Monday, July 27, 2009

Uzak mesafe ilişkilerinin avantaj ve dezavantajları


Önce dezavantajlarla başlayalım, yazı neşeli bitsin, di mi ama :)


Dezavantajlar:

1- Tabii ki en basiti, göresiniz gelir göremezsiniz. Dokunasınız gelir dokunamazsınız. Telefonu öpmek filan gibi rezalet durumlara düşer, insanlığınızdan utanırsınız. Uff çok kötü sahiden bee :)


2- Gördüğünüz sizi etkileyen şeyleri "aa bak" diye gösteremezsiniz. Teknoloji ile akraba olursunuz. Gördüğünüz ona göstermek için içinizin pır pır ettiği şeyleri cep telefonu ile çekip gönderirsiniz.


3- Basit gündelik yaşam detaylarını paylaşamazsınız. Ama bu eksiği doldurmak için de abuk subuk bir sürü detayı bilirsiniz. Mesela herkes bir diğerinin o gün yediği yemekleri, yatma saatini, abartırsak tuvalet rutinini bile bilir.


4- Yolda giderken telefonla konuşmaktan kolunuz ağrır. (Bu biraz yüzeysel oldu :))


5- Birbirinizin kötü yanlarına pek şahit olmazsınız. Zaten az görüşebildiğiniz için, o görüşmede hep en iyi taraflarınız ortaya çıkar. Avantaj mı ki yoksa bu? :)


6- Konuşurken mimik filan göremediğinizden bazen gereksiz alınganlıklar yaşanır.


7- Telefon denen şey artık telefon değildir. O bir sihir kutusudur. Ordan çıkan veya çıkmayan seslere göre çok mutlu da olabilirsiniz, çok mutsuz da. Hayatınızı artık o minicik manyak alet yönetmektedir.


Avantajları:

1- Hüzünlü filan bir durumdur ama tatlı bir hüzündür bee. Hele de hafif mazoşistik bir ruh durumuna sahipseniz halihazırda, çektiğiniz acı yanında tuhaf bir zevk de hissedersiniz. Zevk de değil de, ruh kamaşması gibi birşey. Kaşıyıp bir yeri yara yapmak gibi filan. Ya da yaranın kabuğunu kaldırmak. Neyse frene basalım burda, sapıtıyoruz :)


2- Uzun bir süre göremeyip tekrar gördüğünüz o an, o ilk karşılaşma mükemmel birşeydir. Mükemmel ötesidir. Bakışmalar, elini ilk tuttuğun an, ilk kucaklaşma.. Kafa yapar. Off gerçekten herşeye değer.


3- Aşk şimdi bence suicidial bir arkadaşımız. Yani aşk devamlı kendini öldürmeye çalışan bir şey. Çünkü aşık olunca insan maşuku devamlı dizinin dibinde dursun istiyor, her an her dakika beraber olmak. Her an her dakika beraber olunca da aşk yavaş yavaş tükenen birşey gördüğüm kadarıyla. Uzun mesafe ilişkisinde, çok fazla görmek istersin çünkü aşıksındır ama göremezsin, bu yüzden de aşkın bu "yanmak istiyorum, yanıp kül olsam da önemli değil, ben bir yanayım" diyen yanına mecburen set çekmiş olursun. O yüzden de ateş acı vere vere yanmaya devam eder.



Off offf, özledim a.q.




21 comments:

absalom said...

hehe

telefonu öptün mü hakkaten?

eğlenceliymiş bu uzak aşk hadisesi...
deneyim bi.

:)

senaaaaa said...

^x^
canım benim ya


3 ay sonra bu durumlara ben de düşücem, teşekkür ediyorum aydınlatıcı yazın için

JoA said...

talismancım, izninle her iki kategoriye de birer maddeyle katkıda bulunayım:

- öyle zamanlar/olaylar/sıkıntılar olur ki yanında bir tek onu istersin, başkası çare olmaz. o da yoktur işte:(

- öyle zamanlar/olaylar/sıkıntılar olur ki yanında hiç kimseyi istemezsin. tam anlamıyla yalnız kalmak istediğinde sevgilini üzmeden, kırmadan, otomatik bir çare sunar bu durum.

sana "bu da gelir bu da geçer ağlama" dizelerini çığırmak isterdim lakin ben de özledim a.q. (resmen şımarıklık yapıyorum, sadece birkaç gündür göremiyorum, hepsi bu. ama özledim ne yapayım.)

Talisman said...

