Wednesday, January 23, 2008

Gözüm benimm..


Siz de farkettiniz değil mi göz fetişisti olduğumu? Blogda yazılar için çeşit çeşit göz fotoları-çizimleri koymamdan çıkarmışsınızdır diye düşündüm. Seviyorum göz organını. Çok esrarlı geliyor bana. Devamlı hareket halinde (siz dursanız da) devamlı değişen (gözbebeği büyüklüğü, rengi, parlaklığı), çok hassas, gizli- kapaklı harika organlar..
Kendi gözümü de severim, sizden saklayacak değilim :) Ayrıntısına girmeyeceğim ama gözlerimi özel bulurum. Renginin değişken olmasını severim, bir de saklı (cache :) olmasını.. Artık bu da ne demekse :) Boşverin..
Severim filan ama gözlerimi ortaokulda bozmayı da başarmışımdır. Kendim mi becerdim ben emin değilim aslında ama ailem ısrarla yaz tatili boyunca sabah-akşam, ışık azken-çokken durmadan kitap okumam sonucu gözlerimi bozduğuma inanmışlardır. Ters giden şeyler olduğunda hemen ve daima kendimi suçlamam ailemin eseri olabilir. (Sigmund Freud, analyze this :)) Çözümü de hemen ve daima dışarda aramam ise sanırım benim eserim, bu da kendimi suçlama olduğuna göre ortada bir sarmal var, nalet olsun.. :)
Dün bu pek sevdiğim gözlerimi muayene ettirmek için hastaneye gittim. Yeni gözlük alacağım, numaramı update edeyim dedim. Rutin muayene safhalarını atlattık, sonra gözüme ışık tutarak "sağ kulağıma bak" dedi doktor, ben panik oldum sağ kulağının hangisi olduğunu tayine çalışıyorum (evet sağı solu karıştırırım) o sırada gözüme yedim ışığı, artık görüş açımda tek kulağı vardı, ben de "amaan buna bakayım işte" diyerek ona baktım.
Sonra adam "aaa burda kanamalar varr" dedi, Ne kanamasııı?? Sonra da şöyle bir cümle kurdu: "Hımm şeker yüzünden tahribat olmuş olabilir.." Ben de sesim titreyerek şöyle diyebildim: "Ben de şeker hastalığı yok ki.. İnsülin direnci var sadece" ama o sıradaki sesim Perihan Mağden' in sesinin bir level iyisi, yani düşünün ne kadar kötü.. Tiz ve "ahanda şimdi ağlarım bak görüsüün" sesi.. Doktor da "haa öyle miydi" dedi gayet rahat, adama bak sanki her gün Perihan Mağden' le konuşuyor. Sonra içim rahat etsin benim dedi ve gözlerime damlaları boca etti, siz 15 dakika bekleyin göz dibinizi iyice muayene edeyim dedi.
Ben izafiyet teorisini kanıtlamak üzere koridora çıktım. 15 dakika boyunca kendimle konuştum, suçladım, Allah' la pazarlık yaptım, zaten gözlerimin nemli olmasından faydalanıp biraz zırladım, en çok da nedense, sigara yüzünden kolu bacağı kesilenleri düşündüm. Kendime ettiğim yıpratıcı cümleleri ve küfürleri tekrarlamayacağım, yararı yok. Sadece kendime düşmanca "Bak gözlerime de zarar verdiysen çokk fenaa kızarım." dediğimi hatırlıyorum. Şizofren bir diyaloga girmenin en güzel tarafı bu. Kendi içinizde kızıp kendi içinizde boşalabiliyorsunuz. (I used to be a şizo but we are ok now.)
Sonra zamanı geldi, adam yine ışığa boğdu gözlerimi bu sefer çok pis acıdı ama tuttum kendimi sonra bakıp "aa o kanama değilmiş, damarı görmüşüüm" cümlesini kurdu. Biraz geri çekildi ve huşu içinde "pırıl pırııııl bir retina" dedi. Nasıl da ciddi bir hayranlık içinde, çok komik, ben gevşeyip gülmeye başladım. Sonra diğer gözüme baktı yine neşeyle, "pırıl pırıl bir retina da burda" dedi ve "Hiç bir sorununuz yok, harika bir göz dibi, hiç meraklanmayın" dedi, ben Perihan Mağden' den Leonard Cohen' e terfi etmiş sesimle "teşekkür ederim doktor bey" diyerek çıktım ordan.
Eve uça uça gittim, aynaya bakınca Willow ' la karşılaştım, hani Buffy the Vampire Slayer daki lezbiyen cadı.. Dark Side a geçtiğinde gözleri simsiyah olur onun, yani sırf gözbebeğinden ibaret gibi. Ben de tıpkı öyleydim, gözbebeğim dana kadar büyümüştü damla yüzünden.. Çok garip ve korkutucu.. Tabii ben bayıldım buna, sevinçle kuzenim ve eniştemin olduğu odaya girip "Willow olmuşuum" şeklinde bir çığlık attım. Sonra açıklama yaptım (enişteme Willow 'un lezbiyen yönünden bahsetmedim, sevincimi hayra yormayabilirdi.)
Derken hep beraber neşeyle televizyon seyretmeye başladık. Televizyonu harika göz dibim ve pırıl pırıl retinalarımla seyrettiğimi bilmek içime hafif bir ürperti verdi.. (hani erkek olsam daha pis cümle kurabilirim oraya, ahh nalet olsun Talismann :))
Eheh..
(Not: Allah' la pazarlık maddelerime uyuyorum.)

