Wednesday, July 22, 2009

"Sübyancıyım ama para bende! " ya da "Mide Bulantısı"


Haberlerde okumuşsunuzdur. Halis Toprak ki kendisi 71 yaşında bir adam (?), 17 yaşında torununun çocuğu olabilecek bir kızla evlenmiş. Kızın rızası varmış, ailesinin rızası varmış, düğünde kız ağlamamak için kendini zor tutarken, kızın annesi ile babası çok neşeliymiş..
"Evlilik" sözkonusu olunca, yüzük takınca böyle birşeyi gerçekleştirebiliyor yaşlı bir adam. Allahım ne kadar, ne kadar ikiyüzlüyüz. Hüseyin Üzmez' e lanetler okuduk, ki ne kadar lanet okusak az o kaşları yüzüyle 90 derece olan pis mahlukata. Ama bu Halis Toprak' ın da bu işten böylece sıyrılıvermesi olacak iş mi? Tabii Hüseyin Üzmez' in yaptığı daha kötü gibi duruyor ama gerçekten bir karşılaştırma yapıp birine daha evla diyebilir miyiz? Biri 14 biri 17 yaşında. İkisi de çocuk. 17 yaşında da insan çocuktur. Kendisi asla kabul etmez ama öyledir.
Yani evlenmişler, kızın da ailesinin de rızası varmış diye susup oturacak mıyız? Evlilik bu olayın kötülüğünü örtüyor mu? Çocuklarımızı korumamız gerekmiyor muydu?
Neden kimse Halis Toprak' ı tutuklamıyor ki? Hüseyin üzmez sapık, Halis Toprak saygın işadamı mı şimdi? Son tahlilde durum bu mudur?
En, en anlamadığım şey Halis Toprak aslında burda. Yani bir insan kendisini istemeyen, tiksinen biri ile beraber olmayı nasıl ister ki? Çok mu naif bir soru bu? Kendini başka birşeyle eğleyemiyor mu? 71 yaşında bir adamdan bahsediyoruz. İlk başta kendi midesinin bulanması gerekmez mi? Bu sübyancılar nasıl mahlukatlar ki?
Ya kızın ailesi? Onları neden tutuklayan yok? Malezya ' da bilmem nerede küçük çocukları pazarlayan insanlar tiksinti ile karşılanıyorsa, bu anne babanın lanetlenmemesine neden, gerçekten iyi, karlı bir satış yapmaları mı?
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Parası olan isterse 17 lik kız satın alabilir, isterse de 17 lik kızın başını gövdesinden ayırıp yine 17 yaşındaki kızı bundan suçlu tutabilir mi?
Tüm bunlar olurken dünya hiçbirşey olmamış gibi umursamazca dönmesine devam ediyor. Ben buna da şaşıyorum. Çok şaşıyorum.

39 comments:

JoA said...

"Yani bir insan kendisini istemeyen, tiksinen biri ile beraber olmayı nasıl ister ki? Çok mu naif bir soru bu?"

gerçekten naif bir soru talismancım:) tecavüzler neden yaşanıyor? insan için öncelikli olan hep kendi istekleri. "şimdi istemezse de yarın isteyecek", "zamanla alışır", "karım değil mi, yaparım" ya da "nikahlarım olur biter" gibi laflar hep bu yüzden üretilmiyor mu?

hem halis toprak'ı neden tutuklasınlar? alan razı, "satan" razı durumu var. adam yasalara göre "doğru" bir evlilik yapmış sonuçta. kamu vicdanı denen şey varsa burada ortaya çıkıyor herhalde. lakin adam gelmiş 71'ine, kamu vicdanını kim takar? kızın ailesi de adam ölünce trilyonları cebe atar. fair enough di mi? hem bu yeni bir şey de değil ki. dedelerimizin, büyükdedelerimizin zamanında da çok sık yaşanıyormuş böyle şeyler. "çünkü erkek yaşlanmıyor."

bir de, kızın hiç mi suçu yok? 17 yaşında bir genç kızdan söz ediyoruz. o yaşlarda insan her şeye isyan eder yahu! "hayır" diyememiş mi? ailesini evden kaçmakla da mı tehdit edememiş? yalandan bir intihar girişiminde de mi bulunamamış? 17 yaş çocukluk değildir bence. seçenekler olmalı.

