Tuesday, August 26, 2008

If I could melt my brain


Kafam karmakarışık.

Büyümek vs Büyümemek.. Bağımlılık vs Özgürlük.. Geçici Konfor vs Kalıcı (?)İç huzuru..
Hemen Haz vs Hazzı Ertele..
Meselelerim bunlar. Birşey değil yani.
Bazı şeyleri kabullenmek çok zor. Unutup devam etmek. Unutmadan devam etmeyi de bazen beyin reddediyor. Beyin istemediği şeyi alıyor unufak ediyor bazen sana duyurmadan..Sen uyudum kalktım sanırken, beynin o sırada bir rahatsızlığını, bir düşünceni yok etmiş olabiliyor. Kalktığında onu hissetmiyorsun, herşey yolunda gibi. Ama beyin yok ederken biraz kalıntı kalmasına engel olamıyor, şekil değiştirmiş artık başkalaşmış, senin gerçek acından farklı ve kırıntı halinde ama orada bir yerde duruyor. Tamamen yok olmamış. O yüzden bir tarafın hafif sızlıyor, sızının nedenini de bilemiyorsun. Beyin önemli kısımları öğütmeyi başarmış çünkü. Ama beynin hesap edemediği şey bu kırıntılar birikiyor. Birkince de insanın karşısına "sebepsiz sıkıntı" olarak çıkıyor. Neden sıkıldığını bilemiyorsun çünkü artık bu, yılların artığı, senin korkakça yok ettiğin sorunlarının gölgesi, hayaleti. Ama hayaletler de kalabalıklaşınca hep beraber bir gerçek insan gücüne ulaşabiliyor bazen. Sebepsiz sıkıntın karşına sorun olarak dikilebiliyor. Sebepsiz ağlıyorsun, durduk yerde. Anlam verilemiyor. Oluyor evet.

Ne yapmalı, beyne izin vermemeli ne zaman önemli birşeyi öğütmeye kalksa ona yas tutmanın kötü birşey olmadığı anlatmalı, yas bittikten sonra ancak normale dönebileceğini ama şimdi sıkıntı çekmesi gerektiğini anlatmalı. Hayaletlere karşı uyarmalı.

Hımm böyle içim kararık gibi yazdım ya, değil aslında yukarda anlattığım şeyi yaptım, beynime izin vermedim önemli bir sıkıntıyı unutmasına ve sanırım hallettim. Acı vericiydi, beni parçalara ayırdı ama yaptım. Daha sağalma yolunda adım çok ama neden olmasın, sağalabilirim.

Bu manyak süreçte sevdiceğin sabrını ve sınırlarını da bayağı zorladım. Anlamsız şeylerden deli gibi ağlama krizlerine girip, hayatımda ters giden herşey için onu suçladım. Ama maşallah sağlam durdu. Sadece kapris melekelerimin bir kısmını kazandığı dikkatimi çekti çünkü Angelina Jolie hakkında "kocası da güzel" dediğim için kocaman bir kavga çıkarmayı da o becerdi. Halbuki tam benlik birşeydi :) Sanırım ikimiz de beyinsiz çocuklarız ve bu çok güzel..

8 comments:

gregor samsa said...

brad pitt' i kıskanan adam tam evlenilecek adamdır talisman, sakın kaçırma :)

gregor samsa said...

bi de bir şey var talis. ben senin bloguna ne zaman yorum yapsam, yazdığım yorum benim mailime ve bir bankanın çalışanın mail adresine yönlendiriliyor. bi tek sende oluyor bu durum. anlamı var mı sence.

bahtsız bedevi said...

O hayaletleri peydah etmemek için yüzleşmek gerekiyor. Yoksa böyle görünmez adam kılığında ordan burdan dürtüp, tüm görünmezliğiyle keyfimizin içine ediyorlar.

Çizgifilmde görmüştüm, Tom görünmezlik iksiri içen Jerry' nin üstüne un dökmüştü izleyip yakalayabilmek için :) Unun bol olsun :)

sherlotte holmes said...

sen burada olunca ben nasıl mutlu oluyorum...

bir de sen aslında o kadar karmaşık şeyin arasında nasıl da mutlusun...

ne güzel talisman... :)

EKMEKÇİKIZ said...
This comment has been removed by the author.
EKMEKÇİKIZ said...

Taliscim,
Yazıyı okurken, birden hatırladım ki, üç akşam önce Taksim'de metronun merdivenlerinden inerken, o koşturan insan kalabalığının arasında, aklıma sen düştün; "ne zamandır yazmıyor, ne yapıyor acaba, keyfi yerinde mi, mail atayım" diye ardıardına sorularla.
Önümüzdeki haftanın tantanalarını da hayırlısıyla defedeyim başımdan, -bir proje geliştiriyorum- haber veririm.
:))

Talisman said...

Gregor,
Sanki sevgilime kötü bişiy söyledin di mii? :))
Mail olayına gelince, benim len o :)) Dur halledeyim onu..

Marla,
Sağol yahuu, ne güzel bir dilek bu.. :)

Şerlott,
Canım özlemişim seni.. Mutlu muyum dersin? Mutluyum sanki be? Yani ben olmayı seviyorum. :)
Sağol canım..

Ekmekçikızcım,
Proje haa? Süper süperr :)) Dört gözlen bekliyorum..

Anonymous said...

Thank you estetik, estetik, burun estetiği, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik