Wednesday, May 21, 2008

En iyi psikolog ölü psikologtur !


Benim arıza bir tip olduğum aşikar.. Her arıza tip gibi beni seven arkadaşlarım da bana "Güzelim, profesyonel yardım almayı denedin mii?" sorusunu bol bol yönelttiler. Bence derdimi ya da dert yokken niye dertli olduğumu dinlemekten bir süre sonra o kadar bunalıyorlardı ki, kısa yoldan kurtulmak için beni bir profesyonelin kollarına atmaya çalışıyorlardı. Hani o en azından karşılığında para alacağı için katlanabilirdi bu hezeyanlara..

Hehe tabii abartıyorum, arkadaşlarım daha doğrusu dostlarım iyidirler bana katlanma konusunda ama bu profesyonel destek gazını da çok verdiler. Ve lanet olsun ki ben gaza gelen bir insanım. Evet çok pis gaza gelirim. O yüzden de bir süre direndikten sonra atladım bu fikre.

Neyse efenim, referansla filan bir psikolog bulundu bana. İlk gittiğim gün sanki kurtlar tarafından ormanda büyütülmüş birinin insan içine karışması gibi girmiştim terapi odasından içeri. O zamanlar zaten daha yabani bi tiptim. Kadın bana uzaylı gibi görünmüştü. Devamlı sırıtan, beni ağlatacak şeyler hatırlatıp, "şu anda tam olarak neye ağlıyorsun Talisman?" diye gıcık gıcık konuşan bir tip. Sence neye ağlıyorum canımın içi? Az önce babamın ölüm anını ayrıntılarıyla anlattırdığın için olabilir mi? Neyse hakkını yemiyim yararı da dokunmuştur bana en azından yabaniliği atıp kabak çiçeği gibi açılmam da..

Ama bu bir ara taktı. Halbuki onun değil benim takmam gerek çünkü teşhisine göre obsesif bir kişiliğe sahibim ki zaten benimle konuşan ortalama zekada biri bana yaklaşık bir saat içinde bu teşhisi koyabilir. Neyse taktığı konu benim binge eating disorder la ilgili. (Türkçe meali zor da ondan ingilizce yazdım ama ziyafet şeklinde yemeyi bırakamama sendromu filan diye çevrilebilir.) Bu internetten mi araştırdı ne yaptı, binge eating in küçükken uğranan cinsel tacizle ilgili olduğu fikrine kapıldı ve aklınca çaktırmadan beni sorgulamaya başladı.

Ama nasıl emin tacize uğradığımdan, amacı belli sorular, yönlendirmeler. Aksi gibi de (yani tabii iyi ki) hiiç öyle bir vukuat yok çocukluğumda, beynimi zorluyorum zorluyorum yok yani yok. 12-13 yaşlarında her yeni yetme Türk kızı gibi envai çeşit sarkıntılık, laf atma vakam var, bunları ballandıra ballandıra anlatıyorum ama bizim psikolog tatmin olmuyor bunlarla.. Hatta esmer elli erkeklerin beni korkuttuğunu çünkü bir kez kafam öne eğik yürürken sarkıntılık eden adamın sadece ellerini gördüğümü ve utancımdan kafamı kaldırıp suratına bakamadığımı bile anlattım ki bir psikologun bu veriyi havada kapması, sonra kanaryayı havada kapan kedi gibi yalanması gerekir.. Yok buna daha travmatik hikaye lazım..

Baktı bende tık yok beni bir çeşit hipnotize ederek unutmuş olduğum (!) cinsel tacizi hatırlamamı sağlamaya karar verdi. Garibim çok film seyretmiş hani filmlerde olur birden psikolojik bozukluğun sebebi ortaya çıkar, herkes gözyaşları içinde sarılır, kurban gider birine "bana bunu nası yapabildin nalçak" filan der, izleyicinin götü tavana vurur filan.. Bunları istiyor anladım. Ama insan zorla da cinsel taciz anısı üretemiyor ki. Cidden uğraştım hatta beraber büyüdüğüm halamın oğullarına paranoyakça bakmaya başladım. "Hanginiz zikti lan benii" şeklinde.. Ki kendileri küçükken çok eziyetimi çekmiş kahraman insanlardır ve hayattaki ilk nah' ımı da bunların en mazlumuna gösterdiğim için bence onlar beni değil ben onları taciz etmişimdir.

Neyse kadın beni rahat bir yere oturttu, garip hareketler yaptı eline filan baktım bunun sağa sola sallıyo sonra dizlerime ellerini koyuyor geri çekiliyor bir ayinvari hareketler. Sonra beni uyandırdı. (!) Beklentiyle soruyor:

- Neler gördün Talisman?

- Pek birşey göremedim.

- Nasıl hiç bir imge gelmedi mi gözüne?

- Şeyy yok ama bi gevşedim ben, uykum geldi.

- Hııı, rahatlamana sevindim.

