Monday, February 05, 2007


Ben var ya.. Garip biriyim. Güdülerinin yönetiminde biriyim. Kendi kendisine "Öleceksin. öleceksin" diye diye yemek yemeye devam eden, hatta yemekten sonra değil yemekle eşzamanlı bunları düşünen, hatta kendini hastanelerde kolunda serumla hayal eden ama yemeye aynı iştahla devam eden başka insan var mı?
Sigara yüzünden elleri kolları kesilen ama içmeye devam edenlere çok şaşardım. Benim de onlardan farkım yok aslında. Sanki içimde denetim kabul etmeyen her tür düzenli aktiviteye gıcık olan herşeyi baltalamaya çalışan bir fitneus fücurus var. Ben onla mücadele edemiyorum.
Ayrıca bu "ya hep ya hiç" takıntısı da beni yordu. Yemeği çok yedinse ilaç da içme, hatta herşeyi bırak felsefesine gıcık oluyorum.
Sanırım kendimden çooooookkk sıkıldım.

18 comments:

loungetime said...

Uzmanlar herşeyin beyinde bittiğini ve gerçekten istiyorsak bu işi yapabileceğimizi söylüyor.
Gerçekten vermek istiyor musun? Aklın mantığınla değil beynin tam olarak vermek istemiyor içten bir şey yok canım vermesende olur diyor mu? Ben şahsen ne kadar istesemde içimden bir şey boş ver gitsin diye fısıldıyor.

Bng.U said...

heey karamsar olma bakim bu kadaar.. Eninde sonunda istediğini yapıcaksın.. dert etme ;)

Bng.U said...

heey karamsar olma bakim bu kadaar.. Eninde sonunda istediğini yapıcaksın.. dert etme ;)

Bng.U said...

heey karamsar olma bakim bu kadaar.. Eninde sonunda istediğini yapıcaksın.. dert etme ;)

deriella said...

talismancımmm bnm, nolur yesen bile ilaçları aksatma noluuuuur. bn de cok yaptım bu hataları bi rahatsızlığımla ilgili ve iyileşme sürecini uzattığı gbi bi ton olumsuzluk ekledi mevcut duruma. asla korkutma amaçlı solemiom hatta sana da bole olcak demiom sakın sakın yanlış anlama ama değerini bil ve kendine çok iyi bak. bn mumkun mertebe blogunu takip edicem bakalım talismancım napmıs die. ve iyi seyler okumak istiyorum. ye kilo al mutsuz ol, mutsuz al ye bu kısır dongu bizi mahvedio... bu arada cooook ozlemişim ya sobeme karsılık vericem efendim sizi kırmak ne mumkun:) çok uzattım ama senin cwplardaki 2 şık bna acayip uyuyo bnde okursan sasırma:) öpüyorum kocaman

Noni said...

Ahhh canım ya tam çok iyi giderken başa dönüyorsun yine, halbuki birazcık sıksan dişini herşey bir düzene girecek ve bu duruma sen bile şaşıracaksın, biraz inanç ve sabırla üstesinden geleceksin sen bugünkü post'unda yazdığından çok daha güçlü bir kızsın ben buna gönülden inanıyorum...

Talisman said...

Selamlarr..
Lounge Time cım var ya, ben bu herşeyin beyinde bittiğini söyleyen uzmanlara feci kılım. Beyin cillop ama pratik yok bende :) Herbişeyin farkındayım lakiin heves yok heves..:)Belki benim de içimden bir ses, ya boşver ye gitsin diyor bilmiyom, belki korkuyom bu sorunumu çözersem başka sorunlarım gelecek, yeme sorunu diğerlerinin önünü tıkıyor, güzel bir tıkaç belki :)) Bilemiyom ki..
CCC cim,Sağol canım bee..inşallah, cümlemiz..
Deriellam, sonunda senden bir ses çıktığına sevindim. Ben de iyi haber veriyim istiyom ama durup durup derin kuyulara düşüyorum. Bu da geçecek elbet..İlaçlarımı alıyorum bu arada o konuda toparlandım.. Sağol canım..

