Monday, September 10, 2007

Happiness is a warm gun..


Aklım bir karış havada desem "ee bilmediğimiz bir şey söyle" diyceksiniz ama yine de söyliyim ben.. Leyla gibiyim. Ama olumlu anlamda hani az önce Mecnun'a kavuşmuş ya da daha iyisi Mecnun' un hiç te tantana etmeye değmez bir tip olduğunu anlayıp kendine dönmüş bir Leyla gibiyim. Ya işte alışık olmadığımdan anlatamıyorum, mutluyum ulan.. Oh söyledim rahatladım :)

Sonbahar gelirken de mutlu olunur muymuş? Bu kadar hüzün manyağı bir insan Eylül gibi edebiyata müsait bir ayı nasıl kaçırırmış? Bilmem, ama tersim işte ben.. Güneş açar Rilke den mısralar aklıma gelir, hava kapar neşe dolarım. Zaten ezbere şeyler bunlar, hava kapanınca depresyona girilir, açınca açılır insan filan..

Ezbere şeyleri sevmiyorum mesela ezbere romantizm de bana çok kötü geliyor, hani mumlar şaraplar, akşam yemekleri, bana hep çiftleşme heyecanı içinde insanların "hadi şu adımları da atlayayım" diye yaptığı faaliyetler gibi geliyor, kötü niyetli miyim hiç sanmam.. "Biz filmlerden öyle gördük" klişesi sinirime gidiyor. Tersi yani salaşlık bile paketlenmiş etiketlenmiş bence, onu da sevmiyorum hani "ayy çok salaşş harika bir yer öyle tiki mekanı değil, rakı içtik, çok sevimli yakın insanlar " muhabbeti, kesin bunu sıkışık ufacık masalı, insanın kıçına batan sandalyeli bir yere oturtmuşlar, tırıvırı bir rakı bir iki meze getirip az edebiyat yapmışlar, bu da kendinden geçmiş. (Ay ne kötüyüm) Yani bu da, bu salaşlık da ezbere birşey haline gelmiş, dünyanın kendisi bir alışveriş merkezi sanki, çeşit çeşit ezbere yaşam var, size uygun olanı mutlaka çıkıyor. Peki alternatifin ne ukala Talisman derseniz, "ne biliyim yaa" derim :) Yani sadece kafasına göre yaşasın herkes, birşeyi istediği için yapsın, etiketine yaraşır diye değil..

Hafta sonu çok yakın bir arkadaşımın düğünü vardı, çok güzel geçti, ben kameramanlık yaptım, düğün salonunun kamerası gelinle damadı çekerken ben gelinin acılar içindeki babasını çektim eheheh kötüyüm, sahiden adamcağız çok duygulandı, canıım. Düğün direk mutluluk çağrıştırıyor bu da ezberemi acaba, yani mekana girdiğin andan itibaren sırıtmaya başlıyorsun, onlar "evet" derken çocuklar gibi şensin filan. Bir de ilk kez hem gelin hem damat yakın arkadaşım, daha bir mutlu oluyormuş insan öyle olunca.

Pazar günü deli gibi yürüdüm Ortaköy- Emirgan hattında. Arka Bahçe ye ilk kez gittim çok kazıkmış, yukarı çıktığımda minderler içinde yayılmış iki çift vardı, başka kimse yoktu, oturmak istedim ama çiftler domuz gibi baktılar o manevi baskı ile oturamadım, "get a room" diyorum onlara burdan, ayrıca bakışlarını iade ediyorum..

Bir de sahilde bir çift balık tutuyordu bunlara yaklaşıp en sevimli halimle "merhaba birşey sorabilir miyim?" dedim, dişi olanı bana gözleriyle öldürecek gibi kötü baktı. Afalladım, "ee peki sormıyım, çok kötü baktınız" dedim sonra erkek olan güldü ve onunla konuştuk, soracağım soruda "burası Aşiyan mezarlığı mı? " bu kadar yani. Ben ayrılırken kız hala kötü bakıyordu, hayret birşey. Çiftlerin gazabına uğradım bütün gün. Tek tek dolaşsın insanlar yaa bana ne :)Yaa mutluyum ben, nasıl şey buu? :)) Hiç mutluyken hangi şarkı seçilir bilmiyorum yine de az hüzünlü şarkı yazayım, bizim de ezberimiz bozulmasın ;)

Morrissey' den "I know it's over":

I know it's over
And it never really began
But in my heart it was so real
And you even spoke to me, and said :
"If you're so funny
Then why are you on your own tonight ?
And if you're so clever
Then why are you on your own tonight ?
If you're so very entertaining
Then why are you on your own tonight ?,
If you're so very good-looking
Why do you sleep alone tonight ?I know ...
'Cause tonight is just like any other night
That's why you're on your own tonight
With your triumphs and your charms
While they're in each other's arms..."

