Tuesday, October 30, 2007

Karışık


Aşk içre olmayı özledim. Aşık olduğum bir kişiyi değil ama aşık Talisman' ı özlüyorum. Tanısanız siz de seversiniz onu. Enerjik ve sırıtık bir insan. Normal Talisman'la sırıtıklık konusunda ortaklar ama aşık olan abartıyor bir de normalinde enerjinin e si yoktur. Daha doğrusu seçici enerjikliği vardır. Sinemaya yetişiyorsa, yemeğe gidiyorsa, özellikle sucuk-ekmek yemek aklına takıldıysa (bunun için kış vakti, soğuk ve yağmur çiseliyorken bir saat yürüme macerası vardır.) bir enerji topu da olabilir ama öyle genel bir enerji hali? Iıııh zinhar yoktur, sakindir aheste aheste yürür, hatta bazen yardan yuvarlanır gibi yürür. İçine kaçan Oblomov onu öyle yürütür yoksa masum o :)
Aşık Talisman' sa mide bulandırıcı her aşık gibi havada yürür, işlerini zerafetle halleder, erken yatar, erken kalkar, bir yumurtayı sütle çırpar, tüm bunları yaparken de tek kişiyi düşünür, o yüzden de suratında hiç silinmeyen bazen daha büyüyen bir sırıtış olur. Ha bir de kilo verir, yemekleri aldatır çünkü, düşünmemeye başlar. Halbuki yemekler çekildikleri köşede sıranın kendilerine gelmesini beklerler, hiç bir zaman cenk meydanını terketmezler, bilirler ki onlar kalıcıdır, bilirler ki Talisman sefil olduğunda, kalbi kırıldığında, herşeyin baştan beri kendi yaratısı olduğunu anladığında, koşa koşa onlara gelecek ve hiç ayrılmamışlar gibi olacaktır herşey.. Yemekler çok sevdikleri Talisman'ı çepeçevre kuşatıp korumaya alırlar sonra, kalkan olurlar, gelebilecek tehlikelere karşı donatırlar, yerleşirler, acı çekme ihtimalini en aza indirmek için Talisman'ın içine yerleşirler.. Zamanla o kadar yer kaplarlar ki, onlardan başkasına yer kalmaz..
Aaa yazı aldı başını gitti, hiç aklımda yoktu yemeklerle aramdaki ilişkiyi deşmek, neyse bıraktım yazıyı rahvan gitsin..Hiç birşeyin dümeninde olmaya hevesim yok şu an, kendi yazımın bile..

"sil gözünün yalnızlıklarını
O an fısılda duvarlara adımı
Bin bıçak var sırtımda
Biniyle de adaşsın, her biri hayran sana."
Persepolis'i seyrettim, çok sevdim çok.. İnsana o kadar çok şeyi hatırlatan bir film ki.. Özgürlüğü mesela, (barışa, serbestiye doğduğumuz için pek de kıymetini bilmediğimiz özgürlüğü) yabancılığı, (kendi yurdunda da , elin yurdunda da), birtanecik babaanneciğimi, (filmde harika bir büyükanne var, göğsünde yasemin çiçekleri taşıyan, komik ve bilge biri) Güzel film, güzel çizimler, hem çok komik hem de hüzünlü.. Yine ağladım zırıl zırıl..

"Kaybettim bugün kendimi hükümsüzdür
Sonu yok bunun, boşluklardan boşluk beğendim
Vazgeçtim bugün herşeyden,halsiz şu kalbim
Kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim

Hem suçsuz hem güçsüz hem halsiz"


Across the Universe' i seyrettim. O da savaş yanlısı ve savaş karşıtı kişilerin nasıl zaman içinde aynı olabileceği üzerine idi. Harika Beatles yorumları ile.. Hele bir "I wanna hold your hand" var ki, offf.. Bir sürü süpriz var içinde filmin. Kahramanları Jude ve Lucy.. ("Hey Jude, don't make it bad" ve "Lucy In The Sky With Diamonds" :)) Bu filmle cahilliğim de ortaya çıktı, Beatles ın "Strawberry Fields Forever" ının anlamını yeni çözdüm. Vizyona girecek, seyredin bu güzelliği. Hiçbirşey yoksa müthiş yorumlu 33 Beatles parçası var, Bono var, iyi oyunculuk var. Ha bir de müthiş güzel bir başlangıcı var. (Bilgi: http://www.imdb.com/title/tt0445922/)