Absalom selam,
Neyi deniyceksin?
Telefonu öpmeyi mi? Uzun mesafe ilişkisini mi?
Hişş bırak o telefonu yerine :)

Senaaacığm,
Ne oldu yav? Nereye gidiyor Ever efendi?
Kısa sürer işallah.. Ya da sen mi gidiyorsun? Nereye gidiyorsun? Dur yav..Hişş..

Joacım,
Vallahi pek güzel eklemeler yapmışsın, özellikle avantaj kısmı çok doğru. Gerçekten uzun süre yalnız kalamazsam hastalanacak gibi hissediyorum kendimi ben. Kırmadan yaşanıyor bu. Bir de ben akşam eve gelince bir süre hiç konuşmak istemem. Öyle susup oturmak isterim. Bu da sorun yaratmıyor bak :)
Bu arada öyle 3 gün göremeyince özledim filan diyosun, kalbimi kırıyorsun. 3 gün ne kiii..

JoA said...

az daha düşünsek uzak mesafe ilişkilerini savunur hale bile gelebiliriz. gitmeden önce de kitaplaştırır gregor'a hediye ederiz :-P

ya ama başta söyledim şımarıklık yaptığımı. kıyma bana:)

Talisman said...

Hehehe haklısın yahuu, kıymıyım kıymıyım :)
Bence de sonunda insanlar "senle olmaz Hulusii, aynı şehirdeyiz" filan diyecek hale gelebilirler. Aslında ilginç olur haa. Bence böyle radikal bir değişikliğe toplumca ihtiyacımız var. (ne demek istedimse :))
Gregor evet yaa, asıl onu ilgilendiriyor bu konu. Müstakbel uzun mesafe ilişkili insan.

Sndrfknella said...

Hem sonra aradan oldukça çok zaman geçtikten sonra (3. yılına girmiş olan bir uzak mesafe ilişkisi insanı olunca...) regl takvimini bile tutabilir hale geliyor... Nasıl bir PMS kabusu yaşatıyorsam artık zavallı adama...

Sana kolay gelsin... işin zor accuk :)))

Talisman said...

:))
Sdrflknella;
Hoşgelmişsin.
Vallahi çok doğru, benim sevgilim de biliyor benim günleri, kafadan hesaplamaya çalışıyor filan. Hatta daha dün sen bu ay fazla bişey yapmadın demişti, ben akşamına kavga çıkararak beklentilerini karşıladım hehehe :)
Uzak mesafede PMS daha zor yaşanıyor herhalde, her iki taraf için de :)
Amaan bi PMS imiz var onu da çekiversinler. Di mi ama? :)

No More Virgilius said...

benim anlayışımda fiziksel mesafe ve uzun süreli görüşemem hali "aldatma" ile eşdeğer. Sevgili dediğin yanında, yakınında olmalı. Zamanında beni boynuzlayan ex ex ex vs. sevgilim amerikada master'a gitmiş ve bir sene gelmemişti. Aynı doğrultuda, veb kötü bir adamkene, /erkek arkadaşı/nişanlısı/eşi şehir dışına çıkan kadınlar ne hikmetse beni ararlardı. muhtemelen eşleri de gittikleri yerde birilerini ayarlama peşindeydiler.
Joa ile güzel bir ver-kaç yapıp durumu meşrulaştırmak için epeyce ter dökmüşsünüz ama attığınız gol iki pozisyon önceden offside (böyle yazılır.) Eğer insan sevgilisine "ben yalnız kalmak istiyorum" diyemiyorsa, o adam/kadın aslında yabancıdır kişiye. Anlayışsız ve saygısız sevgili modeli anlaşılmayı hak eder ama saygı görmeyi değil. Saygı gösterilemeyen kişiyi sevebilmek ne mümkün? Ancak yatarsın kalkarsın kahvaltı yapar sinemaya gidersin onunla.
Talisman'ım, anladığım kadarıyla uzaktan öpücük gönderiyorsunuz birbirinize. Bu sadece masallarda bir de kızlar için çevrilen gişe filmlerinde oluyor. Dilerim beraberliğiniz de masal gibi sürer.
(Çok acımasız yazdım ama sonunda toparladım sanırım:))

JoA said...

virgilius, güzel yerden vurmuşsun yalnızlık olayında, diyecek bir şey bulamadım. zaten pek keyfim de yok, talisman düşünsün :-P

ama bir şeyi anlamadım. uzun süre ayrı kalan çiftler mutlaka aldatır mı yani? şu durumda senin bu dediğin önyargı değil ama yargı ve sonrasında gelen genelleme olmuyor mu? biraz ışık lütfen! :)

LoLLa said...

yürüo mu peki gercekten :(
ben hep korktum da :(
ama galiba basima gelicek emin olmasam da henuz :s

No More Virgilius said...

