Tuesday, August 01, 2006

Üzüntü ve Muz Kabuğu


Selamlar,
Uzun zamandır yazmadım, neden diye sormayın, çok moral bozucu.. Ama tahmin edilebilir sanırım, yeme düzenimi bozdum, hem de nasıl bozmak, ayrıntılara girmiyeyim gerçi girersem insanların iştahını kapatıp, faydalı birşey yapmış olabilirim :)) Sonra bu şekilde yerken artık hareket edemediğimi gördüm ama bu koşmak-yürümek tarzı hareket edememek değil, oturdun mu kalkamamak, merdiven çıkarken son nefesini vercek gibi olmak gibi bir hareket edememek ve çok ciddi.. Üstüne devamlı bir mide-bağırsak sorunu çekmek ama sürekli olarak.. Tüm bunlar çok üstüme gelince kendimi zorlayıp spor salonuna gittim ve çokk zorlanarak orda bir hocadan yardım isteyip tartıldım..Ve acı son.. Dalya demişim yani hayatımda ilk kez 100 lü bir rakam gördüm.. 101,5 ..Höyyy bu nasıl bişey size anlatamam..Ama acı yani, o kesin.. Sonra spora başladım..Spor çok iyi geldi, hareketlerime hemen yansıdı. Şu anda da diyet olarak gene eski yediğimden az yiyorum ve abur cubur yemiyorum. hedeflerimi de revize ettim, bir kere 1 ay boyunca hiç tartılmayacağım ve 1 ay sonraki hedefim de 97 kilo..Artık hedeflerim küçük olacak, çok küçük adımlarla ilerleyeceğim. Sabır göstermeyip beni kötü motivasyon verdiğim için kardeşlikten atabilirsiniz :)
İşte böyle.. Şu an iyiyim ama sizin de anladığınız gibi ilerisini de kestiremiyorum neler olur.. İnşallah iyi olur, spor beni kurtarabilir diye düşünüyorum çünkü hayatıma inanılmaz katkısı oluyor..
Biraz da güzel şeylerden bahsedeyim, Pazar günü Depeche Mode konserine gittim ve hayatımın en iyi konserlerindendi.. Muhteşem birşeydi, çok coştum. O günün anısına bugün foto olarak Dave Gahan ın seksi bir pozunu koyuyorum :)

10 comments:

Unknown said...

önemli olan karar vermen talisman.

kararlı olmamız bizi başarıya

götürücek. Bir gecede

olmayacağını hepimiz biliyoruz.

Bugün bir adım yaklaşırız yarın 10

adım.

o yüzdenden kaçamak yaptığımız zzamanlarda hiç bişey olmamış gibi kaldığımız yerden devam edersek gerçekten bu diyet son olucak.

Allah kolaylık versin diyorum

isola said...

"Sabır göstermeyip beni kötü motivasyon verdiğim için kardeşlikten atabilirsiniz "

üff talisman yani daha neler... :)
ben de 1 hafta diyet yapıp 14 gün saçmalıyorum. çaba gösterdikçe alışacağız düzenimizi değiştirmeye :( tabii ki illa böyle olacak diye bir kural yok ama... alışacağız bir şekilde yeter ki mücadeleyi bırakmayalım. bir de az yemeye alıştığımız zamanlarda dugusal açlığımızı yemekten çıkarmasak iyi olacak :/ hala yaptığım bir şey... gün gelir tamamen kurtuluruz da umarım. azaltalım da yeter ki.


spor da fark ettiriyor cidden değil mi? ben en basitinden sürekli yürüyüşe başladığım ilk hafta sonunda aynı yolları daha kolay daha zorlanmadan yürüdüğümü fark ettim. yolların bir kısmı da yokuştu. spor kiloya bakmaksızın kondisyon kazandırıyor insana mutlaka!

daimi olsun ama talisman :)

kolay gelsin ve yazmayı bırakma sakın ;) kopmayalım buradan.

Talisman said...

