Sunday, January 13, 2008

Sülayman Turan ı da ...


Here comes the rain again

Raining in my head like a tragedy


Yine ondan yapıyorum. Yani hoşlandığım biri- yakın arkadaşım- teşvik eden, cesaret veren ben.. Offf midem bulandı artık, anlatmıycam daha fazla..Zaten anladınız. Öyle sıkıcı ki.

Nasıl bir döngüm var yahuu. Aynı günü dönüp dolaşıp yaşayan biri gibiyim.

Aşağılık komplexim de azdı. Tıpkı bir çıbanın filan azması gibi bu. Bazen gün yüzüne çıkar, kendimi uzun süre bir böcek gibi hissederim, dünyada olmam bile dünyaya bir hakaret gibi. Cerahat gibiyim sanki.

Size bahsetmekten imtina ettiğim birşeyden bahsedeyim mi? Canımı yakan birşeyden? Söylesem sistemimden atar mıyım acaba? Tamam söylüyorum, bir süredir fotoğraf çektirmekten kaçınıyorum arkadaşlarımlayken.. Neden? Çünkü sanki bir harmoniyi bozuyor gibi hissediyorum kendimi. Yani öyle çirkinim ki, fotoğrafta olmam fotoğrafı çirkinleştiriyor, halbuki ben olmasam fotoğraf güzel çıkacak gibi. O yüzden kaçıyorum fotoğraf çektirmekten arkadaşlarımla çıktığımda. İçim bir mağara gibi, dibini bilmiyorum karanlığının.

Evet, aşağılık kompleximin en koyu tarafını da anlattım, şimdi sefil sefil çekip gidebilirim. Hatta siktir olup gidebilirim.

20 comments:

Talisman said...

Ya biraz utandım şimdi.. Çünkü bu yazıyı yazdıktan sonra tuvalete gidip ağladım. (İşteyim yoksa evde de tuvalette ağlamıyorum :)) Sonra farkettim ki tuvaletten dönen insanla yazıyı yazan insan aynı değil. Yani tamam aynı da.. Tuvaletten dönen daha aklı selim sahibi. O bu yazının biraz ajitasyon, biraz kendine acımayı abartma olduğunu biliyor.
Kısacası ben iyiyim, yazıyı yazdığım andan çok daha iyiyim.
Yazıyı silmeye de kıyamadım, sonuçta içimdeki komplexden ölen canlı da benim bir parçam.. Ondan biraz ürksem de yüzüstüne çıkmışken az konuşturalım.
Neyse, böyleyken böyle..

Everfever said...

Kış geldi herkes depresyonda..

Öykücü said...

Yine kendi yazısına ilk yorumu Tal yapmış:))

Çirkin bulduğun yerin neresi? Çünkü fiziki şeyler değişebilir biliyorsun.Burnunsa,çenense,ağzınsa,dişlerinse,popnsa,göğüslerinse,belinse hatta hepsi birdense bile sorun değil.

Ama aşağılık,yalaka,iki yüzlü biriysen sorun.Karakter estetiği henüz yok:)

Çok çok kilo veririsin.Ben de veremiyorum ama verenler olduğuna göre yapılamayacak bir şey değil.

Bu kadar üzülme şekerim.Senin sorununun çözümü var hiç değilse:))

Sevgiler..

Miss ZsaZsaZsu said...

"To love one's self is the beginning of a life-long romance" [Oscar Wilde]

Şimdi yine tuvalete gidip aynadaki kadına bakıp onu öp! Hadiiiii Tally :)

Miss ZsaZsaZsu said...

Berbat bir türkçeyle yazdım. Ama saat daha erken... the turkish side of my brain is not workin' yet...

Utanıyorum...

-sniff-

:)

EKMEKÇİKIZ said...