44 comments:

yaban said...

ah ben de sağı solu çok karıştırım, söylemeden önce iyice düşünmem gerekir. Hatta taksiciye sağdan deyipte sonra da adamın niye soldan gittiğine şaşarım.
Doktorlarda mesleki deformasyon çok fena.. Senin için hayati önemi olan bir şeyi gayet sıradan bir olay gibi söyleyebiliyorlar. Benim de kalp kapakçıklarımda sorun olduğu söylendiğinde; "Neeeaaaa???" dedim, o da cevaben; "Önemli değil canım, en fazla kapakçıklarını değiştiririz" de-di. Sanki otomobilin yedek parçasını değiştiriyor.
offf ben ukalayım biraz, bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Gözüne damlatılan o şey güzelavratotu ya da belladonna.. Ya da ona benzer başka birşeydir. Eskiden kadınlar iri gözbebeklerinin güzel olduğunu düşündüklerinden kozmetik amaçlı kullanırlarmış.
Bitti, bu kadar.. :)

M.M.K. said...

:)ne yazacağımı bilemedim. o kadar keyif aldım ki okurken, bir şey söylemeden geçmeyeyim istedim! Ne diyeyim; iyi olmana sevindim. Bu arada biz sağını solunu karıştıranlar ne çokmuşuz ya...

Anonymous said...

retinanan gerçekten etkileyici
ama ne yalan söylüyeyim biraz ürperdim

gülçin said...

hay allah, korktum bi ara talis ya. yok, sağı solu karıştırmana değil, ben de karıştırırım hala, o yüzden elimle işaret ederim "ya burdan işte" diye. sonra sevindim perihan mağden gibi sesle kalmadığına, iyi olduğuna, cohen'leştiğine filan, hatta willow olduğuna sevindiğine bile sevindim. ayrıca üniversitede kızlar yurtta sevgilileriyle çıkmadan önce parlasın diye gözlerine limon sıktırırlardı ben ööööle bakardım onu anımsadım.

sevgiler.

elektra said...

hay allahım , talis ben ağlatayım sen güldür böyle mes'ut yaşayalım biz. perihan mağden'den bir level fazlasını bir an düşündüm de,senin doktorun da bir kbb uzmanına damla damlattırması elzem gibi geldi bana. ödeşmiş olursunuz hem:)

not: willowww ha, annecim korkunç.heroes izliyor musun? bu sezon bir latin dilber hero girdi diziye. onun gözleri de böyle simsiyah oluyor petrol,katran bir şeyler akıtıyor. bir bak derim ben. fetiş yani:)

elektra said...

aaa, ne ayıp yahu.bir de geçmiş olsun.:)))

Anonymous said...

yazından çok keyif aldım ...



yanlış anlaşılmasın başka birinin rahatsızlığından duyulan sadist bir keyif değil bu ne bilin kendinle konuşman allahla pazarlık cümlesi bitiridi beni özellikle ....



unutmadan willow oldum çığlığı ekstrası oldu severim o nympho gacıyı :D


iyi olmana fetiş biri olarak gözlerine olan düşkünlüğüne hayran oldum ben de kendi baygın bakışlarıma sinir olduğumu fark ettim sayende yüreğinle kal emi ...

Lilium Bosniacum said...

geçmiş olsun.. bi de sağını solunu karıştıranlara bir çentik daha... (el SAĞ tarafı işaretlemekte, sola gidecez.. abla, sağa mı sola mı? hmmmm sağa sağa :D)

EKMEKÇİKIZ said...

İlk muayene ile ikinci arasındaki zaman için geçmiş olsun.
İnsan böyle zaman dilimleri yaşayınca sıradan olanların keyfine varıyor, sanki.
:)

sherlotte holmes said...

okuduğumda hep güzel şeyler söylemek istiyorum sana hep...

Sem said...

Bir ara endişelendiysem de, keyifli okudum yazını. O pırıl pırıl retinalı gözlerin, hep güzel şeyler görsün, nice nice kitaplar okusun:))

Sevgiler

Öykücü said...

Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirirmiş sonra buldururmuş.Seninki de o hesap:)

Sağı solu ben de karıştırıyorum.Kadınların çoğu karıştırırmış zaten.Erkekler karışırmazmış ama.Pöh.Çok da önemli bir özellik değil.Bir saniye düşününce sağ nere sol nere bulabiliyorum en kötü parmağımla gösteriyorum şu taraf bu taraf diye.

Atropa Belladonna-Güzel avrat otu:)Ben de ukalayım:P

Öptümm:)

Dikkat! biyo var ! said...

Sağı solu karıştıran mı?
Biri beni mi andı:)
Kocam der ki"Gözlerini bağlayıp evimizin önünde seni etrafında bi çevirsem açtığımda bulamazsın":)
Halbuki o bir yere giderken her adım başı bi markete yada taksiciye sorar hıııh!

Ya Talisman sen kendinle bu kadar barışıksınki ben bayılırım kendiyle dalga geçenlere,önce hartadanak kendini kılıçlayıp sonra etrafa bok atanlara.
Adamamım Talis.

Göz bu ya Talis,önemli ve mühim ama bilse böyle yaız yazdığını atlardı yuvasından zavallı gözcaizin:)

Bide gözün çıksın be Talisman,bi mail atacan,yüzyıl oldu anasını satiim.
TaliseZorlaŞifreliyiOkutmakİsteyen
ManyakBiyo

miso said...

Talisman,
Çatladım gülmekten. Çok alemsin, cidden bak. (valla) Perihan da sesini aldırsa ne hayırlı olur di mi? (Her şeyi tamam, sesi kaldı. Bu arada manyak cadının da hayranıyım pek çok zaman)

Bu arada sağı solu hiç karıştırmam. Heheh. Profüsürüm. OK?

Sağlık durumlarına da gözün aydın
marruu

torkunc said...

"göze bak göze, sanki bir müze.."

işte böyle derdik bir zamanlar. öteki cevap verirdi: "kulağa bak kulağa, sanki bir kaplumbağa". beriki durur mu: "buruna bak buruna, çıkmış dünya turuna..."

bundan bir kaç sene evvel (düşünün daha o zaman kimse bodoslama botox yaptırmıyordu, o kadar eski işte...) anti-aging operasyonları arasında voice-lifting diye serrahi müdahelenin haberini okumuştum. aradan epeyi bir zaman geçtiğine göre iş koyun kopyalamak kadar normal olmuştur herhalde. hani diyorum ki ben bu sene gözlüklerden kurtulmaya karar verdiğime göre, sen de arkadaş olsan gitsek şöyle 4başı mamur bir hastaHANEye ( bknz: zamanla ocağı sönen HANE'lere bir dakika saygı duruşu hassasiyeti)sen bir kaldırsan, ben bir çizdirsem (senin sesinden benim gözümden bahsettiğimin altını çizmeme gerek var mı?) sonra her daim L.Cohen gibi davudi, ben her daim superman gibi rontçu gibi görsem (sen yanmasan, ben yanm...)

hayat işte, umut dünyası...

geçmiş olsun efendim. gözünüzün feri perilere ışık olsun (ne dedim şimdi ben)

:)
muhabbetle...

deger said...

sevgili Talisman,

Çok sevindim, geçmiş olsun. O güzel gözlerinle hep güzel şeyler görmeni, mutluluğunu görmeni dilerim.

Allah ile pazarlığında sigarayı bırakmak ta varmıydı merak ettim. Umarım vardı ve sen o pazarlık hükümlerine uyarsın.

Sevincinin devamlı olması dileğimle, sevgiler.

Degree.

Anonymous said...