No More Virgilius said...

Bu ülkede Halis Toprak ve benzeri banka hesabı sahipleriyle evlenmeye can atan 17'lik çok kız var. Bir o kadar da anne-baba, buna razı olmayı bırak, düğün dernekle kutlayacak olan.

Bana göre esas tuhaflık, Halis Toprak ayısının neden bu kadar çirkin bir kızı aldığı. Acaba kazayla hamile mi bıraktı diye düşünüyorum açıkçası.

JoA said...

yahu virgilius, tamam adam zengin ama hugh heffner da değil yani. ona göre düşünmek lazım. ayrıca bazıları esmer sever :-P

not: talisman, biliyorum iğrencim:)

Talisman said...

Joa,
Ne bileyim, bana direk korkunç geliyor. Yasalara zaten inanmıyorum. Yasa sonuçta tecavüze uğrayan kızın ruh durumunun bozulup bozulmadığına bajan bi yasa..
17 yaşındaki kızı da çok suçlu bulamıyorum. Kıza ne baskılar ne duygu sömürüleri yapmışlardır.
Böyle birşey olmamalı yaa..
Dogatik miyim? Faşik miyim bilmiyom ama olmamalı a.q.
Anam ağzım da bozuldu :))

Talisman said...

Virgilius,
Ya vardır yoktur demiyorum ama olması birşeyi değiştirmiyor ki.
Kötü işte. İnsanların bu halde olması da kötü, o kart heriflerin durumu da kötü.
Normal mi yavv?

JoA said...

faşik değil de romantik olabiler misin acaba? ağzı bozuk olanından:)

kız hakkında şunu söyleyeyim: bu ülkede 16-17 yaşlarındaki nice genç kız istediği adamla evlenmesine izin verilmeyince isyan bayrağını çekip evden kaçıyor. tersten de olsa bence aynı durum bu. ya razı olursun ya karşı çıkarsın. karşı çıkamıyorsa ben ona da kabahat bulurum. hiç empatik değilim, hiç:)

ESTHER said...

allah halis toprak'a uzun ömür versin. 100 yıl yaşamayı daha nasip etsin. etsin de "nasılsa ölecek parasına konarız" diyen ana-baba ve kız ondan önce gebersin beş kuruş koklayamadan.

17 yaşında bir insanın evlenmesi yasalara göre uygundur. 17 yaşında olup 17 yaşında bir delikanlıyla evlenseydi hiç tepki vermezdi insanlar buna eminim.

Talisman said...

Joa,
Romantik değilimdir yaa..
Bilmiyom, adam daha suçlu geliyo bana. Güç sahibi olan o. Güç sahibini değil de gücü az olanı suçlamak bana kötü geliyor.
Yani kız kahramanlık yapabilirdi, tabii karşı çıkabilirdi ama Halis Toprak ın yapacağı kahramanlık değil azcık kendine sahip olmak yani.

Talisman said...

Esther,
Anne babası konusuna sonuna kadar katılırım. Kız daha acınası geliyor bana, kızılasıdan çok.
ve Halis Toprak la ilgili görüşlerimi Joa nın yorumuna yazdım. Bu hikayedeki en kötü kişi o. Tabii bence.
Yani hırsızın hiç mi suçu yok?

ESTHER said...

İyi de hırsız Halis Toprak değil ki? Hırsız, aile ve kız bence bu olayda. O kızı gördüm, son derece şirret, sevimsiz yılan gibi bir yüzü var. 17 yaşındaki bir kızın masumiyetini taşımıyor. 45 yaşında gösteriyor. Halis Toprak kandırıldı bence... Ölünce de servetine konacaklar, zengin avcısı bir aile ve kendileri gibi yetiştirdikleri kızları. Türlü katakulliyle adamın başını yaktılar. Belki bir anlık çapkınlığı sonucu başına bir çorap örüldü. Adam gayet akıllı biri, servetini sırf iki günlük keyif için bu çarıklı uyanıklara kaptıracak biri olduğunu sanmıyorum. 17 lik kızlarla yatmak istiyorsa hergün yeni biriyle takılabilir. Bunun için evlenmez o adam. Ortada açık ve net seçilen bir komplo var

JoA said...

talismancım, tabii ki halis toprak sütten çıkmış ak kaşık değil. gönül isterdi ki ahir ömrünü daha hayırlı işlerle geçirsin. ama sonuçta yaptığı şey, bu koşullarda ancak tamah olarak tanmlanabilir. yani aç adamın önüne bir tabak yemek koyarsan yer. bu amca da doymamış anlaşılan.

yine ailede bitiyor iş bence. vermeselerdi kızı. bence anne kocasından da ayrıldıktan sonra hem kendi hayatını hem de 2 kızının hayatını kurtarmak için düpedüz satmış kızını. kız da he demiş. kolay yoldan servet için bin türlü oyun oynanıyor sonuçta.

beyaz mendil said...

Halis Toprak kim?? Öyle bir insan varmı:((((((((((((

evli adam said...

Şaşırmana şaşırıyorum. Shields up!

evli adam said...

tln diye not bırakmış olma ihtimalin?

Talisman said...

Sevgili Esther ve Joa,
Anlaşamadık yahuu :) Ama ziyanı yok. Ben sadece Halis Toprak ı bu olayı başlatan adam olarak daha suçlu görüyorum o kadar. Anne babası belki kızı koruması gereken insanlar olarak daha suçludur, bilmem. Sonuçta mide bulandırıcı ama. Halis Toprak ın bu olayı başlatmayıp komploya gitme ihtimali ise.. Bilemedim bana zor geldi. Esther cim kızın anne babası büyük ihtimalle çarıklıdır lafım yok ama asıl Halis Toprak kocaman bir çarıklı erkanı değil mi esasen?

Talisman said...

Beyaz Mendil,
Hoşgeldiniz. Var sanırım öyle bir organizma :) Allah evrim nasip etsin :) Nasıl da sentez bir laf oldu ama..

Talisman said...

Evli Adam,
Şaşırmama şaşmana şaşmadım.

"tln diye not bırakmış olma ihtimalin?" Bunu hiç anlamadım ama bir not bırakmadığım kesin.

JoA said...

talismancım, az önce okudum, bir sürü psikiyatrist, hukukçu, siyasetçi vs.den görüş almışlar bu konuyla ilgili. onların durumu da aynı bizimki gibi: herkes olayın çirkinliğini kabul ediyor da kim "daha suçlu"ya gelince işler karışıyor. türkiye'nin şu meşhur mozaiği biz olmayalım sakın :-P

evli adam said...

:)

Talisman said...

Yaşasın mozaik yaptık. :)

JoA said...

pasta olanından di mi? hmm, yummy:)

Talisman said...

Off off olsa da yesek.. :)
En iyisi 4 gibi ofistekileri ayartıp bi dondurma sefası yapmak :)

No More Virgilius said...

"http://talisman-diyette.blogspot.com"

Talisman said...

:)))
Demek istediğim grissini ilen yağsız yoğurt partisi yaparıs..

No More Virgilius said...

(hep bir kötü adam vardır. Pastaları da ben yiycem heh heh)

Talisman said...

Pastaya tükürürüm sen görmeden. :)(ve her zamanda bir pasif agresif vardır, evlerden ırak..)

Yalan yav yapmam öyle şey.. :)

JoA said...

ya diyet dondurmalar var, tatlılar var. ne grisinisi ne yoğurdu allasen talisman:)

ve virgilius'a bir karadeniz türküsü armağan ediyorum buradan: pİlan yapmayın pİlan :-P

Talisman said...

Joa' cım onlar çok zararlı yavv.. Üstünde diyet yazan tüm ürünler zararlıdır. Valla geyik değil. Vücudunun dengesini bozar maazallah..
Diyet ürün yeme iki adım fazla at çok daha iyi..
(Birden ciddileşmiştiii .:))

No More Virgilius said...

vücudun dengesini bozmak derken, hormonlşardan filan mı bahsediyorsun talisman?

mazallah sakal çıkar filan... tövbe....