Yahu Talis!
Sen çok cesur bir insansın!
Bin çeşit manyağın aportta beklediği şu internet aleminde kendini bu kadar cesurca açıyorsun.
Bravvo!
Bir de sıkma canını; çünkü, herkesin kırk türlü kompleksi var ama onlar bunu saklıyor, bi güzel. Kimse mükemmel değil.
Öpüyorum.
:))

M.M.K. said...

bazen hepimiz yaşarız bunu ama senin kadar açık yüreklilikle paylaşmayız genelde. cesaretinle doğallığınla ne güzelsin! izin vermen ne iyi! tüm duygular insan için.. bizim için!

Anonymous said...

Eee ne var bunda bende resim çektirmekten nefret ediyorum,köşe bucak kaçarım hatta çünkü mutlaka ama mutlaka ağzım gözüm yamuk çıkarım yavru bir dana gibi gülerek hemde.Amaaaan Talis ya okkalı bir küfür savur içinden,salla gitsin valla iyi geliyor :)
derya

Talisman said...

Ever;
Kış- bahar bahane, manik depresiflik şahane :)

Öykücü'm,
Aslına bakarsan kilo tabii takıldığım şey ama bu bilgi de sağlıklı sayılmaz çünkü bundan çok daha zayıfken de kendimi yine böyle görüyordum. Bir algı kayması var işte, yani sanmıyorum ki tüm kilolarımı versem bu ruh halinin arada hortlamasından kurtulayım. Bunu başka şekilde çözeceğim ama çözeceğim eninde sonunda, en azından hasıraltı etmiyorum. :) Gene kaçtı içime şerefsiz Polyanna:))
Sevgiler canım..

Miss Zuzuu,
Hoşgeldin.. Öncelikle utanma, ben anladım demek istediğini.. Ya aynadaki kadın bir sinirli son günlerde öpmeye cesaret edebilir miyim bilmem. Pis pis bakıyor, öpiyim desem ısırabilir, ama denerim ;)
Oscar amcamızda güzel laf etmiş, aslında aşağılık komplexine onun "İnfanta'nın Doğum Günü" öyküsü pek güzel uyar. Oku, direk psikopata bağla, o derece.. :))
Truly YourS layer ;)

Ekmekçikızcım,
Teşekkür ederim :)
Ben de bazen şaşıyorum, kendime "yahuu niye şimdi karnını yarıp bağırsaklarını gösterdin ki herkese" diyorum..Ama ben de böyle bir modelim işte.. Zaten biliyorsun yazıyı yazdığım an "birisi" aleyhime kullandı :)) Belaltı çalışmanın bu kadarı :)
Sevgilerr..

M.M.K.;
Teşekkür ederim, gerçekten.. Ayrıca hoşgeldin, sefalar getirdin :)

Josephine;
Küfür savuruyorum savurmasına ama pek de yardımcı olmuyor, daha acılaşıyorum sanki.. Ama geçiyor, evet..
Sevgiler.

elektra said...

talis seninle bir daha görüştüğümüzde benimle bir resim çektirme bak ne yapıyorum seni. tutturma benim öğretmen damarımı bak çekilmez olurum. ben blog adımdaki komplekssiz kısmını sana hediye ediyorum ve seni kocaman öpüyorum. şu anda buradan başka bir şey yapamıyorum. :))))

Anonymous said...

ben bu modeli beğendim ama madem sende beğendin al senin olsun ...
nasıl olsa teknoloji çağındayız nasılsa bir üst model mutlaka çıkacak dee (kendine ,ağzın laf yapıyorsa karşındakinede söyleyebilir karşılıklı çirkefleşip gönül rahatlığı ile geri-eve- dönebilirsin)



kötü bir örnekleme ama şu ara kendimi böyle teselli ediyorum ...



hem merak etme fotoğraf çektirmekten kaçan, beğendiğini arkadaşına ayarlayan ( ne paylaşımcılık ,bu ne büyük erdem ya rabbiiii )
tek kişi se değilsin ....



herzaman heryerde hep destek tam destek.....

Anonymous said...

söylemeyi unuttumm gidene boşver de be talisimmm sana kısmetmi yok allah aşkınaaaa


kısss geçen gün terkos pasajın bir dükkanda satılık ego vardıı fiyatıda sudan ucuz hatta beleş almayanı dövüyorlar dayaktan kurtulayım diye bende aldım ama sanırım abarttım biraz fazla almışım ... sanada tavsiye ederim
narsistliğin gözünü seveyim hehe

Talisman said...