Gözünüz aydın olsun hep, Talisman hanımcığım.

atila said...

talis ben ilkokul üçüncü sınıfa kadar bu duvar saatlerine bakarak saatin kaç olduğunu çözemezdim. yani "kısa çubuğun" dakikayı mı saati mi gösterdiğini anlayamayan ilkokul üçüncü sınıf bi çocuk ( ne o birinci ikinci sınıfın küçük çocuk masumluğu kalmış ne bişeysi, kazık kadar olma yolunda ilerleyen bi çocuk)mantıksal olarak dakika saatten küçük bi birimse neden akreple ifade edilmediğini sorgulardı. Ama o zaman bilmezdik tabi akrep ne yelkovan ne :) kısa çubuk uzun çubuk derdik. heyheeey.

ee burdan nereye gelicem, daha saati bilmeyen çocuk sağı solunu bilir mi? bilmez... :) o yüzden sürekli o yaşa kadar sağ elimin baş parmağına surat çizerdim. millet te gülerdi tabi. "aaa canııım ne kadar yaratıcı, sanatçı olucak heraldee, canım beniiiiim" diyen akrabalarımın sağımı solumu ayırt edemediğimden haberleri yoktu tabi.

neyse efendim ilkokul üçte nolduysa oldu; bi anda sağ-sol saat maat ne varsa çözdüm. beyin durdu durdu gelişti birden heralde. :D (o da ne büyük gelişmeyse, sanki quantumu çözdüm)

bu arada çok sevindim iyi olmana,
hep sağlıklı ve güzel gözlü ol :)

Talisman said...

Yaban;
Kalp kapakçıkların iyi mi şimdi? iyi di mii?
Sağ sol olayı evet en çok taksicileri geriyor, son anda manevra yapmak zorunda kalıyorlar, onlar için biraz acı oluyor :)
Güzelavratotu nu yeni öğrendim.. Ukala filan değilsin öğret böyle şeyler.. Hatta cümle içinde kullanayım:
"Ben güzelavratotu gördüm." :))

M.M.K,
Çok teşekkür ederim.. Hadi sen de yazsanaaa..

Anonymous;
Baştaki fotoğrafa istinaden söylediysen yok o ben değilim..
Teşekkürler uğradığın için..

Gülçincim,
Güzelavratotu bulamayanlar limon sıkıyor demek, pilaki mi o yahuu, sıkılır mı göze limonn..Öööle bakman normalmiş. :)
Sağol canım..

Elektracım,
Sağol, geçmiş olsun dileğin için :)
Heros u seyretmiyorum ama o kızı gördüm bir ara.. Evet aynen onun da gözler öyle. Pek hoş :) Heros u bir türlü anlayamadım hep ortadan seyrettiğimden olsa gerek.. Baştan başlamalı..

Diagonel cim,
Baygın bakış kötü olur mu hiç? Ben çokk severim.. Bakışlarını sev :)
Ya Willow a nympho demişin ama o sadece lezbiyen. Tek eşli, Tara öldü diye perişan oldu yavrum, lütfen ona nimfo filan demiyelimm :))
Hassas dümbelek Talisman :)

Liliummm,
Sağ- sol filan sonradan üretilen şeyler bunlar.. Hiç gerek yok, Ora-bura filan daha güzel. :)

Ekmekçikızcım,
Çok teşekkür ederim. Haklısın normal anlara bir şükran duyuyor insan..

Sherlotte um,
Senin ziyaretin güzel bişiy zaten :)

Sem,
Çook teşekkürler. Hep beraber :)

Öykücü'm,
Atropa ot mu yani? O zaman bir de yabancı dil cümle kurayım I hate atropa.. Off ot çöp yemekten sıkıldımmm.. :)
Erkekler daha mı az karıştırıyormuş sağı solu? Aman sağı solu karıştırmamak daha bir düştü gözümde :))
Anti-Erkek Tim Başkanı Talisman

Biyo,
Çok teşekkür ederim artık seni okuyabiliyoruum ve hatta görebiliyorum. Fotoğrafını tabii panik olma.. :) Çocukların çok tatlı, çok şanslısın. :)

Misom profüsürüm,
İlk karıştırmayan sensin burda :)) Perihan cadısına ben de hastayım, son zamanlarda daha güzel yazıyor. Abused Çocuk psikolojisi ile ilgili yazısı çok güzeldi misal..
Sağol canım..

