Friday, August 10, 2007

Komplex- Rusty Cage- Insomnia- Give me a reason to love you


Bilmem ki beni uzun süredir okuyorsanız sıkıldınız mı, aynı labirentte dönüp durmamdan, peyniri hep bulacak gibi olmuşken labirentin en ücra köşesine zorla kendimi sürüklememden.. Ama sıkılsanız da yapacak birşey yok, ben kafamdaki çözümsüz noktaları yazmaya devam edeceğim. Çözümsüz değil de benim bir türlü çözemediğim.

Evet, başlık kafamda bu aralar dönüp duran kavramları anlatıyor.

Bunlardan ilkini komplex olarak seçtim, biliyorsunuz blogumun ismi talisman-diyette ve blogu açalı da bir yıldan fazla oldu, bu bir yılda diyette olduğum gün sayısı ile olmadığım gün sayısını oranlarsak ya da oranlamasakda mı saklasak sizden gerçeği ki ben diyet filan yapmadım adam gibi. Bir de bunun için blog açıp yine de yol alamamayı hazmedemedim, üzüldüm. Bir Alice vardı, anonim okuyucu mesela o yazılarımdan birine yorum yazarken bir şekilde sinirlenmişti ve "diyet için motivasyon olsun diye açılan ama amacına da ulaşamayan blog" şeklinde bahsetmişti blogumdan. Acaip incinmiştim ben yaa. Belki gerçek olduğundan..

Yaa blog, işte böyle, dertleşelim senle biraz.. Ne diyordum, sonra ben istediğim gibi diyet filan yapamayınca caydım diyet blogu işinden direk aklıma gelen herşeyi hayatımın içinde beni etkileyen herşeyi yazmaya başladım. Diyetten de bahsetmedim sıkılıyordum, boğuluyordum. Bu nasıl bir his bilemezsin blog bee, yiyecek adından bile tiksinirsin, bir kişi "şunu şöyle yapma da böyle yap" dediğinde kusasın gelir yine de yemek zamanı geldiğinde oturur, sanki başka seçeneğin yokmuş gibi yersin. Başka seçeneğin olmaması hissi çaresizliktir. Aslında olduğunu bilmek çaresizliğin daniskasıdır. Bir de kendini anlatamazsın en yakın arkadaşların bile "e nedir ki yani, yeme" derler. Yaa öyle kolay ki.. Zor mu? Belki de değil, belki ben fazla hedonistim. Sefa pezevenkliğini abartıyorum, zora gelemiyorum. Ya da ne bileyim sorunlarla direk yüzleşemiyorum, onlarla arama kilolarımı koymak iyi geliyor. Siperde gibiyim belki kilolar da beni koruyor. (Neden be yavrucum? Neyden koruyor yani? Bilmiyorum.)

Komplexlere boğulmak da kolay oluyor bu durumda iken. Bazen gözümde öyle büyüyor ki, arkadaşlarıma siz neden benimle arkadaşsınız bile diyorum. şok oluyorlar, şok olmaları iyi gelmeli di mi bana? Yok gelmiyor. Vücudumun normalde de bana göründüğü gibi mi olduğunu merak ediyorum, öyle ise kimse yanıma yaklaşmamalı sanki. Off abartıyorum. Kendimi cüzzamlı gibi hissediyorum desem de abartı olur di mi? Allah korusun..Komplex böyledir blogcum, battıkça batarsın nefes alamazsın, nefes alamadığını çaktırmamaya çalışır iyice tıkanırsın. Neyse böyle işte. Bazen hafifliyor ama bu, böyle hissetmiyorum hep, bazen de ateşleniyor, sıtma nöbeti gibi sarıyor. Bu nöbet de geçer, biliyorum ben..

Rusty Cage e gelince bu aralar en çok dinlediğim şarkı, Johnny Cash söylüyor, muhteşem adam. Şarkı cover ama, aslında Soundgarden ın sanırım. "Im gonna break my rusty cage and run" şeklinde sözleri var ve ben hep bu durumu özetlediğini düşünüyorum. Sahiden yıllardır bu rusty cage (paslı kafes) içindeyim ve debelenip duruyorum. When will I break my rusty cage and run? Ne zaman lann? (aha delirdim)

Insomnia ya gelince bazen çalışırken bir noktaya çakılıp kalıyorum outlook ta bir folderdan öbürüne giden dosya resmi var, dakkalarca onu seyrediyorum sanki en önemli işim oymuş gibi. uykusuzluktann.. Arada beynim duruyor, öylece bakıyorum. ya da biri birşey söylüyor, bakıyorum. Bakıyorum ben, durmuşum. Beyin stop etmiş. Şalteri indirmiş. Uykusuzluk böyle birşey. Siz uyuyun tamam mı? Yapmayın böyle..