Talisman said...

Nonicim, sağol, ben de güçlü olduğuma inanmak istiyom. Bazen inanıyorum bazen çook zayıf hissediyorum kendimi. Bir şekilde toparlanmam şart..

limonagaci said...

talis ya toparlarsın kendini.
bir yerde kopan nokta bir yerde toparlanacak eminim.

uzun vadede kalıcı bir sonuc hedefimiz. az zamanda çok işler başarmamıza gerek yok. ama sen bil ki yalnız değilsin.

ben sana inanıyorum çünkü, geçecek.

ESTHER said...

bence olay kendini oyalamakta bitiyor...

kendini oyalayacak bir meşgale bulursan yemeği düşünmezsin...Tv karşısında ya da pc karşısında geçirdiğin saatleri bence en aza indir...geri kalan vaktinde ya bir spora git, ya bir sanat kursuna git, dil kursuna git, yoga yap vs vs... bir şekilde başka uğraşlara yönel yemeği o işlerle uğraştığın süre boyunca kendinden uzak tutacağına eminim ben...

ESTHER said...

Blog adresimde küçük bir değişiklik yaptım... artık

http://kafamizdakidolaplar.blogspot.com/

dan ulaşabilirsiniz bloguma

Talisman said...

Sevgili Limonağacı, çok sağol, gerçekten sorun az zamanda çok şey yapmaya çalışmak galiba, sabrım yok, uzun süre uğraşıp güzel birşey oluşturmak yerine kendime zarar vermeyi seçip duruyorum.. Toparlıycam ama yaa..
Sevgili Esther, kendini oyalama konusunda haklısın ama yemek bende başka birşey yani o nasıl oluyorsa her tür aktivitem olsa da içeri sızıyor, kah gecenin üçünde kah akşamın 4 ünde ama geliyor, nöbet şeklinde. Birşeyleri kökten değiştirmeliyim ama bunu akılla değil yürekle yapmalıyım ama ben hep yüreğim yerine aklımı zorluyorum. Bilmiyorum ki. Bu arada yeni blog adresin için çok sağol.
Sevgiler.

Talisman said...

Bu arada önceki postumdaki yorumları da cevapladım. Göz atabilirsiniz. ;)

miso said...

talisman merhaba
ya amma harcamışsın kendini. insansın işte, o yüzden böylesin. hepimiz böyle değil miyiz? Lütfen kendine haksızlık etme bu kadar. Ama ilaç alma konusunda deriella'ya katılmamak elde değil. Gerisi hallolur bir gün.
Sen nasıl huzurluysan öyle olur umarım.

Talisman said...

Sağol Miso yaa.
ben hep çok pis harcarım kendimi..Sanki herşeyi yapabilirmişim de ben yapmıyormuşum gibi düşünürüm hep. İnsani zayıflığa filan yer yok. Değişmek lazım korkarım :)

Anonymous said...

Herşey galiba yapı ve beyin olayı canım.Bazen ne kadar zorlasan da olmuyor veya hala bu şekilde hala geçirmen gereken bir süreç vardır.Fazla takılma ne kadar üstüne gidersen birde ters tepme durumu da var...İstersen bir sal gitsin mi acaba!!??

renkler said...

Kilo cidden zarar veriyor bünyemize. Mesela ben belki çok aşırı kilolu değilim ama bel çevrem kalın ve göbek var. Yani en tehlikeli tür! O nedenle diyete daha sıkı sarılıyorum artık. Rejim olarak değil de sağlıklı kalmak adına yapıyorum diyeti. Bence sen de böyle düşün. Şimdiye kadar vücudumuza zarar vermiş olabiliriz ama hiçbirşey için geç değil, bunu unutma. Sigarayı bile bir yaştan sonra bırakınca faydalı oluyor... Karamsarlık yapma ama bir an önce de sağlıklı yaşamaya başla:-)

karpuzzz... said...

şu senin beyindeki sesten bende de var galiba(amannn boşver gitsin diyen zırıltı) mikrop gibi bişi sanırım ilaç içsek ölür de susar mı acaba... :))