Ya en mutlu olduğum zamanda çıkan şarkı bu :)), yok yokk batırdım yazının sonunda, ama çok güzel şarkı lann :)

17 comments:

Anonymous said...

içinden geldiği gibi yaşayan çok az insan var :) bak geldim işte.

betus said...

haha çok güzel bi duygu biliyorum ben bunu.Bana da oluyor.Sebepsiz yere böyle içinde kelebekler uçuşuyor di mi? Bi kere aşık olduğumda da olmuştu sanki.Ama olması için aşkı beklememesi güzel.Seviniyosun sebepsiz yere.Ulan ne mutluyum ben de niye diyosun bulamıyosun cevabını.Belki çok güzel bi rüya görmüşsündürde hatırlamıyosundur onun sevincine.Ama sonrası kötü kuzum.Sonra ne oluyor biliyor musun? Çok acı ama. şey... ağır depresyon :)

gülçin said...

ben de böyle iyi hissedince murphy'i hatırlarım.

adam-heyyy, kendimi iyi hissediyorum!!
murphy-merak etme, yakında geçer...

geçsin diye demiyorum valla :)

bu arada tılsım'ı, peşisıra kara ev'i ve 'o'yu okudum king'den. tamam, iyiler. ama kara kule var ya, kara kule.. ben artık ömrüm boyu sıkılmam kara kule'm var benim. işte böyle. lisey's story nasıldı, hiç anlatmadın. çıkış nasıl gidiyor?

EKMEKÇİKIZ said...

Talisciğim,
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak söyleyeyim, sana şu yürüdüğün yollar bu enerjiyi veriyor.
Geçen sene ben de öyle uzun uzun yürürdüm de bir türlü yorulmak bilmezdim.
Sıcak yaz günlerinden bunalma depresyonum bitti, artık. Bu hafta ben de dere tepe yürüyeceğim, yeniden.
Ohh, bee!

Öykücü said...

Talcim,

Çiftlerden dişi olan sana kötü baktıysa çok güzelsin/çekicisin demektir:))Bu iyi bişi.

Sonbahar,kış,yaz hep hikaye önemli olan dünyanın değil senin hangi mevsimde olduğun.

Romantizm denen kalıplardan ben de rahatsızım.Şiir yazan erkekler bana çok itici gelir.Ya da mum ışığında yemek yemek.Ne yediğini bile göremiyorsun ki:))Denedim evet:P

Bu tip düşünülmüş,üzerinde çalışılmış sözler/roller beni etkilemiyor.O an içinden geldiği için düşünülmeden söylenen sözler ya da anlık hareketler etkiliyor beni.Plansız olunca daha gerçek oluyor sanki.

Sevgiler.

Not:Geçen yazıda benim kastettiğim yalanla senin kastettiğin yalan aynı.Ne demek istediğini anladım zaten.

Anonymous said...

talis mutluysam mutluyuz gerisini sallaaaa....


carpe diem .....



diyorum başkada bişiy demiyorum hem napacaksın herkesle aynı olunca
inan azıcık sivri çıkıntı ters olacak kii anlam kazansın ... demi ama

:D

xxxx said...

tali demiş ki:
-herkes, birşeyi istediği için yapsın, etiketine yaraşır diye değil..

kesinlikle bu-dur.
"kalıplaşmışlıklardan" uzak... içinden gelen sen,i yaşıyabilmek... çevrendeki benzerlerin varlığına inat hı??
hıhı ysa eğer,
benim gibi konuşan biri daha.. tanıştıııma bi kes daha memnun oldum tali :)

Burcu said...

talis,ben bgn MSN iletime ne yazmıştım bilio musun?''Mutluluk saçmak istiyorum,saçamıyorum'' onun üzerine de senin bu yazını okuyunca daha bi mutlu oldum:)seni böyle görmek çok güzel.lütfen ben istanbul'a geldiimde de böyle ol.zaten olmasan bile ben seni kendime benzetirim ki.ağzın varır kulaklarına istemsiz :)buna garanti verrim işte ahahah :)bazılarına çok gıcık gelen sürekli bi gülme ve güleryüz gösterebilme potansiyelim vardır :)
buarada bencede herkes çift gezmesin.ben tekken böyle çift çift özellikle birbirine yapışık halde gezen insanlardan hiç haz etmezdim.şimdi çiftim,yine haz etmiyorum.bu benim sevgilim temalı film gibi duruyolar bence.bir de evli kadınların bekarlara '' ay ben evliyim sen daha bekar mısın?''tribi vardır ki onu da sevmem.bunları yazarken evli değilmişim gibi yazdım ama doğrusu bu olduğundan.yani bende o kalıplara giremiyorum,girsem de sığamıyorum illaki bi kenarını yırtıp,yamalıyorum :)
son olarak seni çok öpüorr ve gidiyorum :)

limonagaci said...

talissssssssss :))))))))
umarım uzunca bir süre böyle devam eder bu hisler duygular
biraz banada bulaşmaları lazım

Talisman said...