Torkunc the %yüz,
"buruna bak buruna, çıkmış dünya turuna..." yı hatırlıyorum ben sadece.. Ablamı kızdırırdık öyle, her çocuk gibi acımasız ve ilkeldik.. Masumiyet filan pehh, çocuğun masumu olmaz.. :)
Şimdi efenim sizi çizdirelim ama benim sese dokunmayalım. Çünkü olağanüstü anlar dışında kendisi fena da bir ses değildir. Tek sıkıntısı biraz çocuk gibi çıkmasıdır ki o da tolere edilebilir. Fekat kavga anında kriz anlarında tizleşmekte hele kavga sırasında engel atlayarak çıkar gibi çıkmakta rakibi etkisiz hale getirmektedir heheh ya eğlencelidir aslında..
Teşekkür ederim efenim yüz kez..

Degree
Çok teşekkür ederim.
Keşke pazarlığa sigarayı ekleseydim çünkü sigara içmiyorum ben.. Hehe avantajlı başlardım.
Talisman The Az sonra Çarpılacak Olan..
Yok yok hiç sevmem sigara, içmedim hayatımda..

Metin Beyim,
Hoşgeldiniz..Teşekkür ederim.

Atilacım,
Meleğim hoşgeldin.. Özlemiştim doğrusu.
İlkokul 3 te aydınlanman süpermiş :) Bir de uzun çubuk la kısa çubuk :)) Eh doğru ama öyleler. Hem akrep de neymiş, peh..
Ya sen de bloga dönsen artık?
Talepkar Talisman :)

Sevgiler herkese..

Anonymous said...

gözün kırışmaması mucize gibi

Anonymous said...

[COLOR="Red"][B]Click on the pictures to view in full size[/B][/COLOR]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=12779][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/media/32/Asin-80.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=7237][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/media/32/Asin-71.jpg[/IMG][/URL]


[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Asin-32.htm][b]Asin Hot Wallpapers[/b][/url]

Photo gallery at t WallpaperHungama.in is dedicated to Asin Pictures. Click on the thumbnails into enlarged Asin pictures, live photographs and absolute photos. Also constraint discernible other Pictures Gallery representing Turbulent quality and Superior Resolution image scans, silver screen captures, talkie promos, wallpapers, hollywood & bollywood pictures, photos of actresses and celebrities

Anonymous said...

like gambling? love las vegas? encounter the all unconventional [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] las vegas at www.casinolasvegass.com with on the other side of 75 advanced copious [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games like slots, roulette, baccarat, craps and more and vanquish licit coins with our $400 self-governed of commission bonus.
we from up to on one affair in a blue moon au fait b wealthier games then the pass‚ online [url=http://www.place-a-bet.net/]casino[/url] www.place-a-bet.net! few more free casino games and free [url=http://www.2010-world-cup.info]casino bonus[/url] you can find at the 2 new [url=http://www.buy-cheap-computers.info]casino[/url] guides : www.2010-world-cup.info and www.buy-cheap-computers.info .

Anonymous said...

This might be a bit off-topic but I believe there are a lot of smokers here on www.blogger.com. I decided to find a good manufacturer of e-smokes. I'm done with paying so much for tobacco cigarettes.A friend recommended [url=http://www.insanereleases.info/greensmokef.html]G Smoke[/url] According to their website this is how they described their product:
"Green Smoke offers supreme Electronic cigarettes with disposable cartridges that compose of the highest smoke volume in the industry. With a collection of flavors and nicotine levels, Green Smoke's™ patented technology offers convenience and exhibit performance that is unmatched. G Smoke products have been independently tested for safety."
I'm thinking of buying them. Anyone else have experience with this e-cigarette?

Anonymous said...

Hello, as you can see this is my first post here.
Hope to receive any assistance from you if I will have some quesitons.
Thanks in advance and good luck! :)

Anonymous said...

Hello,
I have developed a new clean web 2.0 wordpress theme.

Has 2 colours silver and blue, has custom header(colour or image).
I am curently working on it, so if you have suggestions let me know.