(ay pislik olasım tuttu!)

JoA said...

ben pek diyet şeyleri yemiyorum zaten cicim. görsen anlarsın:)

(hâlâ ciddileşememiştiii:)

Talisman said...

Hormon derken bi dilin dolaşmış :)
Ben metabolizmayı kastetmiştim ama o da hormon related sanırım. O kadar hastane dizisi seyrediyoz hala iyi bilmiyoz bu işleri ayıp valla.
Yine de lupus olsun pulmoner odemia olsun bilgi sahibiyiz şükür.

Not: pis herif :))

Talisman said...

Joa, varsan baksan 5-6 kilo fazlan vardır haa.. Çok gördüm geçirdim bu alemde been :))
Miheheheh

JoA said...

sen dr. house'a bakmaktan detayları kaçırıyorsundur:-P

sana şu kadarını söyleyeyim: geçenlerde pizzalara öyle bir daldım ki comandante'nin ağzı açık kaldı. böyle pizza yiyen bir insanın fazlası 5-6 kiloda kalmaz, mümkün değil:)

Talisman said...

Hehehehe ya Joa ben sevgilimin yanında pek yiyemiyom. O da kesin bakıp "bu kadar yemeye bu kadar fazlası olamaz" diyodur. :)))
Bu arada hem cennetin hem cehennemin yolu pizzadan yapılıymış. Pizzam benim, güzel çelişkim :)))

JoA said...

çok cesursun talismancım. yediğin yemek miktarını adamın hayalgücüne bırakmak başlı başına cesaret:) sevgilimin kafasında oburiks'in (obeliks de olur) yabandomuzu yerkenki hali gibi bir şey canlanmasın diye ben hiç kibarlık yapmıyor, şapır şupur yiyorum valla. "malzeme budur şekerim" manasında :-P

teknik olarak günahımız karşılığında cehenneme gidip sonra cennete uzanacağımıza göre (ben öyle umuyorum en azından) her iki durumda da bol bol pizza yenebilir yani. oleyyyy:)

(kafama yıldırım düşmesini bekliyorum her an:-P)

Talisman said...

Düşmüyo düşmüyo merak etme.. Yani Allah ın sense of humor ı olmayacaksa kimin olacak ki? :) Vöhh.. Bu da cesurcaydı.
Ya kibarlıktan yememezlik etmiyom aslında cidden yiyesim gelmiyo fazla. Ben tatilde de çok yemem mesela. Extra mutluluk varsa yemeklerimi terk edebiliyom bir süre.

Talisman said...

Ay bu arada aklıma geldi, cennette bir rehabilitasyon merkezi varmı ki cehennemden gelenleri iyileştirmek için? "Cehennemden Taze gelenler Rehab Merkezi"
Bu sefer geliyo yıldırım :)

JoA said...

mutluluğun daim olsun diyeyim o zaman:)

rehab var mı gidince göreceğiz artıkın. bir de rehab yöntemleri önemli tabii. bu işin sonu kötü, kaçtım:)

Ravachol said...

Herhalde daha ikiyüzlü bir yazı olamazdı. Sakın ola bu kadın hakları dayanışmanız için benim gibi insanlardan destek istemeyin. Yüzünüze kusarız çünkü bu riyakar tutumla gerçek hayatta karşılaşırsak. Yüzlerce satır eleştiri yazabilirim. O derece beğenmedim. Ama biliyorum ki sizin gibi insanlar için sarfedilen her kelime sadece ziyan olucak. Bu yüzden kendimi yormayacam. Modern toplumun size dayattığı saçmalıkları tekrarlayan plaklar gibisiniz. Umarım bir gün sorgulama yetisine sahip olursunuz. Empati yapın diye bir örnek veriyorum. Bu yazının zeka seviyesi cinler gerçektir diyen diyanetin sitesinde ki yazılarla aynı seviyede. Seviyeyi siz düşünün. Düşünün Düşünün Sorgulayın Hemen ilk sonuca atlamayın. Beyninizi kullanmassanız ne işe yarayacak ?