JoA, uzaklık yalnızlığı yaratır diyorum ben. Yalnızlık bedenin açlığından çok ruhun açlığı ile ilgilidir. İnsanlar ilgi bekler, her insan için geçerlidir bu durum; ama özellikle ilgi gösterdiği birinden sürekli ilgi görmeyi arzularsın ve lakin bu ilgi telefonla, msn ile, mail vs gibi yollarla çok kısıtlı ve yetersizkalır. Yemeğin kokusu asla açlığını gidermez. Su istediği kadar şırıldasın, susuzluğa çare olmaz. Acıkınca yemek, susayınca su. Bu aynı zamanda bir Hitit atasözüdür, "nu ninda ezateni, vaterma equteni" yani ekmeği ye, suyu iç. (ezberden yazdım böyle bir şeydi.)
ekmeğin olmadığı yerde pasta mı yeniyordu?

ben dedim diyeceğimi.

Talisman said...

Virgilius um,
Dünyayı kendi deneyimlerimizle algılıyoruz biraz. Ben de öyleyim, bunda yanlış birşey de yok. Ama istisnalar hep vardır öyle değil mi? Ben yalnız kalmak istiyorum diyebilme konusunda haklısın ama, böyle birşeyi ölçemem mesela ben, çünkü iki gün görüşürken "ben yalnız kalmak istiyorum" dersem komik olur :) ama uzun süre beraber kalıyor olsaydık diyebilirdim bunu gibi geliyor bana ama tepkisinden hiçbir zaman emin olamam çünkü yapmadım. O kötü taraflarından biri zaten. bazı şeyler farazi kalır. Şöyle yaparsam böyle tepki verir kısmı bazen tahminlerde kalır işte. Ya aslında biraz efkarlıyım. Neysem..
İkinci yorumun içinse sadece "bühüüüü" diyorum ve "çok kötüsün lan" diye ekliyorum.

Talisman said...

Joa' cım,
Bence genelleme işte ne olcak. Hıh. Her ayrı kalan aldatırmış filan, boş işler bunlar :))
Sevgiler.

Talisman said...

Lolla,
Selam hoşgeldin,
Yürüyor yürüyor, o kadar umutsuz olma. O kadar avantaj yazdık yahuu :)
Sevgiler.

EKMEKÇİKIZ said...

Talisciğim,
Neydi, atalar sözü?
"Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur."
Bu durumda, senin son paragraftaki uzak mesafeli aşk tanımındaki yangın bir süre sonra kor haline geçecektir, diye teselli vermiş olayım.
:)

Şaka, şaka, şaka...
Kızmadın di mi?
:))

Talisman said...

Ekmekçikızcım,
Çok kötüsün sen de yaa, Virgilius gibi..
Ne diyim, kor olcaktır elbet, süren birşey yok..
Off off efkarlıyım bugün..

gregor samsa said...

cover şarkılar yapmaya başlamadan önce özgün sözler içeren şarkılar yapan kargo diye bir grup vardı.

ne diyodu koray şarkıda: "yakın olmak için uzak dur benden"

konuyla alakalı mı?
değil
ama inan bana istesem okuduğumuzda "çocuk haklı" diyebileceğimiz bir bağlatı kurarım.
yaparım bunu.
ama şimdilik turkcell tarifesini değiştirmekle yetiniyorum.

Talisman said...

Gregor um,
Vallahi en akıllıca şeyi hemen yapmışın, bravoo.
Yakın olmak için uzak dur benden diyen dingil, eminim iki semt uzak durmayı filan deneyimlemişdir anca. Pis..

lain said...

gerçekten anlattğın gbi oluor şahsen aynı durumu yaşıyorum :))

Unknown said...

Yaklasik 9 aydir kitalararasi bir iliski yasiyorum, kesinlikle kolay degil hatta sabrimin sinirlarini fazlasiyla zorladigi gunler oldu ama gerceken seviyorsan ve onun icin her seye deger diyorsan araya giren kitalarin,okyanuslarin pek onemi olmuyor:)
Ben bu konuda bir gunluk tutuyorum, hemen hemen her gun iliskim, hislerim hakkinda yaziyorum, cokda faydasini gordum cunku ilk gunlerle simdikilerin arasinda ciddi gelismeler olmus, bayagi bi yol katetmisiz:)
Tabiki onsuz gecen her gun daha da zorluyor beni, kolay degil ama ask neler yaptiriyor insana degil mi:)
Merak edenler icin link asagida, sevgiler...
http://tallmintmocha.blogspot.com/