Thursday, March 15, 2007

Oblomov Olmayacağım


Son günlerde acaip bir yaşama hamlesi içine girdim. Artık ertelediğim hiçbirşey olmayacak. Daha doğrusu erteleme sebebi tembellik ve atalet olan hiçbir erteleme olmayacak. Basit işlerde bunu sağlamaya çalışıyorum şimdilik. Mesela şirkete bir sunum yapacaktım, tarihi de bana bağlı, Mart sonu demiştim önceden, bana sordular geçerli mi diye, ilk aklıma gelen ertelemek oldu. Neymiş daha fazla çalışır mışım, bahane, asıl sebep o gün gelene kadar biraz daha tasasız, dertsiz gün geçirmek.. Bunu düşünüp ertelemedim ve şimdiden hazırlanmaya başladım. Kişisel tarihçemde ilktir sanırım, son güne bırakmamak. :)

Bir de hep arkadaşlarımı eve çağırmaya üşeniyordum, onu da bu haftasonu yapacağım. Portakal Ağacı blogu sağolsun güzel tarifler aldım. Ben yemek yapmam ki, direk dalıyorum ama yemek işine :) Hem yemek yapma, o karıştıran doğrayan aletler filan, kendimi uzaylı gibi hissediyor, hiçbirşey anlamıyorum ama bu güzel birşey keşfedilmeyi bekleyen bir dünya var. Dünya üs Domesticus.. Latincem süper di mi? :))

Menüm şöyle:

Top top köfte (minik köfteler)

Patates Pizzası

Mercimekli köfte (bunu güzel yaparım ender bildiğim yemeklerden :))

Ispanak Salatası

Dondurmalı İrmik Helvası

Nasıl, hedefi yüksek tutmuşum di mi? :) Ama içimden bir ses güzel olacak diyor. Bakalım..Bunların dışında rejim yapmaya devam ediyorum. Hafiflik hoşuma gidiyor.

Aa bir de İstanbul Film Festivali geliyorrr.. Çok mutluyum. Bu akşam mesaiye kalıp festival çalışıcam yani bir sürü filmi inceleyip film seçicem. Çok keyifli birşey. Yaşasınn.. Seçtiğim filmleri sizinle paylaşırım.

Nokta koymayı da Barda filminin müziklerinden "Dediler" ile yapalım. Grubun adı: Üç Nokta Bir (eski adıyla Spitney Beers. Bir de fotolarını koydum)

Sözleri güzel, inanmak istiyorumm..
dediler ki hayat güzel

eğriyi doğruyu bilenler

dediler ki umut sürer

insanları seversen eğer


dediler ki hayat kısa

eğer mutluluklar olmazsa

dediler ki kalmaz yanına yaptıkların bu dünyada


iyiler kazanır

kötülükler kazınır dediler

mutlu olmak için mutlu etmek yeter dediler


tekrar gözden geçirdim

yalan söylememişler

8 comments:

ChoKingCandy said...

talismancım seni ara ara okuyodum ama artık devamlı okumayı planlıyorum.Seni okumak çok keyifli. Menünde süper olmuş :) rejime devam etmene de çook sevindim,sakın bırakma başarabileceğine inanıyorum... Festivalden de haberleri bekliyorum. öptüüüm

karpuzzz... said...

sevgili talisman, sabahın 7sinde okuduğum postun gülümsememe neden oldu. :) zaman zaman kendimden de bildiğim bezginliklerin oluyor gibi ama bundaki enerji çok tatlı... kaybetme... :)))

Anonymous said...

AAA bu gğzel menüye bizde gelebiliriz bak.Yummy.
Ben bir türlü bu festivali yakalayamadım yaa hepsi seyredilmez zaten ama ...bu sene bende deneyecem.
Enerjini, keyfini kaybetme bak bahar geliyor...öpttüm.

ESTHER said...

Ya şu film festivali nasıl bir olay?? cahilliğimi mazur görün ama hiç gitmedim.. belli bir binada mı yapılıyor... filmleri nerden seçip inceliyorsunuz??? ama öğrenmemek ayıpmış soruyorum işte... lütfen öğretin bana :) Bu arada şu Ispanaklı salata ve Patates pizzasının tarifini de istiyorum... ayrıca şu erteleme konusunda ben çok umutsuz durumdayım... benimde acilen silkelenip kendime gelmem gerekiyor :) Sevgiler

miso said...

talismancım,
nefis bir yazı olmuş, apaydınlık, umut dolu. bir de güzel bir koku geldi burnuma; sevinince böyle hissederim :)

festivalde iyi eğlenceler :)

Talisman said...

Selam chokingcandyy, beni okuman hoşuma gitti sağol :) Ben de seni ziyaret etcemm..
karpuzz, öncelikle geçmiş olsun umarım herşey yolundadır, ben de umarım enerjimi kaybetmem :) teşekkürler.
Nermincim, festival konusunda önerilerim olacakk.. Baharın gelmesi ise süper sahiden :)
Estherim, film festivalini İKSV düzenliyor, açılımını bilmiyorum itiraf edeyim ama bir dernek bu. İstanbul da faaliyet gösteriyor. Festival 15 gün sürüyor, 4 adet sinemada sabahtan akşama kadar her bir seansta farklı bir film oynuyor, ama bir film genelde 3 ayrı sinema, saat te izlenebiliyor. Seçme şansı oluyor. Filmler çok fazla olduğu için bir tanıtıcı kitapçık çıkıyor, ayrıca www.iksv.org dan da filmleri görebiliyorsun, ben oradan baktım mesela, bu filmler vizyona girmeyecek, farklı, değişik tercihlere cevap verecek filmler. Ufuk açıcı birşey festival. 26 senedir yapılıyor. Ben şahsen kendilerinden memnunum, sana da çok tavsiye ederim imkanın olabilirse.. Sevgiler canım..
Misocum, çok teşekkür ederim. Sevinince burnuna güzel koku gelmesine bayıldımm :)

Talisman said...

Ay amanın sitenin adresini yanlış vermişim:
http://www.iksv.com.tr/

Noni said...

Talismancım menü harika gözüküyor! Patates pizzası nasıl oluyor merak ettim ama?! Dondurmalı irmik helvası ile iptal oldum işyerinde olcak iş mi bu şimdi ben nerden bulucam irmiği dondurmayı yaaa!!!