Tuesday, December 19, 2006

Obesian Rhapsody


Zayıf Olmanın Getirebileceği Yararlar listesi yapacaktım ama baktım bir önceki şişmanlığın zararlarının tersi oluyor sadece, yeni birşey söyleyemiyorum, bıraktım ben de.. Onun yerine hafta sonu başıma gelenleri anlatayım.
Cumartesi doktora gittim, alakasız bir branş olduğu halde benden şeker yüklemesi testi istedi doktor. Şişmanlıktan dolayı tabii. Neyse efenim ben aç karna kan aldırdım sora bana kocaa bir bardak şekerli su içirdiler. İki saat geçti, (birşey yiyip içmedim) bir de öyle kanımı aldılar. Benim de damarlar yüzeye yakın değildir, çok zorlandılar, sonunda elimden aldılar, baya bir canım yandı.
Neyse yaptırdım bu testleri sonra sahilde yürüdüm, kendimi iyi hissediyodum, yürüyüş sonunda bir markete girdim, birşeyler alırken, aman tanrım, nasıl bir halsizlik geldi üstüme nasıl, soğuk soğuk terliyorum, ellerim filan titriyor, şeker yüklemesi ve açlıktan oldu tabii. Ama tarifsiz bir his, nerdeyse bayılacağım, zar zor gidip markette sergilenen İkram bisküvilerinden birtane alıp ağzıma attım ama alırken ellerim filan zangır zangır titriyor :) Sonra bu bana ilaç gibi geldi, azcık kendime geldim, taksiye atlayıp vınn eve, ardından evde ne var ne yok mideye transfer :) Yine de kendime gelemedim, erkenden uyudum, Cumartesi günüm böylece öldü, ne sinemaya gidebildim ne başka şeye. Pazar da çalıştım yine :( Haftasonunun tek pırıltısı Pazar gecesi çıkan Nip Tuck ın muhteşem bölümü oldu.
Bu arada test sonuçlarını aldım ama henüz doktorla görüşemedim, büyük ihtimal beni bir diyetisyene sepetliycek, yüksek çıkmış gibi duruyor değerler. Birazcık endişeli, birazcık "artık gereğini yapıcaz." modundayım.
Ama sanmayın ki yediklerime dikkat ediyorum, yine çılgınlar gibi yiyorum :( Resmen vücudumun eritmekte zorlanıp yorgun düştüğünü görüyorum. Neyse geçecek ama bunlar. İnanıyorum.

Başımıza gelen bütün bu şeyler,
Dünyada olmamaktan daha iyi.
Hem bizim için hasret falan da neymiş ki,
Sen orda yıldızlara bakar dalarsın,
Ben burda cigaramı yakar dalarım.
İşte olur biter.

Ezginin Günlüğü' nün muhteşem şarkısı, zor zamanlarımda bana yardımcı olur hep. Burdaki hasret kalınan sevgili değil, zayıflık tabii :))

6 comments:

loungetime said...

Fırından yeni çıkmış gibi tazecik bir yazıyı yakaladım.
Çok geçmiş olsun. Böyle aç kalınca benim de elim ayağım titrer oluyor. Yeme alışkanlığı işte.
Umarım tahlilerde kötü bir şey çıkmaz öptüm.
Bol diyetli günler

limonagaci said...

öncelikle umurım iyi haberler alırsın tahlilden ve geçmişler olsun.
talis hatırlarsan sana nip/tuck ın yayın saatlerini sormustum pazar aksamı o saatte evdeydim alarmım öttü bende cnbce nin karşısına kuruldum. aklımdan da umarım benim olacağım ameliyatla ilgili bir bölüm olur var :))) ama nerede ayy çok korktum ben o diziden özellikle son sahnesinden :)
ayy hala mail yazmadın yaaaaa

Anonymous said...

Nerden nasıl başlasam ki, istikrarlı bir şekilde dietisyene gitmeni öneriyorum...bişiler yapmak lazım galiba.
Çok geçmiş olsun bu arada...
Bu hafta Nip&Tuck'ı kaçırdım ne yazık ki güzel olduğunu söyleyince üzüldüm doğrusu ne zamandı tekrarı!!??

Talisman said...

İlkayncım, sağol iyi dileklerin için.. Tahliller kötü çıkmadı ama iyi de çıkmadı, ilerki günlerde detayları yazıcam..
Limoncum, mail attım, cevabı da atıcam hemencik ama şunu söyliyim çok duygulandım, sağolasın..
D-Chic cim, çok teşekkür ederim. Tekrarı Cumartesi gece 24,00- 01,00 gibi çıkıyor, valla süperdi süper..
Öperim..:)

Noni said...

Talismancım çok geçmiş olsun neyseki baygınlık geçirmemişsin, kendine iyi bak oldu mu?

Talisman said...

Sağol Nonim, şükür birşey olmadı, kendime bakcam söz..:)