Umarcım,
Hoşgeldin, senin içinden geldiği gibi yaşadığını biliyrum zaten arkadaşım :)

Betuscum,
Yapma böyle indirme beni o güzel bulutların üstünden :) Büyük ihtimalle dediğin doğru ama ben az daha sürsün istiyoruum :) Sen iyi misin aşık kuşum?

Gülçincim,
Bak sen de demişsin aynı şeyi, ya sürsüün bana nee :)) Şaka şaka.. Ben Kara Kule de hala aynı yerdeyim sanırım Türkçesinden devam etcem bana nee, sen öyle deyince de gaza geldim.
Çıkış harika ben korkacağımı düşünmüştüm ama daha çok üzüldüm o kadınlara, çıkışları zor sahiden. Yanlız kadınların yaptığını bilen de bu cümleme şaşar sanırım :))

Ekmekçikızcım, canım,
Yürümeye başlayacak olmana sevindim valla haklısın sanırım, yürümek harika, enerjini yükseltiyor, moralini düzeltiyor. Hımm çok hoş.. Belki de beraber de yürürüz ;)

Öykücü'm,
Yok valla güzel-çekici değilim kız sanırım yanına Ayşe Özgün gelse gene öyle bakardı, manyak insan :) Ayşe Özgün e de çok pis hakaret ettim ama naapiyim :) Kesinlikle üzerinde düşünülp kalıp haline gelmiş davranışlar inanılmaz itici..
Yalan konusunda başından beri anlaşmışız bu da güzelmiş :)

Diagonelcim,
De valla :) Salladım gittii.. :)

Morkrizantem,
Ben de memnun oldum :) Aynı dili konuşmamız güsel :)

Sashacıım,
Senin gibi evliler çok iyi oluyor böyle kaynaşıp tek ünite tek insan haline gelmemiş çiftler, çok iyi..
Ayy buraya geleceğin için çok mutluyum, bence beraber kesin çok gülücez :) ehih

Limonağacımm,
Buluşalım bulaştırayım sana, bak bu extravert halimden faydalan hep böyle değilim biliyorsun :)

Sevgilerrr..

limonagaci said...

çok tatlısın walla fena olmaz :)

betus said...

talişim :) inme tabi o bulutlardan hep orda dur isterim.Amma gerçekçi bi kız oldum ben büyüyünce :) Halbuki gökkuşağının üstünden kayacağıma inanırdım küçükken ve bulutlara deyebileceğime...Ne zamanki masallara inanmayı bıraktım böyle oldum.Sen bakma bana minik kelebek uç gökyüzünde :)

Anonymous said...

I am considering getting an iPhone for Christmas and am wondering: 1. Is it available to buy in Ireland 2. What phone network is it alailable on (eg.vodafone,o2) Please help !! Thnaks !!
[url=http://www.j80.nu/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=26696]unlock iphone[/url]

Anonymous said...

When applied in cool, wet weather, it can cause burning of the leaves and the russeting of fruit.
So, I propose to you that you might want to consider doing your own organic
gardening right in your own back yard. This will give them time to
acclimate to their new environment, avoiding stress and
shock often associated with transplanting, ensuring a healthy start.


Feel free to surf to my web page spikenard

Anonymous said...

They need to see doctor for some advices on how they can take control of their blood pressure.
This is where a program like Yeast Infection No More can help.
Company Name: Fayette Chiropractic Center Address: 126 New
Hope Road, Fayetteville, Georgia 30214 Contact Telephone Number: (770) 461-2225 Fax Telephone Number:
(770) 461-0186 Email: info@fayettechiropractic. Some conditions affect basically one organ or tissue type, others are more widespread.
Sara Gilbert shared about her new love on her own talkshow, “All these article are out that I'm in a new relationship.

Take a look at my web blog Stephen IX

Anonymous said...

Here you can have tremendous savings, as you can learn the whole
process without smashing up an airplane. Some of the
game titles that are part of this genre involve the more recent of the Red Baron series and European Air model.
At this time, and in a good location, the leader should set up a few anchors
and belay the second climber so he can climb up and
hand off the equipment he has been recovering. As with most of the electronics, the main enemy of golf simulator
is the dust. 3) Physical parameters: The simulators are almost real, but actually they are on the ground, I
mean around the sea level.

Anonymous said...

WOW just what I was searching for. Came here by searching for
expreme

Visit my web site - fat loss factor review