"Kal yanımda böyle sonbahar gelince
Soysuzlar içinde kalma yalnızlığım
Bak yenildik işte
Zamanı gelince kalkarız belki de
Dayan yalnızlığım"

Aslında küresel ısınma sadece insan ırkını kazıyorsa bu dünyadan, pek de kötü birşey olamaz. Yetmez mi kibirimizle bu gezegeni kirlettiğimiz artık? Bir de şişiniyoruz ki, "sadece insanda akıl var" hahh, akıl süper birşey ya.. Başımıza ne geldiyse o yarım aklımızdan gelmedi mi? Ne resmi bütünüyle görebiliyoruz, ne de bir resim olduğunun bilincinde olmamak gibi bir lüksümüz var. Matah şey mi bu akıl? Kimin işine yaramış? Ben gidip bütün muslukları açıyorum.. Hıh!


Not: Evet Emre Aydın dinliyordum yazarken.. Naif, şirin bir "şşş" düşkünü bence kendisi, bir de benzerlerinden daha "temiz". Şeyy evet, az da yakışıklı..

8 comments:

kedi said...

Talisman bi mail atar mısın bana lütfen.

Aşık Talismanı sevdim ben.En kısa zamanda aşık olması dileğiyle:)
Biyo

miso said...

Ah canım talisman, nasıl da başını okşayasım geldi. Çok duygulandırdı beni yazın, çook.

Aaaşk hiç biter miii?
ya da
Aşkın zamanı mı vaaar?

(Biraz Ezginin Günlüğü'ne ne dersin?)

marruu

sessiz balik said...

talismancım
senin film izleme ve anlatma yeteneğine bayılıyorum
ben izleyemiyorum da :(
hiper miper aktifliğim de yok benim ama konsantre olamıyorum.
neye oldum ki ?
bir işte 2,5 yılı doldurmuşluğum mu var?
umarım artık sebatkar bir insan olmayı başarırım.

Anonymous said...

http://frimus.blogspot.com/2007/10/insan-stnl-en-az-erkek-stnl-kadar.html#links
efenim buraya bakmalı, titreyip kendine gelmeli. insanın aklı mı var? yok anacım yok, insanın aklı bir boka yaramaz. hep söylerim: insan doğanın kanser hücreleridir, acilen kemoterapiye ihtiyaç vardır.

aşk meşk konularına gelince. o konulara bulaşmayayım, uzak kalsın.

Talisman said...

Selam Biyo,
Hoşgeldin :)
Tabii atarım mail.. Dileğine korkarak katılıyorum :)

Misocum, kedicim,
Hissettim o şefkati senden gelen, iyi geldi :)
Ezginin Günlüğü' ne Allah derim valla, zaten sında konserleri varmış, gitcem bir terslik çıkmazsa..
Not: Aşk hiç biter mi var ya, deli olurum ben ona :)

Sessiz Balıkçım,
Nası izleyemiyorsun film? Bunu benim yarım aklım almaz :) Ama tabii olabiliyordur.. Belki kendi filmini bulamadın sen olamaz mı? Bekliyor seni biryerlerde?
Sebat konusunu hiç açma, kendisi ile uzaktan bile tanışmıyoruz :)

Sevgili Metin Bey,
Hoşgeldiniz çok sevindim sizi gördüğüme :)
Aşk konularına girmeyin evet, daha yeni toparlıyorsunuz..Ama yine de size Levent Yüksel in kadın şarkılarından "Beni benimle bırak giderken" i armağan edebilir miyim? Çok güzel söylemiş yezit..
Yazıyı hemen okuyorum yorumumu sonra yazıyorum :)

Sevgiler...

Talisman said...

Misocum,
16sında demek istedim. Num Lock kapalıymış..

EKMEKÇİKIZ said...

Talisciğim,

Persepolis'i geçen hafta seyrettim ve çok sevdim. Çok içten gelen duygularla anlatılmış.

Across the Universe ise bugün yarım saat farkla kaçırdım, pek üzüldüm. Sen de böyle yazmışsın ki...:(
Bi daha deneyeceğim.:)

Anonymous said...

I like гeading through a post thаt can make people think.
Also, thank you for allowing me to сomment!

my webpage; skin lightener without hydroquinone