Wednesday, January 10, 2007

Güzel Haber :)


Kırmızı karlar yağmaya başlarsa bugünlerde şaşırmayınız anlayınız ki Talisman ilk kez blogundan güzel bir rejim haberi verecektir. :) Evet evet, yaşasın güzel haber, hem de rejimle ilgili.. 25 Aralıktan 06 Ocak a kadar olan dönemde 5 kilo vermişim.. 25 aralık endokrinolog a gittiğim ve tartıldığım gün 106 çıkmıştım. 06 Ocak ta da diyetisyene gittim orda tartıldım ve ta taam 101 çıktım. Tabii ki ilk başlangıç olduğu ve kilom çok fazla olduğu için bu hız normal ama yine de çok hoşuma gitti tabii..:) İlacın da faydası olmuştur belki benim inatçı kilolara karşı. Ama tabii genelde yediğime göre az yedim hatta kurban bayramında anne yapımı ev baklavalarına, böreklerine ve dahi kavurmalarına göğüs gerdim ve yenilmedim, karada ölüm yok bana :)
Zayıf bir arkadaşım (yani bana göre zayıf, kendisi kilo vermek istiyor.) bana "bu işin sırrı ne, bana da öğret" dedi, valla dedim "benim sır işine yaramaz çünkü sırrım, yemeğin üstüne bir de hamburger yemeyi bırakmam" dedim, çok güldük, doğru ama, her öğünde 3 öğünlük şey yemek alışkanlığımdı..Neysem geride kaldı artık, yani inşallah :)
Tabii herşey toz pembe değil, son üç gündür sevgili ilacım canıma okuyor biraz, hamile gibi dolaşıyorum, herşey midemi bulandırıyor ve kokulara karşı çok hassasım, her an midem ağzımda. Gerçi bugün daha iyiyim sanırım alışıyor bünye.
Bunun dışında feci şekilde yoğunum, bir çalışıyorum, bir çalışıyorum o kadar olur. Blogumu da böyle uzun süre güncellemememin sebebi o. Deli gibi bir tempo var. Ocak sonu biraz hafifler diye ümid ediyorum.
Bir de çok güzel bir şeyden bahsetmek istiyorum o da : Dot Tiyatrosu. İstanbul da İstiklal Caddesinde ufak bir tiyatro salonları var, oturma düzeni itibariyle sahne ortada, yani iki yanında seyirciler var ve sahne ile oturulan yerlerin arası 1 metre ve aynı düzeyde koltuklar. Sanki 15-20 kişi toplanmışınız ve evinizin salonunda tiyatro oyunu oynanıyor. Böyle bir ortam ve gördüğüm oyun yani "Böcek" o kadar iyidi ki anlatamam. Resmen bizi hipnotize ettiler, oyunun temposu bir an düşmedi, bir an rahat nefes aldırmadılar, o kadar da gerilimli bir metni vardı. Ve mükemmel oyunculuk. Bilmiyorum sanki artık başka bir oyun izleyemem gibi geliyor bana.

Merak edenler için dot tiyatrosunun sitesi:

http://www.go-dot.org/

Fotolar da oyundan..

Ya özlemişim blogumu bee, bir daha ayrı kalmam bu kadar..:)

8 comments:

Anonymous said...

olleeeyyy bu ilk yorum bana ait olduğu içinn, ooleeeyy afferin de verdiğin kg için.Çok sevindim bu gayretlerinin devamını diliyorum tabii ki başaracaksın.Bu kadar uzun da ara verme bir daha olur mu.Tiyatrolara gelince evet son zamanlarda değişik sahnelerde oyun gösterileri gerçektten moda oldu ama ben sanırım eski kafayım eski sahnelerde seyretmeyi seviyorum.

deriella said...

talismancımmm ne güzel bir haber bu!!!! çok çok çooooooook sevindim. tam niyeti bozmuştum senin yemeğin üstüne bir hamburger olayın gbi (ex tabi;) aksam yemeğinin üzerine cila çekmeye gidiyordum ki bu güzel haberi aldım akıllı olmalıyım talismancım ne güzel başarmış dedim. bin kere tebrik ediyorum seni! öpüyorum kocaman. bayramda gösterdiğin irade içinse söylenecek söz yok!
sevgiler

deriella said...

bu arada dot tiyatrosu istanbul'dakileri kıskanmak için +1. çok istiyorum izlemeyi. buraya da gelsinler!

Talisman said...

Sağol D-Chic im sağol :) Bu arada klasik sahne de güzel ama bunlar başka bir tecrübe, gitsen pişman olmazsın öyle diyim.. Sevgiler canım..

Leylacım, sakın sakın aman diyim, DOKTORA GİTMEDEN BU İLACI KULLANMA.. Büyük harfle yazdığım için kusura bakma ama asla kimseye zararı dokunsun istemem yazdığım şeylerin o yüzden feci alert oldum. Bu ilacı ancak doktor tavsiyesiyle kullanmak gerek. Doktor olarak da bir endokrinolog a gitmen gerek, metabolizma doktoru.. Aman gülüm gitmeden alma. Çünkü zayıflama hapı değil, insülin direnci olanlara veriliyor o da tıbbi bir durum. Diğer sorulara gelince hayır maliyeti çok fazla değil, yan etkileri özellikle başlarda çok feci, sonra alışılıyor.

Deriellacım canım benim, çok sağol, bir şekilde seni akşam cilasından kurtardığıma çookk sevindim.. Senden de iyi haberler bekliyorum, bakar mısın ilk iyi haberimde hemen beklentilere girdim :)) Bu arada İstanbuldakileri kıskanmak yerine İstanbul a gel, ben götürürüm seni Dot a ;)
Öperim arkadaşlar..

pinela said...

Talismancım harika haberler duydum inan çok sevindim. Kullandığın ilaç sanıyorum ki glucophage 850. Bende kullandım gerçekten çok iştah kesip çok faydalı oluyor. Tabağıma koyduğum çorbayı bitiremediğimi bile hatırlıyorum ve tatlı ihtiyacını azalttığını hatta kestiğini de. Kulaktan dolma bir iki birşeyler duymuştm ama sanırım yanlışmış içim rahatladı şimdi bende kalan kilolarım için kullanmaya başlayacağım yoksa çikolata canavarı geri dönecek :( Yan etkilerine gelince sürekli olarak tansiyon düşüklüğü yapıyor ve o bulantılar ilk günlerde oluıyor sonra hepsi geçecek merak etme. Süper haberlerin devamını bekliyorum sevgilerimle..
PİNELA (www.blogcu.com/pinela)

pinela said...

Bu arada bende reaktif hipoglisemi var ilacı o yüzden kullandım doktor tavsiyesiyle(İç hast. ve endokrinoloji).. Talismancım sana katılıyorum doktor tavsiyesi olmadan kullanılacak bir ilaç değil.. Özellikle de yan etkileri açısından.. PİNELA

Noni said...

Canım benim çok mutlu oldum ya 5 kilo vermen harika, yeni seneye böyle kararlı bir şekilde başlaman süper!

Bu arada bu tiyatroyu merak ettim bayağı...

Talisman said...

Pinelacım,
Çok sağol, doktor kontrolü olayını belirttiğin için de sağol. Umarım sende kalan kilolarını en kısa zamanda verirsin.. Sen de örneklerimden birisin :)
Nonicim, sağol canım.. Tiyatro süper süper, çok pis tavsiye ederim :)