Friday, January 22, 2010

İçimde garip bir ümit uyandı. Az önce oldu bu. Öyle aniden sebepsizce.
Ümitten çok inanç, sanki herşey iyi olacak gibi. Sanki uzun süre antidepresan içmedikten sonra tekrar içince doğan o yüklerden kurtulma hissi gibi. Ve hayır, uzun süredir içmiyorum hiçbirşey.
Pek birşey yolunda da gidiyor sayılmaz ama birşey değişti içimde işte.
Sanki, "you can't always get what you want" deyip de buna üzülmemek gibi. Vazgeçmişlik ya da öğrenilmiş çaresizlik değil ama. Edilgen değil, aktif bir tevekkül. Peki önüme bakarım o zaman ben de der gibi. Başka bir yol yaratırım o zaman, yolumu değiştiririm, yolumu bulurum illa ki demek gibi. Biraz kendine, biraz hayata güvenmek. Başka çare mi var diye düşünmeden ama, oyunu bozmadan.
Bilmem, bir pencere açıldı işte içimde bir yerde. İyi de oldu, biraz hava gelsin.
Oksijen level' ı daha da yükselirse iki de satır yazarım belli mi olur :)

13 comments:

No More Virgilius said...

O pencereye göz kulak ol, aman kapanmasın!

EKMEKÇİKIZ said...

Bence de, Taliscim!
:))

hafif abi said...

Sevindim be canım Talisman aplam.

Talisman said...

Tamam Virgilius' um. Gözümsün.

Ekmekçikızcım,
Sağolasın, işallah :)

Hafif Abim sevinmişse ben de sevinirim. :)
Sağolun dostlar.

evli adam said...

o ruh hali bulaşıcıdır ve de alışkanlıktır bir miktar. hatırla oraya nasıl geldiğini.

ereceksin, az kaldı :)

guguk kuşu said...

seni o kadar iyi anladım ki...
belki de bahsettiğin hali yaşamış olmamdandır, hemde yakın zamanda. Dediğin gibi tam bir tevekkül hali dile düşünüyorum: EN KÖTÜYÜ, KORKTUĞUN ŞEYİ KABULLENMEK. Ne be tamam, olursa olsun, ben de o zaman başka bir yola saparım diyebilmek galiba sevgiili talisman. şuan 29 haftalık hamileyim, 40 yaşındayım ve oldukça zorlanıyorum. üstelik doçentliğe başvurmuştum, ders çalışmam lazım, ama olmuyor, gün zaman yaklaşıyor, bense duvara çarpmaya hazır ilerleyen kamyon gibiyim, tam gaz:D
patlayacak hale geldim. boğıluyorum. antidepresan alamam, ham,leyim. zaten kullandığım antidepresanı, hamileliğimi öğrenince küt diye bırakınca epey bir sallandım hatta dibi gördüm diyelim. ama talismancım: sanki dipler korktuğımuz kadar kötü ve karanlık değil. senin için çok sevindim ve evl, adamın sözünün inanılmaz doğru vekıymetli olduğunu düşünüyorum. artık anahtar elinde.

JoA said...

pek güzel, pek güzel... maşallah dedim. hatta mucuk sesi çıkarttırıp masaya vurdum, popomu kaşıdım filan.

Feride Nizamettin said...

şu karanlık gecede ne kadar ferah ve güzel bir yazı bu, tahtaya vuralım. "aktif bir tevekkül" çok hoş bir tanımlama olmuş.

tavsan said...

Tam destek veriyorum buradan. Bu iyi ruh halini de bol bol yaz; bize de bol bol bulassin, kayacak olursak kendimize gelelim.

Kudra said...

Jüpiter geldi Balık Burcuna bir kaç gün önce, tüm balıklara Haziran ortasına kadar düğün-bayram :)Birkaç ay mola sonra bir daha düğün-bayram :)

Anonymous said...

teşekkür ederim.. cok cok cok cok teşekkür ederim.. o kadar iyi geldi ki bu yazı! çok teşekkür ederim. çok teşekkür ederim cok teşekkür ederim.

Anonymous said...

Ama çok çabuk bitiyor be. Umarım sen de uzun sürer.

senaaaaa said...

şişş bene bak, başvurdun mu yüksek için? kaçırmayasın.