Thursday, July 31, 2008

Şansımı Seviym


Hani pek güzel tatil planları yapıyordum ya, Karadeniz e gidecektim, Ölüdeniz e gidecektim, dalabilsem Kızıldeniz e de gidicem diye espri yapıyordum ya.. Hah yalan oldu hepsi..

Önce köyüme gittim, Konya da, yeğenim ve ablam da vardı yani pek güzel bir aile saadeti oldu, pek mutluydum.. Yani bizimkilerin kiloma takıp her önlerinden geçişimde "Hay Maşallah" filan nidaları ile beni deniz canavarı gibi hissettirmeleri dışında iyiydim.. Sanırım kilo vermiyorum diye bana küsüyorlar, deli mi bunlar anlamadım ki.. Ulan kolay sanki de ben bunlara inat zayıflamıyorum..

Neyse ne diyordum derken yeğenim gitti tam benim çılgın tatil planlarım uygulamaya geçecekken çok pis hasta oldum, grip bildiğin ama çok ağır, burnum bir sebil, boğazım çılgınca ağrıyor, halsizim, ateşim çıkmış.. Tipik bir Türk olarak doktora filan gitmeden avuç avuç antibiyotik yutmaya başladım. Abartmıyorum günde 3500 mg antibiyotik alıyorum iki cins, biri alt solunum biri üst solunum, işimi şansa bırakmıyorum.. Derken iyileşir gibi oldum ama antibiyoti bir de aç karnına içtiğim gün midem iflas etti, biraz da midemden kıvrandım, o geçer gibi olunca bu sefer bağırsaklarımı bozmuştum.. En son kulağımı tıkadım.. Hala tıkalı kendisi.. Ama bu sefer kafama taş düştü galiba doktora gittim, önemsizmiş, kulağımda sıvı birikmiş geçecekmiş.. Bu arada bir bakmışsın tatil filan kalmamış ortada.. Yarın işe başlıyorum..

Ühühühühühühü..

Neyse ama en azından anne ocağında şımartılarak geçirdiğim günler yanıma kar.. Bahçeden topladığım kayısı, erik, salatalık, biber, domatesler de bonus olsun.. Domatesin kokusu vardı yani o kadar söyliyim.. Yıldız da gördüm bol bol.. Daha ne olsun..

Off yarın yeni işime başlıyorum Allahımmm her şey güzel olacak di miiii.. Söz ver, söz verr..


Not: Çok güzel kız ama di miii.. Hişş Gregor, monitoru bırak bakiymm.. :)

17 comments:

gaykedi said...

senin canın sağolsun, hem deveden kuş mu olurmuş, pardon karadenizden tatil mi olurmuş :)

aman bu sadece bir espridir, karadeniz iyidir, hele yazın dadından yinmez :)

bahtsız bedevi said...

Üzüntünün kat sayısını artırmak istemem ama çok moktan olmuş be.. Ama memleketinde geçirdiğin vakit ciddi bi bonus bence. Ben çok seviyorum pastoral yaşamı belki de ondan bana öyle geliyo. Samsun' lu biri olarak 2 yıldır gidemedim memlekete ve gözümde tütüyor köy.. Kıskandım seni. Olsun bi dahakine gidersin artıkın.

gregor samsa said...

kız nereli talisman, sizin köyden mi ?

annemle babama haber vereyim mi? gerçi dudaklarının parlatıcıya ihtiyacı yokmuş ama böylede iyi.

gregor samsa said...

resmin ismine bak "güzel japon kız"

zikeyim avrupa birliğini. kendine has bir tür insan yetiştiren bu ülkeyi uyum yasalarıyla sıradanlaştırmaya çalışıyorlar.

goggle' dan mı buldun :)

Öykücü said...

Sayfayı açınca inanamadım,yeni yazı var diye uçtum sevinçten sonra bir an Tal benim fotoğrafımı nerden bulmuş diye ufak bir panik yaşadım sonra baktım gözler küçük rahatladım 'bu ben değilim' diye:))))

Tatilin yalan olmasına üzüldüm.Seneye daha uzun,daha güzel bir tatil yaparsın inşallah.

Zırt pırt antibiyotik kullanma.

1.Böbreklerine yazık

2.Bilinçsiz antibiyotik kullanmı yüzünden feci gelişmiş mikroplar çıkıyor piyasaya şekerim.Enfeksiyonda uzmanlık yapan bir arkadaşım sırf bu mikroplardan korktuğu için birinci sende bırakmıştı düşün.

3.Doktorlar da para kazansın di mi:))

Çok öptümmm.Özlemiştik be.

elektra said...

canım taliiis:) hoşgeldin. bu sene tatillerde hepimiz umduğumuzu değil, bulduğumuzu yiyerek döndük sanırsam. ama olsun, istanbul'dan çıkmak bile iyi geliyor. dinleniyor insan.
bu arada çok geçmiş olsun. yeni işinde de iyi şanslar:)

fish said...

taliscim geçmiş olaa...pek üzüldüm yahuu...zaten bi geldi mi üst üste gelir..

yeni işin hayırlı uğurlu olsun..bu arada kilolu insanların aileleri hep aynı oluyo sanırım..kilo veremeyen ferde küsme kızma hallerini abartılı sevgi ve düşünce gösterisi olarak yorumlarım hep...takma..

bu arada kız bana benziyo dicem gregor olay çıkaracak..

valla benziyo...böle resimler için uğraşmayın google felan ben size yollarım :Pp

EKMEKÇİKIZ said...

