Tuesday, October 09, 2007

Seviyorum İştee


Sessiz Balık beni mimlemişti daha önce.. Biraz zaman geçti sevgili Sessiz Balık özür dilerim. Konu sevdiğim şeyler..

O kadar çok ki sevdiğim şeyler, şöyle sıkıştırılmış bir paket yapayım dedim, değişik bişiy olsun:

Sinema- Kitap okumak- Dergi okumak- Çizgi roman okumak- Okumak da okumak- Yemek yemek- Kahve içmek- Hüzünlü müzik dinlemek- Hüzünlü müzik yapanların hayatlarını araştırmak- Aşık olmak :) - Saçmalamak- İKSV- Ellerimin küçük parmakları- Cinayet romanları- Korku filmleri- Garip kavramlar öğrenmek (en son Grange ın kitabından öğrendiğim "negatif ölüme yakın deneyim" gibi, "Negative Near Death Experience") - Garip kavramları öğrenince övünmek, caka satmak :) - Çiya - Dominos Duble Pizza- Moda- Şaşı bak şaşır- Hiç beklemeden, hiç tanımadığım bir yönetmenin filmine tesadüfen gitmek ve filmin çok güzel çıkması- Çemkirmek- İçinde erimiş çikolata olan sert çikolata- %70 kakaolu bitter çikolata- Acıklı türküler- Yürürken müzik dinleyip trip yapmak- Karanlık sokaklar- GO oynamak hele de bana denk seviyede biriyle- Ney üflemek, kafayı bulmak (oksijen fazlası kafa yapıyor gerçekten)- Tasavvuf (naçizane) - Ispanaklı börek- Temiz çarşaflar- Uykusuz geçen gece yolculuğunda tam güneş doğarken uyuyakalmak

Burda keseyim yoksa bitmeyecek :)

Şimdi sıra bendee, sevgili Sherlotte kıskanmış önce onu sobeliyim, sonra Tavşan da sanırım bu konuda yazmamıştı henüz, o olsun..

Hadi bakalım..


Mimlenme: Blogger' daki ma halle baskısı ahahahaha

10 comments:

EKMEKÇİKIZ said...

Talis çok hoşsun.
Bloggerdaki "mahalle baskısı"ymış!
=))

Şu %70 kakaolu çukulata kısmına bayıldım.:)

Anonymous said...

talisss %70 kakaolu çikolata ha....
ömürsün valla yaa

Öykücü said...

Sevgili Tal,

Sevdiğin şeylerin bir kısmını ben de severim.Sevdiklerini okuyunca senin ne kadar çok yönlü biri olduğunu bir kez daha gördüm.

Anlamadığım şeyler var elbette:
1.IKSV ne?

2.Negatif ölüme yakın deneyim ne?

Ve okur kitlen olarak küçük parmaklarının resmini istiyoruz:)

Çok öptüm:))

Talisman said...

Sevgili ekmekçikız,
Valla haşarılık yapıyorum yoksa seviyorum bu mim işini :)

Diagonelcim,
%70 kakaolu çikolata var ama gerçekten.. Pelit in var bir de Lindt in %70 ve %85 kakaolu çikolataları var. %85 acı ama 70 süper birşey.. Immm.. Tavsiye ederim :)

Öykücü'm,
Hemen cevaplıyım:
1- İKSV: İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Filmekimini, Film Festcvalini onlar düzenliyorlar çok takdir ediyorum seviyorum..
2- Negatif Ölüme Yakın deneyim şöyle birşey hani komaya giren ve hayata dönen hastalar anlatır ya, ışık gördüm huzur duydum çok güzeldi ama gitmedim döndüm gibi, bu deneyimin negatif olanı yani bazıları kırmızı bir ışık görüyor böyle kırmızı ışığa giden yolda ağlayan insan suratları filan görüyorlar buna negatif ölüme yakın deneyim diyorlar. Kurmaca birşey büyük ihtimalle..
Küçük parmak resmi isteğine çok güldüm alemsin :))
Ama koyarım seni mi kırcam :)
Öpüyorum..

kafcamus said...

ney-tasavvuf düzlemi çağrışımı: "suskunlar"ı okudunuz mu, ihsan oktay'ın son kitabı? sevme ihtimaliniz yüksek olabilir mi acaba?

Talisman said...

Hoşgeldiniz Kafcamus,
Biraz ağır bir mahlasınız olduğunu söylemek zorundayım, hani insanda bir "destur" hissiyatı uyandırıyor :)
Hehe tavsiye için teşekkür ederim, konusunu, tanıtımını okuyunca heyecanlandım vallahi, sevmem kuvvetle muhtemel. Hem İhsan Oktay Anar a da başlangıç yapmış olurum daha önce "Amat" a başlama maceram var ama bir türlü konsantre olup okuyamadım. Ya bir de "Suskunlar" ismi çok güzel..
Tekrar teşekkür ederim.

kafcamus said...

teşekkür ederiz talisman,

mahlas lafını duymalı da epey olmuştu ne güzel dediniz:)

Anonymous said...

negative near death experience hakkında araştırma yapıyordum ki buradaki yorumları okuma şansı buldum, bilmeyen arkadaşlar için bildiğim kadarıyla bahsetmek istedim:
negative (N)ear (D)eath (E)xperience, grange'ın kitabında anlattığına göre NDE'nin zıddı.Yani tıbben ölüm gerçekleştikten sonra ölümle yaşam arası bir yerde, ki araf diye geçiyor, kişi, ruhunun bedeninden ayrıldığını hissetmesinin ardından yukarıdan kendisini görüyor, daha sonra bir tünele giriyor, yuvarlak bir tünel, tünelin sonunda kızıl-siyah bir ışık ve tünel duvarlarında ağlayan, inleyen, acı çeken yüzler görüyor.tıbben ölüm gerçekleştikten sonra nasıl böyle bir şey olabilir diye düşünüyorsanız: kalp krizi vak'alarının %20'si öldükten sonra elektroşok ile diriltiliyor.Neyse konumuza dönelim, NDE'nin zıddı olunca tabii tanrının huzurunu bulamıyor kişi, şeytanı buluyor ve şeytan bir anlaşma teklif ediyor.(tamamiyle kitapta anlatılardan bahsediyorum şu an) sonra hayata dönerek şeytanın yer yüzündeki gölgesi,saf lucifer olarak fiiller icra ediyor.NDE'den sonra insanların inancı kuvvetlenirken hayata döndüğünde bambaşka bir insan olarak hayatına devam ediyorlar.kitabı okurken aklıma 17 ağustos depreminde enkazdan sağ kurtulan birinin açıklamaları geldi hemen,ruhunun ayrıldığını,yukardan enkazda çalışanları izlediğini, huzuru... acaba bunlar tanrının bize kendi varlığının aleni olarak kanıtladığı şeyler mi?
GÖZÜM ÜSTÜNÜZDE, KORKMAYIN ZARARSIZIM :) SEVGILER UMARIM SINIRLI DA OLSA KONU HAKKINDA FİKİR ELDE ETMİŞSİNİZDİR.

Talisman said...

Katkılarınız ve zamanınız için çok teşekkürler Tuna.. :)

Anonymous said...

Rica ederim efendim, ne demek.