Hahaha nasıl söylüyor ama bunu, sanki patateslerini yemiş te sona sakladığı köfteleri başkası yemiş gibi :) Hayal kırıklığı içinde. Yılmıyor bir kez daha deniyor bu sefer sırt üstü yatıyorum mır mır birşeyler anlatıyor. (Aaa keşke Donnie Darko gibi bir taraflarımla oynasaydım hem konsepte de uyardı, araştırma konusuna yani :)) Sonra uyandırdı beni, benim gene içim geçmiş öyle bön bön baktım. O gün çıktım, bir daha da uğramadım semtine..

Ama bir mesac verecek olursak hepsi de aynı değil, ki sonradan cillop gibi bir psikiyatrist buldum (D. cim sağolsun) ki kendisine hastayım (!) ve halen görüşüyoruz. Seviyeli bir birlikteliğimiz var. Süper insan.

Siz siz olun "profesyonel destek" gördüğünüz kişi kafanıza uymuyorsa hiiç inat etmeyin heman başkasına geçin.. Ya da profesyonel desteği filan siktir edin, şöyle bi sevişin rahatlayın.

Hahaha son cümleyi ben yazmadım, kedi yazdı..


Uzun süren sessizlikten sonra böyle abuk bir konuyla lafa girdim ya yani ne diyim kendime..

Metin Bey yazınızı yazmaya çalışıyorum vallahi bakın..

Ha bir de annem geçen gün kederli kederli "sen neden böyle oldun Talisman" deyince, Virgilius seni hatırladım ve güldüm, tabii böyle ağır bir laf karşısında hoh hoh gülmem pek hoş kaçmadı, neyse olsun :))


Hiişşştt özlemişim siziii..


Ha bir de, I think I will blossom.

20 comments:

Anonymous said...

En iyi psikolog Fenerbahçeli ölü psikologtur Talisman Hanım. (Kemal Bey duymasın!)

Hah şöyle yaw... Bekliyorum.

sherlotte holmes said...

oh beee :)
tam da ben "mis yu talisman" dedikten sonra gelmen ne güzel ne güzel:)

Girls On Blog said...

:)))çok özlemişim seni..deli kişi..
halanın oğulları ile ilgili kısımda koptum..ne hikmetse bir blogta ilk defa bu kelimeyi gördüm ondan pek hoşuma gitti..:)
öperim

yaban said...

çokkk güzell,
her zamanki gibi..

Anonymous said...

öldüm ya:)

No More Virgilius said...

1- Psikologa giden bizden değildir. Hayal kırıklığına uğradım, sana düzel dedik, düzeltil demedik.
2- Sevişmek, kronik problemlere akut çözüm getirmesi açısından kullanışlı bir yöntemdir. (ben yazmadım kedi yazdı.)
3- Benim annem senin anneni döver.
4- Daha evvel bahsetmiştim, psikolog olan eski sevgilisini terapiye muhtaç hale getirmiş bir ruh hastası olarak, o "profesyonel" destekçilerin de insan olduklarını ve "profesyonelliklerinin sadece senden para almaları ile sınırlı kaldığı gerçeğini" göz önünde bulundur. Leon da profesyoneldi güya.
5- Beni ve Gregor Samsa'yı okuya okuya ağzın bozuldu senin. Sen böyle değildin, neden böyle oldun Talisman? :PPP
6- Özledik biz seni kerata.

elektra said...

hiiişşşş talis özlemişim seni:)
kozadan görkemli bir kelebek gibi fırlamışsın. - fırlamak mecaz anlamda şeyedildi burada- bi de bi de bi de , bulamadın mı profesyoneli memnun edecek bir hikaye yaaa. kalmış el böğürde gariban. o kadar araştırmış etmiş, yazıverseydin iki hikaye.

bi de bi de bi de, sen niye böylesin talisman:P

tavsan said...

hosgeldin:) gerisine yazacak bisey bulamadim. bu eating disorder konulari benim canImI sIkIyor ve fakat (ama bende de bi taciz hikayesi yok; kendimi hipnotize ettim bisi cikmadi:P). gerci ben cozdum; kendime zarar vererek beni seven baskalarina zarar vermeye calisiyorum. nasi ama? olay bu denli mantiksiz bende ama hala birakabilmis degilim. aman zaten habire medyada pompalaniyor ince olmak; insan bu konuya kafasini takmadan yasayamasin diye.
aman yaaaa.
bu yazinin benim acimdan ozeti sudur: biz seni boyle seviyoruz, sen de kendini boyle seviyosan sorun yok;)

Öykücü said...

Tanıdığım en manyak,en yardıma muhtaç,en mutsuz,en kavgacı,en terbiyesiz insan bir psikolog:))) Psikologların tümü böyledir demek değil elbette;)Ama kafana yatmıyorsa bırakmak konusuna destek veriyorum sırf bu sebeple.

Bence senin sorunun yok,çok tatlısın:))

Öptüm.

Anonymous said...

selam talisman..psikologunun adını merak ettim..benim de iyi referanslı birine ihtiyacım var da..sana nası ulaşabilirim...e-mailin falan da yok blogda..ya da ben göremedim:)

EKMEKÇİKIZ said...

Anlatın hanfendi; çocukluğunuzdan başlayın lütfen...
:O)

Boşver Talis, sen bize anlat.
:))

Emre KORLU said...

yaaaa niye bitti bu yazıya gözlerim yaş geldi gülerken ayyy koptum dur şurayada yazıcam hahaahahahahahaahaha:):)çok güldüm talisciğim varsa böyle biriktirdiğin anılar yaz lütfen ...cinsel taciz olayını hala hatırlayamamış mıdır diye düşünüyordur..o kronik rahatsiz psikolog:)acaba düşünüyorumda kendimi uğramıştı acaba da karşısındaki kişiye bastırmaya çalışıyordu:)ay çok güldüm hele şey çok komikti hani şu sevişmekle ilgili olan ben yazmadım kedi yazdı dediğin..ayyy onda çok güldüm..
hahahaahahaha...

Talisman said...

Metin Bey,
Huhuuu yazınızı yazdııım :) Adresi ele geçirdiğim an sizdedir :) Tabii uygun görürseniz, çok ciddiyet sahibi bir yazı değil :)

Şerlotuuumm,
Sen mis yu dersin de ben gelmez miyimm? :)

GOB cann,
Teşekkür ederim canım benimm.. Ben de öperim..

Yaban,
Çok teşekkürler.. Sevgiler..

Zoitsa,
Ölme çok yaşa :) Sevgilerr..

NMV cim,
1- Yahuu düzeleyim de ha kendim düzelmişim ha düzeltilmişim.. Gurur meselesi yapmam valla :)

2- Bu cümledeki sevişmek kelimesini al yemek yemek koy benim hayatımı özetlemiş olursun. Şimdi benimkinin avantajı, kullandıklarım gerçekten nesne, insan nesneleştirmediğimden vicdan azabı sıfır.. Ama tabii o kadar gevşetmiyodur benimki, elektrik içerde kalıyor yani :)))

3- Hiç te bilee..

4- Leon deme bana, az önce 7. kez izleyip 7. kez ağladım. Off offf.. İkide bir Matilda ya "yerinde oturr piç kurusuu" diye söylenip durdum.. Love killss..

5- Hahaha, ağzım hep bozuktu siz cesaret verdiniz terbiyesizlerr :)

6- Sağol yavrumm ;)

Elektracımm,
Fırlama haa ben haa :))) Sağol yahuu ne güzel tanım o öyle.. Keşke toptan fırlama olsam kozalardan kurtulsam, hepsinden :)
Ben böyleyim Elektracımmm, beni böyle sevvv :) Hehee sevgiler..

Anonymous said...

Talisman Hanım,

Evet, yazmışınız valla! Kulübemi şereflendirdiğiniz için teşekkürlerimi arzederim efenim. Varolun.

Mathy said...

benimde böyle bir piskolog maceram olsun istiyorum.
:)

Talisman said...

İveeet cevaplara devam:

Tavşancıım,
Şimdi yemek yiyerek sevdikleri cezalandırmak iyi yorummuş, olabilir. Benimki sevdiklere isyan inat da olabilir. Çünkü onlar yapma dedikçe yapasın geliyor. benim için iyi olup olmamasından bağımsız :)
Ben de sanki seviyom kendimi böyle. Ehii :) Sağol canım..

Öykücüüü,
Hoşgeldin. Sensin tatlı hıh :))
Var ya psikolog için yazdıklarını önce benim için yazıyorsun sandım, bi gözlerim karardı sora rahatladım :))
Sevgiler canımmm..

İsimsiz,
talisman12@gmail.com
ulaş bana, anlatayım..

Ekmekçikızcım,
Valla hep çocukluktan başlıyolar, ben bunlara 4 yaşımda oynadığım bebekleri bile anlattım, ömrümü çürüttüler :))

Gay-yorumm,
Canım benim, sevindim seni güldürdüğüme.. Hep gülsün yüzün. Bir de ne diycem, seni düşününce hep ne masum ve temiz olduğunu düşünüyorum bana o hissi veriyorsun sen, bir de aşkınıza bayılıyorum, ufaklıklar sizii :)
Sevgiler canım..

Metin Beyyy,
Rica ederim efenimm.. :)

Mathy,
Veriyim mi benim psilkologun ismini sana? Bakalım sana neler bulacak? Anlatırsın eğleniriz..
hehehe
Sevgilerrr..

Anonymous said...

talisman selam..psikologunun adı için mail adresini istediğim isimsizim benn..attım bilee..mail adım emo san...bekliyorum:)

marie curie said...

binge eating in küçükken uğranan cinsel tacizle ilgili olduğu fikrine kapıldı ve aklınca çaktırmadan beni sorgulamaya başladı. - Elif Şafak Mahrem kitabını okumus ve bu fikre kapılmıstır muhakkak.... sonucta bazıları cok yer bazıları az yer, bazıları hiç yiyemez...

Anonymous said...

guzel sallamissin.. hic bir psikolog o yazdigin tarzda yaklasim ve metodlarla hasta iletisimi kurmaz. 5. sinif bir psikanaliz stereo-type'nin 15. sinif bir atmasyon yazisi olmus. fakat sasmiyorum, icinde yasadigimiz cagda vasat insanlarin en sevdigi oyun delilik.

Anonymous said...

They put a spell on you ... (bir psikolog)