Taliscim,
Karadeniz'e gidiyorsun diye pek imrenmiştim. Haset etmedim, inan. Hastalanmana üzüldüm, geçmişler olsun.
Yeni işin keyfine göre olsun.
:))

Anonymous said...

Gregor Sama Bey: - Gız sen uzayın niresindensing?
Gız: - İçinden.

Çok boktan bi diyalog oldu, farkındayım. Bana densiz diyebülürsünüz Gregor Bey, darılmam.

Talisman Hanım, size gelince... Bu da bi nevi tatildir. Üzmeyin tatlı canınızı. Bi de bize bakın; tatil tatil diye inliyoruz, kimsenin haberi yok. Bu arada da geçmiş olsun, antibiyotiklerle de aranızdaki münasebet seviyeli olsun bundan böyle lütfeng.

Anonymous said...

Sama diiil, Samsa olacaktı elbet.

Anonymous said...

Ha, yeni işinizde de başarılar dilerim. (Başarı karın doyurmaz, para getirsin tabii ki.)

Emre KORLU said...

aman iyi ki de üzülmemişsin hem Konyada çok güzeldir..gitmiş görmüşlüğüm var..bir arkadaşımın ailesi konya Çumrada oturuyor:)bunu niye dedimse artık..
bu arada büyük geçmiş olsun talissciğim..kendine çok dikkat et..
yeni işinde hayırlı uğurlu olsun..bol kazançlar versin:)
sevgiyle kal..

Talisman said...

Gaykediii,
Sağol canım, senin canın sağolsun asıl.. Güzel kollu senii :)

Marla,
Hee bi dahaki sefere artık.. Sağol..

Gregor,
Yok valla bizim köyden değil, bizim köyde buna benzemez ne ceylanlar var filan diycektim ki, Fish yorum yazıp "ben bu kıza benziyorum" diyerek sana yol gösterdi Gregor' cuum.. :)
Bu arada "güzel Japon kız" a ben de gülmüştüm.. Cağon demediklerine şükret.. Bu arada eve gogıl dan buldum. Güzel diye aratmıştım..

Öykücü'm,
Sen de mi benziyorsun demek? :)) Yavrum benim..
Evet evet artık antibiyotiğe son.. Gerçi arada daha salakça birşey yapıp birayla antidepresan içtim ama, neyse unutalım bunu :)
Sevgiler canım benim :)

Elektracıım,
Çok teşekkür ederim canım, çok sağol :)

Fish,
Sağol işallah hayırlı olur..
Japon kıza benzeme olayında yorum yapmıyor seni Gregor un şefkatli kollarına bırakıyorum ehehehehe..

Ekmekçikızcııım,
Ben hastalanmadım kii sen kıskanma diye gitmedimm ühühühüh :))
Sevgiler gülüm,

Metin Beyciim,
Çok teşekkür ederim.. Antibiyotiklerle artık ilişki kurmuycam, seviye bir yana :) Yani umarım.. Allah sise de tatiller nasip etsin aminn :)

Gay yorcuum,
Demek Konya yı sevdin? İyidir gerçekten, çok düzenlidir, çok sakindir. Ulaşımı rahattır.. İşte görsellik zayıf biraz :)
Sağol canım..
Sevgiler.

karpuzzz... said...

amaninnn... bende diyorum ben bu kızı neden sefiyorum... doğru dürüst blog okumasamda onunkini açıp açıp okuyorum... :)) toprak çekermiş meğer... :))yaff memleket iyidir hoştur,hatta ben yaşayan biri olarak hayatın da fena olmadığını söyleyebilirim... ama tatil için bisim memleket...ı-ıhh derim de başka bişi demem...:)) bu arada geçmiş olsun ve gelecek tatillerin istediğiniz gibi gerçekleşmesi dileklerimi belirtmeden geçemeyeceğim....

Anonymous said...

taliss şükür kavuşturana valla össledik tatil yalan olmuş sende benim gibi hanedanlıkda aile saadeti şeyttirmişsin ossun oda iyidir oda gözeldir seneye kısmetse bu arada geçmiş olsun yeni işin hayırlı uğurlu bol kazançlı olsun efem
tekrardan hoş geldin sefa geldin

Talisman said...

Karpuzzz,
Sen yaşıyor muyduun :))
Demek hemşehriyiz ne güzel..
Sağol güzel dileklerin için..

Diagonalcıım,
Çok teşekkür ederim..
Sağol canım :)

Anonymous said...

Thank you estetik, estetik, burun estetiği, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik