Sunday, January 25, 2009

Happenis


Siz nasılsınızdır bilmem sevgili karilerim ama ben genelde mutsuzumdur. Herkes gibi benim de arada, şükür dalgalarım olur, yani "şükür yaleppim, sağlıklıyım, ailem var, arkadaşlarım var, sevgilim var, para da kazanıyom, aç değilim açıkta değilim " filan gibi bir şükür listem var tabii ama mutlu da değilim. Kendime mutlu insan demem yani.
Bu yeni dalga emolar gibi daimi salya sümük depresif biri filan da değilim, gayet gülen şuh (şuh mu?) kahkahalar atan hatta anasını satıyım uyumlu bile olabilen biriyim. Ama yok bişeyler de eksik.
Peki beni ne mutlu ederdi diye düşünüyorum, yani insanı ne mutlu eder?
- Daha ince- fit olmak? Ne gariptir ki bundan çok daha ince ve fit olduğum zamanlarda (yani o zamanlar bana şişman bile denmezdi) bundan çok daha mutsuzdum. Hani başka şartlar yüzünden desek, yok, tam da vücudumu beğenmediğimden mutsuzdum. (IQ'm mü düşmüştü acep o zamanlar?) Bunu geçiyoruz.
- Daha genç olmak? Hani şöyle çıtır filan olmak..Cık.. Çıtırken çıtır olduğum için mutlu olmak gibi bir olayım hiç yoktu. Yani aklıma bile gelmezdi ve yine en buhranlı yıllarım bu 17-25 yaş dönemimdir. Berbattı hatta lan. Bunu da geçtik.
- Sevdiceğin olması? Bir platonik aşktan diğerine acı içinde sekerken mutlu değildim o kesin ama şimdi sevdiceğim var diye her daim mutlu da değilim. Ayrı sorunlarım da cabası. Yok yanında çocuk gibiyim de, yok bişeyden anlamıyorum da, dur bi kavga edeyim bari de, şeklinde takılıyorum. Yani beni çok mutlu da ediyor tabii. Ama her daim de kıvançlı olmuyor insan.
- Zen? Hani insanın geçmişi geleceği değil o anı yaşaması? Bu abicim kesinlikle benim olayım değil. Yapı olarak az biraz mükemmeliyetçi de olduğumdan, (mükemmeliyetçi Oblomov- ironik insan Talisman) bu durumda ben devamlı anı yaşıyor muyum yaşamıyor muyum diye kendimi yerim. Azıcık dalsam "aha da geçmişi düşündüm, olamaz plan yaptım farketmeden, geleceği düşündüm, yapmamalıydım" diye resmen çıldırırım. Zaten eser miktardaki akıl sağlığımı büsbütün kaybederim. Zen ne ayrıca? Banyo seti gibi..
Peki nedir nedir bu mutluluk mereti?
Ben ne olduğunu buldum, mutluluk aynısının tıpkısı kadın orgazmı gibi.. Yani her şart yerine getirilsin, olmayabilir. Şart mart düşünülmeden kafaya göre takılınsın, olabilir, tabii olmayadabilir. Yani şunu yaparsam mutlu olurum dersin, yaparsın olmazsın. Hiç ummadığın zamanlarda olur, mesela bir arkadaşım kuaförde saçını yıkatırken mutlu (!) olduğunu anlatmıştı. Çok umduğun zamanlarda olmaz. Hikmetinden sual olunmaz. Hatta olup olmadığı bile tartışılır, belki de ütopyadır.
Aynı mutluluk işte. Vallahi tıpkısı..
Bu keşfi yaptım, mutlu oldum, hadi bakalım :)
Ha bir de sanırım ikisini de hedef haline getirmek, ulaşmayı zorlaştırıyor. Aha bir keşif daha.. Multiple mutlu oldum ayaküstü.. :)

(Başlıktaki kelime oyunu "Paris'te Son Tango" filminden çalınmıştır. Konuya uydu diye düşündüm, Happiness ı yanlış yazmadım yani.. :))

6 comments:

fish said...

kebap ve çiğköfte yerken çok mutlu oluyorum...

inanılmaz derecede hem de...

Emre KORLU said...

o son paragraftaki mutluluk tanımı anlamadım hala çözmeye çalışıyorum..gülme valla cidden:) yani arkadaşın saçını yıkıyor oraya kadar anladımda gerisini çıkaramadım..ama çözeceğim..:)

EKMEKÇİKIZ said...

Taliscim,
Bu son paragraflardaki tanımın, benzetmen süper!
Haa, bir de bunu erkeklere nasıl anlatacağının yolunu bulman gerekli, sanırım.
Ne dersin?
:)))

senaaaaa said...

geçenlerde solak kadın diye bir kitap okudum, orada kadına arkadaşı mutlu musun diye soruyor. Kaın da mutlu değilim, mutlu olsaydım çıldırırdım herhalde, sürekli mutlu olarak yaşayamazdım ya kendimi ya da birini öldürürdüm, ama memnunum diyor.
pek aklıma yattı..

Anonymous said...

Bugüne kadar gördüğüm en şahane mutluluk tarifi olmuş bu valla Talisman Hanım!

Talisman said...

Fish,
Harbi mi? Ben de severim.. Bir de acı serotonin salgılatıyor, acı biber filan yani.. Ondan belki :)

Gay-yor,
Canımcım hani mutluluğu kadın orgazmına benzettim ya, orda demek istediğim kadın orgazmının da çok umulmadık zamanlarda olabilmesiydi, bahsettiğim arkadaşım kuaförde saçını yıkatırken orgazm olmuş işte, kendine hiç dokunmadan. Kadınların öyle bi yetisi de var işte :) Üstü kapalı yazmak istedim ama olmadı ki, yazdırdın herşeyi açık açık Gayyorcum :))) Şaka canım şaka..

Ekmekçikızcım,
Beğenmene sevindim :)
Erkeklere laf anlatmak? Zor yahu zor, daha doğrusu anlatmak kolay da kafalarındaki eski bilgilerle hareket etmemelerini sağlamak zor.
Canım bu arada Ifistanbul da filmler seçtin mi? Dur ben listemi yayınlayım..

Senaaaa,
Doğru olabilir, yani kalbi dayanmıyodur insanın belki devamlı canlı neşeli olmaya :)

Metin Beyciim,
Teşekkür ederim efenimm :)