Son olarak "give me a reason to love you" - "seni sevmem için bir sebep göster" derken hitap ettiğim bir insan değil. Hayata diyorum, bir sebep ver be hayatçığım, ben de sevmek istiyorum seni, ben de boş değilim sana karşı ama bilmiyorum ki bazen hep seni neden yaşadığımı düşünüyorum. Vardır neden, çoktur muhtemelen, beynim çalışmadığından düşünemiyorumdur. Olur öyle. Bulurum be bir iki sebep di mi? sen kendin vermezsin benden istersin, sen bul dersin, korkarım. öyle bir huyun var senin. Peki hayat'ım, bulacağız, buluruz, emrin olur.


Not: Şimdi yazı belki karanlık ama yanlış ifade etmiş olmayım kendimi öyle koyu bir umutsuzluk içinde filan değilim. İşte biraz üzgünüm, biraz neşeli. Şimdi yanımda olsanız anlayamazsınız hangisi.. Hatta sizle gülüşürüz, size komik şeyler anlatırım, rol de değil, neşelenirim gerçekten, hep maraz tohumu gibi dolaşmıyorum, üzülmeyin ama blog işte, jilet kustuğum bir yer benim. İçimde bir sürü paslı jilet var sanki, ben çıkardıkça acı çekiyorum ama çıkarmasam içimde kalsalar, zehirleyecekler beni..

20 comments:

Öykücü said...

Diyet yapmak amaç değil ki.Zayıflamak için araç.Hatta zayıflamak da nihai amaç değil.Nihai amaç kendini iyi hissetmek,mutlu olmak.

Yani bu blogu sen mutlu olmak ve kendini iyi hissetmek için açtın.Ve bunu da yapıyorsun.Hatta bonusu olarak bize de kendimizi iyi hissettiriyorsun.

Kompleks konusunda ise..Kompleks yaptığın şey değiştirilebilecek bir şey.Bu iyi haber:)

Kilo vermek,vermemek,azmet,başarırısın, zor değil, kolay değil vs konularında yazmayacağım üzerime kusma riskini göze alamadım şekerim:))

limonagaci said...

talis,
ben seni gördüm, birlikte vakit geçirdik.
talis,
bence herşeye kendini sevmekle, değer vermekle başlaman gerek. kişisel gelişim kitabı gini konusmak istemiyorum..
ben sende onu gördüm çünkü.sen sendeki değerleri görmezden geliyorsun, haksızlık ediyorsun.

ya bilmiyorum belki kızıyorsundur bana böyle diyorum diye,
ama diyet miyet bahane
öykücünün dediği gibi kendini iyi hissetmek. mutlu olmak içten.
suni neşeli kahkahalar patlatıp herşeyi şakaya vurmaya gerek kalmadan gercekten mutlu olmak.
bunu başardığında sen zaten herşeyi halletmiş olacaksın.

aynaya bakmaktanda kaçınma. belki sende benim gördüğüm mavi gözleri farkedersin..

sessiz balik said...

ehem ehem ;demek jiletleri kusma yeri ,bu lafa bittim valla ...
neşeli ve neşesiz olmayı aynı anda becermek : normal bi şey olmalı . ben hep öyleyim .ve normalim :) buna ying yang diyesim geldi de diyebilir miyim Talisman?

passive said...

insomnia uykusuzluk değil faithless'ın en bi güzel şarkısıdır..:PP ı cant get no sleep der inler ohhh muhteşemdir. onu dinleyince peh uykusuzluk da nedir dersiniz o derece.give me a reason blablabla da güzel şarkıdır porteshead di galiba o gruptan..güzel şeyler bunlar.diyet mi? neyin diyetini ödetiyor ki size bu kalabalıklar? :)

Anonymous said...

selam talisman..sessizce takip ediyordum bloğunu ama yazmadan edemedim..başıma kötü şeyler geldiğinde daha kötüsünün olamayacağını düşünmüştüm..çok üzülmüştüm gecelerce..ve bir gün daha da kötü şeyler geldi..o zaman kahroldum ..kahretsin dedim..niye ben dedim..taa ki daha da kötü şeyler gelene kadar..işte o an tak etti..şükretmeyi hiç bilmemişim meğer..ne yazık ki deneyerek öğrendim..
kendini iyi hisset canım ve bil ki senden daha kötü durumda olanlar her zaman var:(aslında bunu düşünmek bir nebze olsun rahatlatırken bir o kadar da kahrdiyor..
bilmem..belki senden daha karışığımdır..
kendine iyi bakman dileğiyle..
uzaklardan bir dünyadan sevgilerle..

Talisman said...

Öykücü selam,
Dönmen harika, özlemişim seni.. :) Kusmamdan korkmana bayıldım, korkma sana yapmam :))) Nihai amaç ne çok emin değilim ama evet diyet olmaz di mi? Yani olmasın :)

Talisman said...

Limoncuğum,
Sağol be güzelim. Senin de blogistan a dönmene sevindim :) işlerden ara vermiştin ya.
Ama benim gözlerim mavi değil ki yeşil, böyle de gıcığım, ukalayım, ayrıca şımarırım :))
Sağol tekrar.

Talisman said...

Passive,
Hoşgeldiniz sizi blogumada gördüğüme sevinim :) Insomnia şarkısı bulunacak- bul diyorum kendime. Give me a re.. evet portishead in. Pek severim. Neyin diyetini ödetiyorlar lafı ise süper kocaman sırıttım :)

Talisman said...

Zoitsa,
evet aslında ben de hafta sonu bu daha kötü şey olması olayını düşündüm, bileğim şişti ve ben en kötüsünü düşündüm bişiyim yokmuş aslında ama ulan dedim o kadar bunalım yapıyorsun ama canın nasıl da tatlı. Bu arada hafta sonu yerine hasta fonu yazmışım az önce düzelttim :) Elimde bileklik var, zormuş yazmak..
Ama sanki daha kötü durumda olanlar var pek teselli etmiyor gibi ha? Yani o durumun sana özel ve çok mühimmiş gibi. bilmiyorum ki benim de karışık kafa elbet durulur :)
sevgiler.

Talisman said...

Sessiz balığım,
Tabii diyebilirsin istediğin her ismi koyabilirsin, benden izin :)
Normal olduğumuza (!) sevindim..
Öperim.

sessiz balik said...

talisman
bi şeye daha isim koymam gerek
senden yardım istiycem
ozlemer_den@hotmail.com

EKMEKÇİKIZ said...

Acaba diyorum, hayat şöyle bir şey diyor olamaz mı?
"Sev beni, seveyim seni"
Bu durumda "give me a reason to love you" söylemi buharlaşacak.

Sonra, "ben herzaman kafamı yastığa koyar ve uyurum". Bunu sen de söyle ve uyu.

J. Cash iyi, dinlenir, sevilir. Kısmen anarşik hissetmeye yardımcı olur.

Komleks konusuna gelince, kimin yok ki; neden yazıyoruz haybeye mi, yani?

Son not: Benim köşkte "zayıflama diyetlerine son" diye bir link var. Tıkla, keyfine bak!

EKMEKÇİKIZ said...

Talismancım,
Kusura bakma, abuk eksik şeyler yazmışım, tatil dönüşü sendromu mudur, nedir?

"anarşist" demek istemiştim
"kompleks" olacaktı

Neyse, işte.

Anonymous said...

No komplex!
Yaşam tuhaf, akıl sır ermiyor çoğu kez. Onu sevmeli, o da bizi sevmeli. Ama herkesi sevmemeli, hümanizm deliliğine doğru gidilmemeli. Az sevmeli, çok sevmeli, hiç sevmemeli.
Johnny Cash beauty is dead'de sizi bekliyor efenim, randevunuza geç kalmayın;)

Talisman said...

lalalalaala ekmekçikıız döndüü :)
hemen baktım linke, tanıyorum o doktorları o method da işe yaramamıştı bende ama denemeli :)
sevgilerrr..

beauty is dead, cash amcamızı bekletmedim hemen şefkatli kollarına koştum :))

Anonymous said...

aman be talisman kimin yokki komplexleri ...,

bence ne yap biliyormusun komplexlerin üzerinde fazla durma ve burj el arap misali 7/8/9/10 yıldızlı full pansion bir komplex işletmecisi olma....


:)

gelsin hayat bildiği gibi sen sadece yaşamana bak..

Anonymous said...

keşke benim komplekslerim de seninki kadar "tatlı" olsaydı...

Talisman said...

Diagonel im,
Zaten hayat geliyo maşallahı var ama ağır geliyo bana biraz. Ben de ona, bir gıcığız birbirimize böyle :) Bilmem ne olacak sonumuz :)
Sevgilerr..

Talisman said...

Torkunç,
Keşke :)
Hımm benimkinin yanında tatlı kaldığı komplexi merak ettim. Olmaz öyle şeyy..:)

etki alanı said...

Öyle bunalım takılıp,insanlardan destek amaçlı acıtasyon yapmak yok.Hadi bakalım yeni bir sene için benimle başlıyorsun.
Bloğumda "ufukta dizim göründüüüü"yü okuyup,tekrar başlyacağını biliyorum.
mutluluk,nasıl hissediyorsan öyle sözlerini unutun!
Şişmanlık mutluluk değil.
Amacını hayata geçirmeni isterim.
Hadi klube hoşgeldin...
Tütü