artık, söz acıtmayacağım.

(Tarihe not düşülsün, bugün 25 mart 2011)

Anonymous said...

pek duygusal birine benziyorsun :)