Wednesday, February 21, 2007

Laylayy


Bir süredir içimde bir hafiflik var. Dışımda yok bari içimde olsun diyerek mutlu oluyorum.. Şöyle ki, düşünüyorum da daha dünyada yapacak pek çok şey var yahuu. Daha gidilecek bir sürü film, okunacak dolu kitap, keşfedilecek bir sürü ilginç bilgi, bir sürü gezilip görülecek yer, tanışılacak bir sürü insan, denenecek bir sürü yeni şey, daha yaşadığım şehirde bile gitmediğim bir sürü sokak, çekilmeyi bekleyen fotoğraflar, yine çekilmeyi bekleyen kısa filmler var.. Ben tüm bu güzel olasılıkların karşısında ööylesine ataletle oturup, kiloma, işlerime mi üzülcem? Hiiiç sanmıyoruum..

Üzülmek sadece zaman kaybı, hele ki ataletle, hiçbirşey yapmadan üzülmek.. Saçmaaaa.. Saçmalık resmen. Teyteyteyy..

Niye hormonlu Polyanna modundayım bilmiyom ama iyi oldu bee..:)

Bu arada neler yaptım, projem ertelendi, kabus devam ediyorr :)

Ama bu sayede festivalden birkaç istediğim filme gittim. İyiymserliğim belki bundan..

Filmlerden "Başkalarının Hayatı" çok beğenilen bir filmdi ama bence ritmi kötüydü, insanı filmin içine çekmeyen bir temposu vardı. Bir dirhem bal için bir kilo keçiboynuzu çiğneten cinsten.

Perverts Guide to Cinema, muhteşemdi.. Zizek e hayran oldum. Bu filmde felsefeci ve psikanalist Zizek, önemli filmlerden yola çıkıp sinema ile ilgili çıkarımlarda bulunuyor ve filmlerden parçalar gösteriyor. Adam öyle güzel film okuyor ki, yıllardır bir saniyesini anlayamadığım Lost Highway i iki dakkada anlattı, resmen Nirvana ya eriştim sayesinde :))

Bir de kısa filmlerden oluşan Wholphin vardı orda da birkaç kısa filme bayıldım..

Son zamanlarda uyumaya da başladım gerçi sebebi biraz gribim.. Gribim yüzünden 22,00 de yatakta oluyorum, nasıl iyi geldi anlatamam. yatakta yatıp, günün muhasebesini yapmayı, uykuyu beklemeyi özlemişim, son zamanlarda 2 de 3 te anca uyuyordum o da sanki sızarak ve yatağımda değil.. Uyku düzeni önemli birşeymiş meğersem..:)

Rejim nasıl? Hımmm.. Immm.. Belki sonra yazarım ;)

Öper, kaçarım.

10 comments:

limonagaci said...

:)))

loungetime said...

Talimacığım sanada geçmiş olsun.
Hani yazında demişsin ya daha gezecek çok yer var ben bunda takılıyım, düşünsene ömür bitiyor ama görünmeyen ne güzellikler var.
Rejim konusunda da boş verme fazla sonra bu moddan çıkınca kendini kötü hissedersin

ESTHER said...

benim onca karamsarlığıma karşın böyle mutlu bloglar görmek beni de biraz sevindiriyor doğrusu...Yani en azından "çevrede mutlu insanlarda var demek ki mutluluk imkansız değilmiş" diyorum... Blogumda da yazdım burada da yazıyorum, senden daha sık güncelleme bekliyorum, güzel yazıyorsun yani napayım okumak istiyorum :) sevgilerr

Anonymous said...

Talisman, ne güzel özetlemişsin. Hayatta keşfedilecek o kadar çok mutluluk var ki.
Görmediğimiz, bilmediğimiz neler neler var. O kadar dert ettiğimiz şu şişko bedenlerimiz:)
bir gün yok olacak ama sadece kafamızın içindekileri götürebileceğiz. Asıl kazancımız onlardır.
Anılarımız, yaşadıklarımız, hayallerimiz...

deriella said...

Perverts Guide to Cinema'yı görmeyi bn de çok istiorm umarım ankara'ya gelen filmler arasında vardır. hehe buarada !f bize de uğruo;) tüm söylediklerine katılıyorum talismancım tuttum bn bu hafiflemiş halini. öpüyorum

miso said...

cidden çok sevindim yani. uzun zamandır ilk defa gülümsediğini hissettim. hem sinemadan da bahsetmişsin... güzel olmuşsun böyle, hem de çok güzel :)

Anonymous said...

Bahar geliyoor ondan oluyor olabilir mi acaba!!??

Talisman said...

Selamlaarr..
Limoncum ne gülüyon? :))
Lounge Time cım selam, sağol baya bir geçti, sadece az boğazım ağrıyor.
Esthercim, iyimserliğim konusundan emin olma az dengesizim, her an karamsarlaşabilirim, nöbet şeklinde geliyor o karamsarlık :) Güzel yazdığımı düşünmene sevindim, daha sık yazcam söz ;)
Fery, sağol yorumun için, seni yeni keşfettim okiyciiim.
Deriellacım Perverts... ı muhakkak gör, süper yaa, ben de tekrar seyretmeyi düşünüyorum bir de iki elin kanda olsa Wristcutters ı kaçırma, ben kaçırdım, yanıyorum :)
Miso çok sağol, gerçekten doğru :) Bu arada sana yorum bırakamadım bir türlü yazdım kayboldu, o öğrenciye çok sevindim ve bence süper bir eğitimcisin, öğrencilerin sana sahip oldukları için şanslılar.
Nermincim, bahardan değildir sanki yaa, çünkü baharın gelmesi düşüncesi beni üzüyor, kış arada olmadığı için, baharı düşününce buruklaşıyorum. Ama kimbilir ;)

Noni said...

Talismancim enerji veren bu yazini okuyunca gercekten cok mutlu oldum!!! Seni hep boyle gormek istiyoruz!!!

Anonymous said...

Zizek'in the parallax view kitabini okumustuk gecen donemki teori dersinde, diger teori yazarlarinin aksine anlatimi cok yalin, dili cok sadeydi---simdi burada gorunce cok sevindim--mutlaka izlemek istiyorum--