Çok sağolun arkadaşlar desteğiniz için..
Cidden Dali, önemli olan o kaçamak yapıldığında geri dönebilmek..
Isola, cidden spor çok farkettiriyor, spordan sonra farklı bir insan oluyorsun..
Bakalım şimdilik iyi gidiyor..

isola said...

aman sakın bırakma :/ ben bir haftadan fazla oldu her bir şeyi bıraktım herr :( yarın yürüyüşlere başlayacğaım ama.

red said...

talisman nasıl yapıon yaa
hadi gitmek bişi değil de devam etmek zor iş be

aklıma babamın
"para kazanmak değil harcamaktır önemli olan" sözü geldi ne lakaysa

ne biliim işte
aman devam ettir beüw

aklıma ibadetin az da olsa devamlı olanı makbüldür peygamber sözü geldi :)

lem ne akıllıyım ben be aklıma büssürü büssürü şey geliyo :)

nese yeter
gittim ben

gelirim arada be yeni pozlar buldum ama
alamadım şu ettiiimin tripodunu bi türlü

sultanahmete hava karardıktan sonra uğramayan istanbulluyum demesin kardeşim

siz değerli anadolulu kardeşlerime bu zevki yaşatmak da benim gibi pro bi fotoğrafçıya yakışır zaten

bekleyin anacım

lem keşke bunları bloguma yazsaydım be

kopyalasak çakılmaz di mi :Pp

nese talis kolay gelsin sana
bırakmak pes etmek yok haa ona göre

bu arada talisman neden talisman ki
taliswoman olması gerekmez mi :D
talisgirl falan ?

yeter lem baaladınız beni kaçar ben

baş baş

isola said...

anlayan beri gelsin :)

Unknown said...

kolay gelsin canım yaa. ben de tatilde biras toparladım. serindi yürüyüşler falan ii gitti. şimdi döndüm ankaraya ben de spor salonu araştırmalarına başlıorum. haberleşelim sık sık. blogları boşlamayalım. ben de tam dönüş yapıcam ve bloga yazıcam sık sık. bi de nasıl besleniosun sporla birlikte bi anlat da feyz alalım:)
kolay gele hepimize.

isola said...

hmm talisman önerilerin için çok sağol. o yağ kas oranını doğru düzgün ölçen yerler var mıdır acep hiç bilmiyorum. aslında araştırmak lazmı. adamakıllı bir klinikte hiç olmazsa ölçüm yaptırılabilir değil mi? valla çok cahilim bu konularda...

bir de şey demişsin merak ettim:
"...bir de mesela karbonhidrat çok az yersen yağ yerine kas kaybetme geyikleri var ya.."

öyle bir şey var mı cidden yav? peki protein için değil miydi o? karbonhidrat için de mi var öyle bir kural? hmm..
?

Talisman said...

Selam arkadaşlarım.. Çok teşekkür ederim, yorumlarınız ve desteğiniz için.. Biraz cevap vereyim dedim,
Red,
İlk yorumunda bazı yerlerde ne demek istediğini ısola gibi ben de kaçırdım ama genel resimi anladım :)) Bu arada Talisman ın sonunda man olması tesadüf yoksa, adam anlamı yok kelime içinde, sadece tılsım demek.. Yani tılsımlı adam demek olmadığı için taliswoman- talisgirl versiyonlarımız mevcut değil.. O yüzden "Talisman":)
Melos,
Tatilden dönmene sevindim, çünkü bir ara baya hasret kokan yazılar yazıyordun :)) Sporla beraber nasıl beslendiğimi bir sonraki yazıda anlatıcam.. Ama diyete benzemediğini söyleyerek spoiler vereyim :)
Gri,
Aslında herkesin 100 kilosu değişik, yani mesela senin 100 olduğunda alman gereken alerti belki ben 80 kilo olduğumda almalıydım.. (Boylar eşit olmuyor ya, ondan..) O bakımdan hayıflanma, salla :) Konser muhteşemdi bu arada, bu senenin belki son 5 senemin en iyi konseriydi. Dave Gahan çoookk etkileyiciydi.. Sen Dream On u seviyosun demek, benim favoriler, Black Celebration( O şarkı hayatımın özeti gibi, akşam yaptığım binge leri de iyi ifade ediyor :)) ve In Your Room.. Tavsiye ederim..
Isola,
Yağ-kas oranını diyetisyenler ölçüyor, spor salonları ölçüyor bir de bazı eczanelerde oluyor.. Senin şehir neresiydi? istanbulsa çok kolay yardımcı olur, yer söylerim ama diğer şehirleri iyi bilemiyorum :( Karbonhidrat a gelince, evet yaa, az karbonhidrat yemek kas yakıyor.. Çok okudum bunu.. Birkaç link bulayım sonra da ileteyim sana.. Tabii bu diyet dünyasında hergün bir önceki haberi yalanlıyorlar ama bana mantıklı geliyor. Vücudunun karbonhidrata da ihtiyacı var Isolacım.. Tam ekmek filan yiyebilirsin bence. Naçizane tavsiyem :)
Sevgiler arkadaşlarım..

isola said...

şehir Ankara benim Talisman :/
o konuyu araştıracağım ama.
bir de evet karbonhidrat yememe konusunu da araştırayım ;) sağol