You can view live demo and download from here www.getbelle.com
If you found bug reports or you have suggestions pm me.
Wish you a happing using.

many thanks to [url=http://www.usainstantpayday.com/]USAInstantPayDay.com[/url] for paying the hosting and developement of the theme

NomLorErarl

Anonymous said...

megan fox at transformers 2 premiere, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox cheerleaders[/url] naked pics of megan fox
kim kardashian real hot, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian full[/url] is kim kardashian armenian
taylor swift s movie valentines day movie trailer, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift tickets corpus christi[/url] taylor swift bioghraphy
hannah montana dresses, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]childrens 3 wheel electric hannah montana scooter[/url] dress up hannah montana
harry potter spoofs, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harry potter dvd[/url] harry potter scene it
cruise trips to europe, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]alaska to seattle cruises[/url] carnival cruises to bermuda
justin beiber dog and him, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber gay[/url] justin bieber cloths
fotos britney spears, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears curious commercial[/url] britney spears underwear
megan fox hot body, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox hot body[/url] megan fox nudde

Anonymous said...

if you guys call to donation [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra drugstore purposes of generic drugs.
you can learn drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] originator on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anonymous said...

Make the beast with two backs casinos? check this new [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] navigator and take up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also impede our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and win corporeal spondulix !
another modern [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] conspire is www.ttittancasino.com , because german gamblers, slip in charitable online casino bonus.

Anonymous said...

Hi folks,

What online mags do you read and would recommend?

For all you rockabilly people out there I recommend The Enough Fanzine. It is one of the first emo ezines on the internet.

They have throusands of reviews from the most underground bands all over the world. Check them out online: [url=http://www.enoughfanzine.com]Enough Fanzine[/url]. Best of it all, they are 100% non-profit and just helping the scene!

Looking forward to your recommendations.

Regards!

Anonymous said...

Infatuation casinos? enquire this environmental [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] games. steer and get up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also check our up to date [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] steer at http://freecasinogames2010.webs.com and replace in true folding spondulix !
another show-off [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele site is www.ttittancasino.com , rather than of german gamblers, retrieve manumitted online casino bonus.

Anonymous said...

Make room the beast with two backs casinos? endorse this progeny [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. head and wing it denigrate online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and replace in material fabulously distant !
another supplementary [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele within an eyelash of is www.ttittancasino.com , because german gamblers, arrange unrestrained online casino bonus.

Anonymous said...

I developed a Starcraft Two website located here:

[url=http://www.thedarkshrine.com]Starcraft 2[/url]
http://www.thedarkshrine.com

I am going to be adding a lot of things to it, such as replays, vods, fpvods, maps, live streams, tools, esports info and a lot more. There's a wiki there and really could use contributors to help me out. I hope you guys can register as my goal is for this web site to be one of the strongest Starcraft 2 sites on the Internet. Please register asap as there will be a tournament. If you have any feedbacl please feel free to let me know!

Thanks. Great forum btw!

Anonymous said...

So I pulled out the old credit card -- bought myself a [url=http://www.ordio.com.au/products/Fatman-iTube-Red%252di-with-Speakers.html]Fatman iTube 252[/url] and I am very happy to say that I made out like a bandit. I actually listened to one at a friend's house several months ago and just couldn't get that quality out of my head because it impressed the heck out of me. I searched everywhere for a great deal and finally found it at [url=http://www.ordio.com.au]Ordio[/url] in Westfield Bondi Junction. I phoned them first and asked every question I could think of and everything was answered to my satisfaction so I went ahead and made the purchase. Shipping was fast. Everything was perfect. I'm pretty darn happy and I'm playing it right now. Not sure if they ship outside of Australia but you won't be sorry if they do.

Nice...

Wreaf

Anonymous said...

It is in point of fact a great and useful piece of info.
I am satisfied that you simply shared this useful information with us.
Please keep us informed like this. Thanks for sharing.
Feel free to visit my weblog ; my computer is slow

Anonymous said...

[b][url=http://www.louisvuittonwalletsmall.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] These new routine bags will be more appropriate for younger clients in excess of treasured styles of Louis Vuitton solutions. If you do not such as the timeless Monogram patterns, the concise leather bag printed with Louis Vuitton initials is your best selection. The modest rectangle or ladder condition bag give us a different variety of vision appreciation with fulfillment..

[b][url=http://www.cheapuggsonlinesale.co.uk/]www.cheapuggsonlinesale.co.uk[/url][/b] When they sense threat, they will cover. It is possible to order structures referred to as a Koi Kastle and put these for the bottom within your pond. This tends to give your fish sufficient defense in the event that birds of prey swoop into the pond.. After you are washing your denims, you'll want to require into consideration a few details. To start out with, the most effective time for cleansing LV denims is six to twelve months. Loads of people will put the jeans using a litter sweat in the washing machine to scrub down, which definitely is actually a deadly damage to jeans.

