Thursday, August 16, 2007

Aşk- Meşk yani koca bir hiçlik


- Eski platonik aşklarımdan biri hani ben sevdiğimi söyleyince teşekkür eden, bir kıza evlenme teklif etmiş , kız ressammış, anlamsız alakasız bilgi kırıntıları..

- Daha yeni kendisi için üzüldüğüm platonik aşkımla öğlen yemeğe gittik, yalnız değildik, benden kendisine cd hazırlamamı istedi. Hoppalaaa bir bu eksik. Kendimi High Fidelity deki John Cusack gibi hissettim. Ne güzel filmdir o, dünyanın en gerçekçi evlenme teklifini barındırır içinde..

- Erkeklerin ilgi gösterince arazi olup, ilgi göstermeyi bırakınca pervane olmalarından nefret ediyorum. Ve bunu her zaman sizinle ilgilendikleri için yapmıyorlar bence, sizle ilgilenmeseler bile sizin ilginizden besleniyorlar ve kesince geri kazanmaya uğraşıyorlar, yani "benim olma ama başkasının da olma, bana hayran yaşa " şeklinde bir mentaliteleri var..

Daha çok kızlar tarafından okunuyorum ama bunları okuyan erkeklere sesleniyorum, varsa, neden böyle yapıyorsunuz anlatsanıza? Yoksa ben mi anlamsızca genelliyorum? Kürşat Başar ın bir kitabında "sadece kitaplardan öğrenilmiş bir hayat ayrıntıları ne kadar tamamlayabilir ki" gibi bir cümle vardı. Evet hayatı sadece kitaplardan öğrendim ve ayrıntıları da tamamlayamıyorum.

Neyse son tahlilde lezbiyen olasım var ama korkmayın bayanlar , olayım demekle olunmuyor, hala hoşlanmıyorum sizden ve sapına kadar straight im, lanet olsun..
Not: Platonik aşkımdan yeniden hoşlanmadım yanlış anlamayın, sadece biraz sinirliyim hepsi bu..

32 comments:

Anonymous said...

AŞK- MEŞK BAŞLIKLI YAZINIZI OKUDUM
VE BİZ ERKEKDLERE Bİ SORU YÖNELTMİŞSİNİZ NEDEN DİYE ????
SANIRIM BU SADECE ERKEKLERİN DEĞİL SİZ BAYANLARINDA YANİ İNSANOĞLUNUN DOĞASINDA VAR BEĞENMEMEK AMA BEĞENİLMEK SAHİPLENİLMEK AMA SAHİP OLMAMAK......
NOT : BENDE ÇOOOK PLATONİK AŞKLAR YAŞADIM ADAMIN CANINI ÇOOK YAKIYO SİZE HİÇ TAVSİYE ETMEM

atila said...

talismancım bu ilgi konusunda haklısın, sadece platonikler için değil bi kısım eski sevgili de öyle oluyor. siz bişey anlatırken "iyi de bunu bana neden anlatıyosun" diyenler (ki sohbet olsun, gülelim ya da sevgiliyiz diye cevap verilirse kavga çıkacağından susulur-ben öyle yapmıştım)ayrıldıktan sonra daha ilgili oluyolar nedense.

aslında çok şımarıklık sevilmeyi istemek, ilgi beklemek.. ve aslında herkes en az bi dönem yapmıştır.


yani suçlu aramaya kalkmayalım.en güzel duygulardan biri, bi kişinin sizi düşündüğünü, sizi sevdiğini bilmek..


zor konular yahu bunlar. en iyisi severken de sevilirken de karşındakinin duygularını düşünmek, bencillik yapmamak

Anonymous said...

Ben hayatımda öyle bir şey yapmadım. Yapmam. Yapanı da sevmem. Hatta küfreder kalkar giderim. 2 Ay sonra "nasılsın" diye mesaj atınca da başımdan gitmesini söylerim. Ayrıca bu olayı erkeklerden çok kızlar yapmaktadır.

Bana yapıldı ordan biliyorum. :D

Anonymous said...

talisman cım yaa bu sadece erkeklere has bir durum değil tüm cinsler için geçerli ....
a.dan z ye tüm cinseller için ...

limonagaci said...

evet diğerlerine katılıyorm bende talisciğim,
bu dediğini ya da erkeklere sorduğun soruyu aslında bizlerde yapıyoruz.
ilgi,beğenilmek her zaman cazip geliyor. bir nevi ego meselesi gibi galiba :s

Anonymous said...

talismanım canım cigerim,

3. paragrafı direk var olan durumuma monte ediyorum. çok pis intikam alıcam beni üzen salaktan bunu da belirteyim.

öpüyorum seni

keske aynı sehirde olsaydık yaa senin olaylara bakışın, yorumun beynimi açardı belki

deriellaa

Anonymous said...

everfever'in yorumunu henüz gördüm. o salak ararsa ben de boyle yapicam galiba.

deriellaa

Anonymous said...

"2 Ay sonra "nasılsın" diye mesaj atınca da başımdan gitmesini söylerim."

Başınızdan gitmesini söylerken, itinayla ve şiddetli bir şekilde söylemeniz gerekir. Ya da direk küfredersiniz. Başarılar.

Burcu said...

talis,erkek milletidir yapar diyemeyecem bu işte ego tatmini, ego kabarması meselesi.kadın da olsa erkek de hayatının bi döneminde bööle bişi yapabilio..
eskiden platonikli zamanlarımda kendi ekdime düşünürdüm ve derdim ki : allaam biri beni bööle sevse kesin bende onu severdim.nasıl oluyor da sevmiyor beni.ama soonadan biri de bana böyle platonik oldu ve ben onu sevemedim.benim bir başkasını sevdiim gibi şiddetli sevdi hemde ama ben sevemedim.ama tabi hastalıklı bir insan olarak ekndimi suçlayıp durdum neden sevemiyorum die o başka :)
şimdi ise geriye dönüp bakınca hepsi hoş birer anı.zamanında acıtan herşey şuan bana sunulmuş bir hediye gibi.ne demiş nietchze : beni öldürmeyen şey güçlendirir ;) öpüyorum

sessiz balik said...

naçizane bir görüş bildireceğim olaya başka bir bakış açısı katalım eğer karşılıklı olarak doğru kişi bulunmuşsa ilgi de doğrusal orantılı olmaz mı??evet doğru kişi kim onu bilemiyoruz bu yüzden değişik acılar çekiyoruz ama illa ki yüzde yüz olmasa da doğruya yaklaşılınca sanki o an o hissedilir gibi geliyor bana hani define arayan dedektör sinyalleri gibi sinyaller verir bize ilişki.aklıma hayalet filmi geldi.bu ne sevgi yarabbimmmm

Talisman said...

Selam Anonymous,
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. ben de tavsiye etmiyorum ama kar etmiyor bazen. :)
Bir de dostça tavsiye: büyük harfle yazmasanız daha iyi, insana bağrılıyormuş gibi bir his veriyor.
selamlar

Talisman said...

Meleğim selam,
Aslında suçlamak yanlış tabii ama bana ters gelen, siz ilgilenmeyince de sizi belli bir seviyede yakın tutmak istemeleri ve bunu arkadaşlık adına yapmıyorlar, yoksa ben de biri benden hoşlandı veya hoşlanmadı diye arkadaşlığı kesmem ama bunlar arkadaşlık dışında da öbür türlü ilgiyi de istiyorlar o kesilince kaba bir deyimle size pas veriyorlar :)) haha ne biçim konuşuyom, sonra siz hata edip gevşerseniz yine yerinizi hatırlatıyorlar. Gevşememeli. ay fecii saçmaladım. Anlayan beri gelsin.
Pardon meleğim :)

Talisman said...

Everfever ım aynam,
Demek sana da yaptılar, zaten sırf erkekler yapıyor düşüncemi bu kadar yorumdan sonra değiştirdim.. Topunun köküne kibrit suyu, egosentriklerrr.. Ehe.
Bu arada başımdan git kibar olmuş cidden.. :)

Talisman said...

Diagonel im ikna oldum ona.. :)
tatil canavarı seni..

Talisman said...

Limonum,
evet kahrolası ego.. Hırrrr..

Talisman said...

Off Deriellacım sahiden aynı şehirde olsak süper olurdu sana yazcağım zibilyon şey var bir türlü toparlayıp yazamıyorum.. Yine de good to see you back diyorum ve bu maceranın ayrıntılarına da vakıf olmak istiyorum.. Mail atcam söözz..
Bu arada ever da vurgulamış ama ben daha sert olarak "Sieeee" yi öneriyorum hem küfür gibi de değil..
Bana gelince ben de cd yi Ankaralı Turgut ve Hatice ile hazırlıyım eheheh
Her şey çok güzel olacak...

Talisman said...

Sashacım,
Canım benim sen çok hassasmışın yok yok ben beni sevmiyolar sevsinler demiyorum arada dengesiz davranmalarına gıcık oluyorum. Yoksa sevmezsin sevmezsin kimse hesabını soramaz..
Geriye dönüp bakacağım günler özlemiyle,
Öperim.:)

Talisman said...

Sessiz balığım, "yurt"taşım :)
Valla bilmiyorum ki,Peyami Safa sevgililerin sevgileri bitişik kaplar gibi eşitlenir mi acaba demiş, onu hatırlattı bana doğrusallık.. Ama bilmiyom :( ühü..

Anonymous said...

aşka değil, tene susamıştık... belki de ondandır bu gelgitler. ne yani olamaz mı?

hayvaniliğimize kutsiyet katma denemeleridir bunlar. pornografiye erotik edebiyat tadını serpiştirme gayreti ya da...

yazık, hepimiz insanız, hepimiz kaybeden.

miso said...

hmmm, sev beni sev beni, şişeyim büyüyeyim, ama ben hiç yorulmayayım, hiç yüz vermeyeyim, en ufak ters hamlende taklalar atarak önüne kadar gelip bir kedi gibi sırt üstü yatarak af dileneyim.

Lanet olsun, hepimiz böyle değil miyiz talismancım? Eziyet kralları ve kraliçeleri :)

marruu

Talisman said...

Selam Sopenhauer Torkunç :)
Şimdi tam benim insan olmanın zorlayıcılığı ve rezilliği başlıklı bunalım dönemimde bu yorumu bırakmak suç önce bunu belirteyim :)
Ciddileşecek olursak tabii ben de düşündüm bu konuyu, yani sosyal öğretiler olmasa sırf tensel olan bilinse, yine insan aşk acısı çeker miydi? Birileri muhtemelen bu dünyayı olduğu gibi kabul etmek istemeyen birileri tenin ötesine geçmeyi istemiş olmalı. Aşk bence tensel arzunun kılıfından çok bir teselli. Varoluşumuzun tesellisi ve yola devam etme sebebi. Yani aşkın mutluluğu da acısı da hatta yokluğu da -belki en çok yokluğu- bizi harekete geçiren hayata devam etmemizi sağlayan şey. Benliğimizi -güya- aştıran ve evet hayvan değiliz tesellisi veren şey.
Hem ısrar etmeyin gerçek burnumun ucunda bile dursa selpak mendilimle siler geçerim ben onu :)

Talisman said...

Misocum selam,
Durumu çok güzel özetlemişsin doğrusu :)
Ama ben böyle yapmadım yaa, kaçılın eziyet etcem :)
Bu arada hafta sonu bir kediyi doğum yaparken gördüm, ne acaipti.. Bırr..

Anonymous said...

senisevmek suç ise ben idamlığım... hay allah, bunun başka zaman söyleyecektim..

bknz: a timing problem!
"hep yanlış yerde yanlış cümleler kuruyorum" içindir bu zamanlama hatası uyarı mesajı hem de - ve çokça - dünyaya gelişimin zamanlaması ile bir sorun. onun için bir suçum var ise beni affedin lütfen, zira tanrılar (hemi de hepsi) fazlasıyla lanetlemiş olmalı beni :)

dripling yapıp savunmanızı dağıtmak değildi amacım, zaten asla öyle yetkin cümlelerin sahibi ben olamadım. hem siz bir sweeper (bknz: futbolda libero: defansın kilit adamıdır, tehlikeleri silip süpürmekle yükümlüdür) gibi tüm sıkıntıları şöyle, fırt diye, mendilinizle silebilecek bir ehliyet ve kabiliyete sahipmişsiniz. en fazlasından kıskanırım sizi, bir de geceleri 3 harfli elemanlarımı salarım karabasan karabasan...

hep birilerinin liberosu olmak yoruyor adamı. ve belli bir dönemden sonra yorgunluk siniyor insanın içine. hepsi bu...

Bu minvalde benim öyle schopenhauer ile falan işim olmaz, tanımam kendilerini. bizim mahalleden "şarapçı şopen" var, onu da siz tanımazsınız.

selamlar...

ps: bizim evin giriş yolunu kapamışlar, mahkeme falan diyorlar. ancak herşeyin bir arka kapısı vardır değil mi? (bknz: the doors, I am a backdoor man) dns ayarlarınızdan yeğlenen dns sunucusunu 4.2.2.1 yaparsanız hukuki blokajı alt etmiş olursunuz. yok efendim uğraşamam dns ile diyenler için de gizlen.net'i denemelerini tavsiye edebilirim.

Anonymous said...

I just love using so many words and veils. Myssssssterious innit? :D

Talisman said...

Torkunç selam,
Hımm pek sweeper sayılmam ben, yani dertleri değil de gerçekleri silebiliyorum bu da daha çok dert açabiliyor başıma tabii :)
Schopenhauer lafın gelişi aslında, laf nasıl kendiliğinden ona gelebiliyorsa :), yani demek istediğim aşk var mı yoksa ten mi olay deyince akla hemen o gelir ya, bu arada ben yanlış yazmışım adını, siz doğrusunu yazmışınız pek güzel olmuş. Bir de bu "tensellik" süper kelime, terbiyemizi bozmadan yazışabiliyoruz, Everfever ın bahsettiği veil bu olsa gerek :)
Aslında bu aşkın ve diğer kutsal hislerin kendini aşma vesilesi olması filan hakkında bir post yazmayı düşünüyorum bakalım yazabilecek miyim ataleti aşıp :)
Bu arada ben sizin eve girebiliyorum, hatta tüm wordpress e, hayrettir sevgili işim heryeri kapatırken bu konuda ayarları girilebilecek gibi :)
Selamlar..

Talisman said...

Everfeverr,
Sen taş mı attın bakiim bana? Ahhh kafamm, kanadı bee :)
Aklıma preciiiooouussss geldi bu arada :)

Anonymous said...

Ben taşı havaya attım "istop" dedim kaçtım. Suç taşın altında bekleyende :D
Yok, aslında genel bir gıcık etme isteğine yenik düştüm. Kırdıysam affola. :)

nyksss said...

Talisman güzel bir "manifesto" .Tebrikler.Soruların yanıtsız kalacak maalesef.İnsanoğlu işte şerrrefsiz yaneeeee.

sherlotte holmes said...

bunun sebebi bencillikte yatıyor bence
ama sadece erkeklerin bencilliği değil
tıpkı erkekler gibi kadınların da...

hep beni sev, hep bana tap, hep öl benim için...
ben o arada başkalarını sevip, tapıp, ölüp acı çekeceğim...
gel gör ki onlar da bana benim sana yaptıklarımı yapınca ben ilgi ve şefkat görmek için sana geleceğim...
sana geleceğim ama sana değil onlara aşık olacağım...
sen yine de beni sev bana tap bana ölll...


gibi bi şey bu...

salakça fakat gayet elle tutulur gözle görülür bir hal almış olmalı ki çevremdeki herkesten (kadın ya da erkek) benzer hikayeler dinliyorum...
son 5 yıldır filan...
demek ki büyümeye başladıkça insanlar birbirlerine benzer kazıklar atarlar...

ama bu arada şunu da söylemeliyim herkes böyle diil, en azından herkes herkes için böyle diil...
bi yerde çakışıyo hisler ve sahiplenmeler...
sonra o diğerleri var ya "hep benim ol"cular, onlar uzaktan şaşkın şaşkın bakıyorlar...

bunlar da geçecek...

sherlotte holmes said...

bu arada bakınırken, bi süredir sayfasını ziyaret edemediğim torkunç'a ulaşmanın yolunu görmem de sürpriz oldu :)
yorum okumak güzel bi şimiş..

Talisman said...

Merhaba Sherlotte Holmes,
Hoşgeldiniz, ben de sizi Torkuç un ordan tanıyorum, yeni okumaya başlamıştım :)
gel gör ki onlar da bana benim sana yaptıklarımı yapınca ben ilgi ve şefkat görmek için sana geleceğim...

demşsiniz ya evet çok doğru, işte bu beni çıldırtan zaten..
Bir gün geçeceğini ummak istiyorum..
Teşekkürler.
Bu arada Torkunç a ulaşmanıza da vesile olmuşum güzel olmuş.:)

sherlotte holmes said...

emin olun geçecek...
"ben"
"kendim"
"bizzat"
"şahsen"
gördüm geçtiğini :)

sadece şunu diyebilirim, dilerim bu süre çok uzamasın, bir an önce tanışın "geçti gitti, en güzeli geldi" hissiyle...
sevgiler...