Elektram, sevgili hocam,
Kızma bak hemen alıp geliyorum fotoğraf makinasını :)) Komplekssiz kısmını alırım ben ama o beni alır mı bilmem :)
Öptüm ben dee :)

Diagonel,
Sen delisin biliyor musun? :)) Paylaşımcıyım tabee, bir benim olmasın kamuya açılsın yeni modeller :) Ego indirime girmiş demek, ben de alayımm, gerçi var bende de zati, olmaz mı?
Öpüyorum seni..

Anonymous said...

Sevgili Talisman Hanım,

Siktir edin siz o "birisi"ni. Herif iyiden manyaklaştı, hergün kusmuklarını bulaştırıyor. Bunlardan sürü sepet, sürüsüne bereket.

deger said...

Sevgili Talis,

Öykücü'ye tamamen katılıyorum. Senin bu kadar açık ve içi-dışı bir, bir kişiliğin olduktan sonra, dış görünüşünün ne önemi var ki? Bu gün bazı yerlerini beğenmeyebilirsin, yarın yapabileceğin bazı şeyler (spora gitmek filan gibi, yoksa estetik, botox vs. gibi şeylere hep karşı olmuşumdur), bakarsın beğenmediğin yerlerin de beğendiklerinin arasında yerlerini almışlar.
Asıl şükretmen gerek olan, senin yapmacık, komplexli, içten pazarlıklı vs. olmaman. Bunların değişme imkanı yok çünkü.
Sana bir şey anlatsyım : Fakültede iken, çok güzel bir motosikletim vardı. (şimdi oğlumda daha güzeli var), Çok kız arkadaşım oldu. hepsi de çok güzel kızlardı. Hatta o yıllarda güzellik kraliçesi olan kız da benim arkadaşım oldu. Beraber motosiklet ile gezerdik. Ama hiç biri ile evlenmeyi düşünmedim. Şu andaki eşim hiçbirinden daha güzel değil, ama çok mutlu bir evliliğim var ve ben onu, o diğer çok güzel kız arkadaşlarımın toplamının on katına bile değişmem.
Yani dış görünüş, bilhassa aklı başından başka yerinde olmayan, aklı sadece başında olan erkekler için pek te önemli değil. Önemli olan içinden pazarlıklı olmayan, senin gibi cici ve açık yürekli olabilmek. Aslında her erkeğe senin gibi bir hanım gerek bence.
Yazdıklarım, ukalalık yağcılık filan değil, samimi fikrim.
Lütfen kendine haksızlık etme.

Sevgiler.

Everfever said...

Yani motorsiklet lazım öyle mi?? :D

(çok adiyim, evet)

deger said...

Sevgili everfever,

Motosiklet değil, aklı başında, ne istediğini bilen ve karşısındaki insanın iç dünyasını çözebilen karşı cins gerekli. Motosiklet, araba, uçak farketmez.

Sevgili Talis kendine haksızlık ediyor, görüntüsünün beğenmediği yönlerini beğeneceği hale getirebilir. Kendine acımaktan vazgeçmeli, çünkü onun acınacak bir şeyi yok, ama galiba ona bu depresyonu yaşatan(lar)ın acınacak halleri var bence.
Sana da sevgilerimle.

Talisman said...

Metin beyciğim,
Ettim vallahi, ettim gitti. Sahiden bunların bini bir para.. Allah ıslah etsin boşverin siz de :)
Sevgiler.

Talisman said...

Degree,
Merhaba, hoşgeldiniz bloguma.
Çok teşekkür ederim, hafifçe mahçup oldum :) Gerçekten içten olduğunuzu anlıyorum tabii, öyle ukalalık yağcılık filan gibi anlamadım. O yüzden tekrar teşekkür ederim.
Sevgiler.

Talisman said...

Ever,
Motosiklet almaya kalkma sakın..
Yavru köpeği dene, bundan nemalanan arkadaşlarım olmuştu :)
Svg..