[b][url=http://www.outletonlinestore.co.uk/]louis vuitton outlet[/url][/b] "Now you'll be able to also ship the gun" sees Mei Jiang is surely an noticeable concern: "Are you confident you are able to blow, instead of the induce?" It absolutely was really frightened, but her eyes are dim, dazzling, she was equipped to remain tranquil, never ever Yuchen Li smiled, my coronary heart is inexplicably pantothenic acid, appears to look blank. This time, the ink seems to lastly marry the ideal individual. "I have got a prospect," Li Yuchen The smile is extremely pale, with whom practically nothing is a snap and absolutely free, having a clear stake technique, a rare beauty, "if you shed, had grow to be mistaken that go along with me during the belly in the wolf.

[b][url=http://www.bestbagsonlinestore.com/]www.bestbagsonlinestore.com[/url][/b] The cost algorithm for direct acid batteries differs from nickel-based chemistry in that voltage limiting instead than recent restricting can be used. The cost time of a SLA is 12 to 16 several hours. With larger cost currents and multi-stage charge strategies, the cost time may be diminished to ten hours or considerably less.

[b][url=http://www.uggsoutletshopus.com/]uggs outlet[/url][/b] During the crowded sector, you will discover 3 key kinds of swing sets that happen to be made of steel, wood and plastic. Metal swing set is standing in public playground for many years, and wooden swing set is greatest guess for your home backyard, and plastic swing set is particularly built for toddlers. It can be command that wooden materials are strain addressed to resist decay and bug damages.

Anonymous said...

John Elway Jersey

How and where are you giving of yourself but not getting in return? Why are you doing that? What could or would you accept in return for your efforts and feel good about receiving it?Affirmation: I love myself no matter what I do or how much money I make6 You don't want to give a negative first impression; they take too long to change Buying a business has many advantages over starting one from scratch if you know how

Von Miller Jersey

This man would not be able to come to this kind of power unless God Himself would allow itIf God is truly in control of all things and all things are working for our good, what is good or bad? It is all-purpose, timing and destiny The great thing about the NHL when it comes to jerseys is that they are always coming out with new ones; teams have their own special jerseys that they will wear only to certain games Sure, with some of your marketing strategies you will get instant, or direct, response

Nike Torrey Smith Jersey

Anonymous said...


[url=http://my.opera.com/shenenmaoyis/blog/2012/12/28/sacs-economiques][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacens.overblog.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyii.blinkweb.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmao.ucoz.com/index/shenenmao/0-4][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://spaces.covers.com/blog/shenenmao][b]sac longchamp[/b][/url]

Anonymous said...

[url=http://buy-methylprednisolone.webspawner.com/]Solu-Medrol 16 mg
[/url] medrol 4mg dosepak
medrol dose pack for gout
solu-medrol effects on blood sugar

Anonymous said...

Thе post hаs рrоven nеcessary to me.

Ιt’s extremеly educationаl anԁ you
really аre сlearly very еducatеd in thіs
region. You pоssess expоsed my own faсe
in order to vаrious opіniоn оf this speсifiс matter alοng with intгiquing, notable аnd reliаble cοntent.


Feel freе to surf to my sitе ...
viagra
Also visit my weblog : viagra

Anonymous said...

Thе write-up feаtures verіfiеd benеficіаl tο
me. It’s quite useful and you're naturally really educated in this area. You possess popped my own eyes to be able to numerous thoughts about this topic along with interesting and strong content.

My web site http://coolpot.com/blog/view/201393/buy-klonopin
Here is my blog ... Klonopin

Anonymous said...

Your own post has рroνen neceѕsагу to
me. It’s quitе informative and you are сlearlу еxtremely
educatеd in this area. Yοu get ρoppeԁ my
pеrsonаl eye to be able tο varying оpinіon οf this
kinԁ of ѕubјect mattег using intrіguing, notable
anԁ solid contеnt materіal.


Haѵе a loоk at my wеbsite -
buy viagra

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Anonymous said...

Greate article. Keep writing such kind of info on
your blog. Im really impressed by your blog.
Hey there, You have done an incredible job. I'll certainly digg it and in my view suggest to my friends. I'm sure they will be benefited from this web site.


Here is my weblog; longchamp borsa

Anonymous said...


Amateur sex videos ile birlikte daha güzel sahnelere eşlik edip amatör pornolara göz atmalısınız.